Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Mikušam būs grūti

Jānis Matulis
Jānis Matulis

Mikušam būs grūti
Jurajs Mikušs Rīgas "Dinamo" ticis pie Mārtiņa Cipuļa 47. numura
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, f64

23. septembrī Rīgas ''Dinamo'' vienībā debitēja 23 gadus vecais slovāku uzbrucējs Jurajs Mikušs. Masīvs (1,87 m) centrs, kurš varot iemest gan pats, gan dalīt piespēles pa labi un pa kreisi. Lai puisim veicas!

Pēc spēles preses konferencē Jūliuss Šuplers izteica apmierinātību ar debitanta sniegumu un viņš esot paņemts, domājot par nākotni. "Mēs viņu gribējām jau pirms diviem gadiem, nedabūjām, šodien viņš ir te. Viņa rezultativitāte iepriekšējās sezonās runā pati par sevi. Mums jāskatās nākotnē. Ir jāveido "Dinamo" jaunā paaudze. Mikušs varētu būt viens no šiem jaunās paaudzes – nākotnes "Dinamo" spēlētājiem. Šodien man viņa parādītais sniegums apmierina."

Iespējams, ka jaunais pirkums tiešām nav slikts, taču ikvienam, arī Jūlim, derētu atcerēties, ka Jurajs savu superrezultativitāti sasniedza, spēlējot blakus Žigmundam Palfijam. Tie skatītāji, kuriem spēle ar ''Automobilist'' nav pirmā kā skatītājiem, zina, kas ir Palfijs. Spēlējot vienā trijniekā ar viņu, rezultatīvs būtu pat telefona stabs.

Kādreiz, kad Vinipegas ''Jets'' debitēja Harijs Vītoliņš III, viņa tēvs, pieredzējis treneris un hokeja ķēķa pārzinātājs Harijs Vītoliņš II teica: ''Eh, iemestu Haris ripu savā pirmajā izgājienā uz ledus, viņam Vinipegā būtu pavisam cita dzīve...'' Iemestu vakar Jurajs, un lielākā daļa līdzjutēju būtu gatavi bučot Jūlim roku, cik viņš gudrs, vieds un tālredzīgs, izrokot šādu tīrradni! Ceru, ka Mikušs sevi vēl parādīs, bet es gribu parunāt par fonu, kādā viņš šurp ticis.

1. Bija ''Spartak'' pie čeha Ržihas un netika sastāvā...
2. Lai gan ''Dinamo'' un Slovākijas izlases bijušais galvenais treneris viņu gribēja jau pirms diviem gadiem, KHL iekarošanu jauneklis gribēja sākt ar Maskavu...
3. Rīgā ieradās pēc sestās kārtas un uzreiz sastāvā, kas ļauj ļaudīm runāt par slovāku protekcionismu...
4. Pečura, kurš ir Mikuša vienaudzis, uzzinot, ka viņš ''Dinamo'' netiks augstāk par ceturto maiņu, izvēlējās spēlēšanu ''Kriļja sovetov'' un nevis mazu spēles laiku Rīgā...
5. ''Dinamo'' šobrīd nomināli ir seši centra uzbrucēji - Hartigans, Sprukts, Troters, Džeriņš, Karamnovs, Podziņš. Pēdējie divi arī iegādāti ar domu par nākotni. Bet pirmie trīs laikam tomēr spēlēšanai. Vai tas nozīmē, ka Mikušs ir gatavs spēlēt (nespēlēt!) ceturtajā maiņā...
6. Neilgi pirms Mikuša iegādes uz Liepāju tika nosūtīts Latvijas izlases uzbrucējs Štāls, kuram praktiski netika dota iespēja izmēģināt spēkus ''Dinamo''. Komandas veterāni uzskata, ka Juris ir ideāls ceturtās maiņas spēlētājs...
7. Cilvēkiem ir laba atmiņa un viņi atceras Šuplera nievājošos izteikumus par to, ka ''Latvijā katrs, kurš ar nūju pārslidojis pāri centra līnijai, ir hokejists.'' Tas Mikušam uzliks papildus morālo slodzi, jo tauta jau pērn ņirdza, ka jebkurš slovāks ar nūju rokās gan esot hokejists...

P.S. Nekā personīga. Slovākija man patīk visvairāk no postkomunisma zemēm.

1 2 36 komentāri
Slēpts komentārs: mrPO

 +19 [+] [-]

, 2010-09-24 10:24, pirms 14 gadiem
nekur nav taisnības-Štāls p*sās visu treniņnometni un tā arī netika pie iespējas, a te kkāds mikiņš atbrauc un otrajā dienā jau ir uz ledus!!!
cerams ka viņš sevi attaisnos, savādāk negribētos būt Šuplera vietā...

 +13 [+] [-]

, 2010-09-24 10:29, pirms 14 gadiem
Lai tas Mikušs brauc uz LM un tur vispirms sevi pierāda.Kad savāks tur 20 punktus 20 spēlēs varēs braukt uz Rīgu.Kad vakar Dinamo pārgāja uz spēli ar trīs maiņām un to Slovāku tirliņu izlaida laukumā,es pat gribēju lai mūsējie zaud,jo savadāk Šupleram nepierādīt ka laukumā jālaiž Bukarts Džeriņš,Karamnovs neviss šitais.Tā bija pagājuša sezonā kamēr ūdens jau nesāka smelties mutē tikmēr Masaļski laukumā nelaida.Šosezon Dinamo ir labas izredzes tikai jānomaina treneris.

 +12 [+] [-]

, 2010-09-24 10:36, pirms 14 gadiem
Protams atliek jau arī variants, ka Mēs (Rīgas Dinamo) esam tik kruti, ka varam atļauties vienu leģionāru turēt skatītāju rindās, lai gaida savu izdevību aizstāt savainotos, vai apslimušos. Bet savādāk, nekāda prieka skatīties, uz viņu, ja jauc ārā mūsu jauno maiņu.

     [+] [-]

, 2010-09-24 10:38, pirms 14 gadiem
mrPO rakstīja: Nu vakar viņš īstenībā bija ļoti labs! Vienkārši vakar pati spēle bija sūdīga, ja visi būtu uz viļņa, tad Mikušam jau būtu vismaz 2 piespēles
Kā var būt "ļoti labs", ja spēle ir zaudēta?

     [+] [-]

, 2010-09-24 10:48, pirms 14 gadiem
biezais rakstīja: Kā var būt "ļoti labs", ja spēle ir zaudēta?
nu varbut vinjam vel vajadzeja panemt ar cimdu ripu un iemest vartos?
vins jau nav vainigs ka kolegi neizmantoja vinja daavanas

 +24 [+] [-]

, 2010-09-24 10:52, pirms 14 gadiem
Manuprāt spēlētāju, kurš komandā ir 2 dienas nevar likt spēlēt 2-3 maiņā. Tas arī pa lielam visu spēli nodi*** - psiholoģija visai komandai ar - zīmi.
Ja Tu būtu 2 mēnešu diendienā trennējies, 2 mēnešu laikā saspēlējies pat iemetis vārtus (Bukarts piemēram) un atbrauc viens slāvu jurajs pēc 2 dienām spēlē otrajā maiņā! NO FEAR!!! pret visiem Dinamo hokejistiem un līdzjutējiem!

  +9 [+] [-]

, 2010-09-24 11:14, pirms 14 gadiem
protekcionisms augstākajā pakāpē! Lai šādu , JAUNU spēlētāju uzreiz ieliktu spēlēt, un spēles gaitā virzītu otrajā trijniekā, tam ir jābūt vismaz tam pašam PAlfijam... Šitais sprukstiņš ir pat par Štālu vājāks! Vismaz fiziski un agresivitātes ziņā..

 +13 [+] [-]

, 2010-09-24 11:15, pirms 14 gadiem
"Spēlējot vienā trijniekā ar viņu, rezultatīvs būtu pat telefona stabs."

  +4 [+] [-]

, 2010-09-24 11:17, pirms 14 gadiem
Spēlējot vienā trijniekā ar viņu, rezultatīvs būtu pat telefona stabs.
----
Tipa Ivanaans tas taa atceroties Znaroku
Vispaar jau Raichu vareetu panjemt RD kad vinjam NHL "apniik"

 +11 [+] [-]

, 2010-09-24 11:24, pirms 14 gadiem
Nakotne DINAMO saistas ar jauniem Latvijas speletajiem,nevis Slovaku! Dodiet tad iespeju Podzinam,Vilkoitam,Bicevskim,Biezam.
Ta varetu but Dinamo nakotne.Labus legionarus nopirkt var katru gadu,audzinat nevajag.

  +1 [+] [-]

, 2010-09-24 11:46, pirms 14 gadiem
Calvin rakstīja: protekcionisms augstākajā pakāpē! Lai šādu , JAUNU spēlētāju uzreiz ieliktu spēlēt, un spēles gaitā virzītu otrajā trijniekā, tam ir jābūt vismaz tam pašam PAlfijam... Šitais sprukstiņš ir pat par Štālu vājāks! Vismaz fiziski un agresivitātes ziņā..
Shtaalam ir milziigs stimuls un energjija pieraadiit, ka vinsh nepamatoti nav noveerteets. Taada zinjaa vinsh tieshaam ir par Mikushu paaraaks. Bet speeles un talanta zinjaa- nezin vai . mikusha darbiibas laukumaa speeles izpratnes un potenciaala zinjaa paarliecinaaja labaa noziimee. Gads ar Palfiju nav bijis veltiigs ! (Palfijs, manaa uztveree, bezmaz vai labaakais slovaaku hokejists veesturee = Marianu Hosu)

     [+] [-]

, 2010-09-24 11:55, pirms 14 gadiem
Bij tāds teiciens ''Nahrena volku želet? Čtobi evo po kustam trepat?''
Tulkojumā: ''Kam vilkam vajadzīga vestīte? Lai pa krūmiem plestu?''

  +7 [+] [-]

, 2010-09-24 12:28, pirms 14 gadiem
Joprojām nav ticības, ka Šuplers trenē Dinamo un tāpēc tas uzvar, brīžiem liekas, ka Dinamo pats spēlē kā spēlē un tāpēc uzvar. Riebjas, ka šitā var paņemt zaļu gurķi un uzreiz mest cīņā nu nebūs tak viņš rezultatīvākais! Jauc gaistu viss šitais, tak pietiek spēlētāju! Ja ņem tad izteiktu līderi, mums jaunie jau pietiek.

  -3 [+] [-]

, 2010-09-24 12:32, pirms 14 gadiem
Mierīgi varētu to šupleru mainīt uz nākamo sezonu! Mums tak arī Latvijā ir kas varētu trenēt! Tiešām nav pārliecības, ka šuplers ir par matu labāks par Bresņevu, Tambījevu nemaz nerunājot par Znaroku!

  +5 [+] [-]

, 2010-09-24 13:03, pirms 14 gadiem
tricker rakstīja: Mierīgi varētu to šupleru mainīt uz nākamo sezonu! Mums tak arī Latvijā ir kas varētu trenēt! Tiešām nav pārliecības, ka šuplers ir par matu labāks par Bresņevu, Tambījevu nemaz nerunājot par Znaroku!
Aizmirsti beresņevu, aizmirsti znaroku - Tambijevs, Ābols, Ignatjevs - lūk dinamo nākotnes treneri!!!

 +12 [+] [-]

, 2010-09-24 13:15, pirms 14 gadiem
tricker rakstīja: Joprojām nav ticības, ka Šuplers trenē Dinamo un tāpēc tas uzvar, brīžiem liekas, ka Dinamo pats spēlē kā spēlē un tāpēc uzvar.
Dažbrīt tāda sajūta tiešām rodas.... vismaz NHL ir tā, ka pat bieži vien gana augsti draftēti jaunie vismaz kādu laiku pakapā AHL (iesākumam) un pie laba spēles tur (+ vēl visādiem labvēlīgiem likteņa pavērsieniem) tiek uz augšu.... a ko mēs redzam RD? Paņem kaut kādu jauno breksi, kas netiek nekur citur KHL (faktiski var pat teikt, ka nevienam citam KHL klubam kā leģionārs nav vajadzīgs) šo paņem uz RD un ne tikai paņem, bet uzreiz liek spēlēt un kā savam "zemļakam" Jūlis vēl dod baigo uzticības kredītu iespēlējot ne tikai 4. maiņā, bet arī augstāk! Kā redzam lielas jēgas no šādas eksperimentēšanas nebija..... tāpat es īsti nesapratu kapēc bija jājauc ārā Trotera trijnieks(ar Lauri un Miķeli), kas katru spēli rādija arvien labāku spēli un sapratni uz laukuma un kāda velna pēc Troters bija jābāž pie Sprukta....? Ta jau liec pie tā paša Sprukta to Mikušu (jebkurš normāls centrs var spēlēt arī pa malu, ja viņš protams ir normāls centrs...) vai vēl labāk Bukartu, kas varētu arī austāk par 4. maiņu paspēlēt.... a ko mēs redzējām....? Tā vietā lai vismaz saglabātu divus kaut cik saspēlējušos trijniekus (Hartgana, Trotera) Jūlis vēl paņēma un izjauca pēdējo..... un tad arī ieguvām to ko ieguvām - apaļu 0! Jo kaut cik spēlējošs bija tikai Hartigana trijnieks, jo pārējie trijnieki vienkārši nebija šādā "komplektācijā" saspēlējušies līdz ar to arī bija visādas "štangas", neprecīzas piespēles, aizmgures u.t.t.
Katrā ziņā šitāds savu "zemļaku" protekcionisms varētu joprojām nodrādīt uz to, ka Jūlis joprojām domā tā kā viņš ir izteicies pirms apmeram gada un ko jau Matulis te nocitēja.... tik vienkāši Jūlis ir palicis bišķi gudrāks un vairs (vai pagaidām vēl/atkal) to publiski nesaka.....

  +7 [+] [-]

, 2010-09-24 14:13, pirms 14 gadiem
Šuplers ir jātriec ar sūdainu mietu, ja nevēlas profesionāli bez protekcionisma strādāt.Pēc šādiem gājieniem daudziem mūsu puišiem kuri katru dienu plēšas,lai pierādītu savu piederību komandai sāk šķebināt dūšu, un zust pārliecība vai Šupleram maz ir svarīgi vai viņi cenšas.

  -2 [+] [-]

, 2010-09-24 14:28, pirms 14 gadiem
jaba rakstīja: Manuprāt spēlētāju, kurš komandā ir 2 dienas nevar likt spēlēt 2-3 maiņā. Tas arī pa lielam visu spēli nodi*** - psiholoģija visai komandai ar - zīmi.
Ja Tu būtu 2 mēnešu diendienā trennējies, 2 mēnešu laikā saspēlējies pat iemetis vārtus (Bukarts piemēram) un atbrauc viens slāvu jurajs pēc 2 dienām spēlē otrajā maiņā! NO FEAR!!! pret visiem Dinamo hokejistiem un līdzjutējiem!
un tagad tikai ned**s...

ja tavs slāvu jurajs būtu iemetis ripu vai divas, tu tagad te ekstāzē bikses slapinātu. Un profesionālā sportā nav tāda termina nav godīgi pret citiem - vai nu ir vai nav. Vienalga cik litrus sviedru ir izlējis un cik ilgā laikā. Ja teiksim pret ska pēkšņi no zilām debesīm pieteikumā ierakstītos viss red wings avangards tu arī te runātu par negodīgumu pret tiem kas lēja sviedrus?????

  -2 [+] [-]

, 2010-09-24 14:32, pirms 14 gadiem
marchelo rakstīja: Šuplers ir jātriec ar sūdainu mietu, ja nevēlas profesionāli bez protekcionisma strādāt.Pēc šādiem gājieniem daudziem mūsu puišiem kuri katru dienu plēšas,lai pierādītu savu piederību komandai sāk šķebināt dūšu, un zust pārliecība vai Šupleram maz ir svarīgi vai viņi cenšas.
Marčelo draudziņ, tu esi aizmirsis, ka šeit runa ir par biznesa projektu, nevis latviešu talantu kaltuvi...kā redzi dzīve piespiež - vefs spilgts piemērs

     [+] [-]

, 2010-09-24 14:34, pirms 14 gadiem
Visticamāk,ka šis jaunais talants arī nekur Eiropā netika sastāvos un,a jau viņš ir pelnījis būt Di sastāvā ,tad iesākumā prom uz LM,kas šobrīd tiek uzskatīts par sava veida farmu.Tā,kā tas notiek normālos klubos ar jaunajiem un tā,kā šobrīd bez lieliem pana krenķiem tika uz LM nosūtīti Štāls un Andersons.Tā teikt,lai iespēlējas un nopelna sev vietu un sagaida rindu sastāvā.Ja pavisam godīgi,tad arī Troters joprojām sevi neattaisno kā leģionārs un krur liekam stavku.

     [+] [-]

, 2010-09-24 14:39, pirms 14 gadiem
lyla rakstīja: un tagad tikai ned**s...

ja tavs slāvu jurajs būtu iemetis ripu vai divas, tu tagad te ekstāzē bikses slapinātu. Un profesionālā sportā nav tāda termina nav godīgi pret citiem - vai nu ir vai nav. Vienalga cik litrus sviedru ir izlējis un cik ilgā laikā. Ja teiksim pret ska pēkšņi no zilām debesīm pieteikumā ierakstītos viss red wings avangards tu arī te runātu par negodīgumu pret tiem kas lēja sviedrus?????
...bet džeks neiemeta,tātad NAV.

  -1 [+] [-]

, 2010-09-24 14:49, pirms 14 gadiem
brachka rakstīja: ...bet džeks neiemeta,tātad NAV.
es ari ar vienu reizi saprotu

pareizi neiemeta...bet tas ir redzams vai ir vai nav. Ne tikai vienā konkrētā spēlē, bet visā kompleksā kopumā. Bukartu jūlis zin sen un zin ko var mikušs. Tu laikam nekad neesi nodarbojies ar nopietnu sportu - kautvai pusprofesionalu...

  +1 [+] [-]

, 2010-09-24 14:57, pirms 14 gadiem
lyla rakstīja: es ari ar vienu reizi saprotu

pareizi neiemeta...bet tas ir redzams vai ir vai nav. Ne tikai vienā konkrētā spēlē, bet visā kompleksā kopumā. Bukartu jūlis zin sen un zin ko var mikušs. Tu laikam nekad neesi nodarbojies ar nopietnu sportu - kautvai pusprofesionalu...
profesionālā sportā nav tāda termina nav godīgi pret citiem - vai nu ir vai nav.
tas jau ir Tavs texts

     [+] [-]

, 2010-09-24 15:00, pirms 14 gadiem
lyla rakstīja: es ari ar vienu reizi saprotu

pareizi neiemeta...bet tas ir redzams vai ir vai nav. Ne tikai vienā konkrētā spēlē, bet visā kompleksā kopumā. Bukartu jūlis zin sen un zin ko var mikušs. Tu laikam nekad neesi nodarbojies ar nopietnu sportu - kautvai pusprofesionalu...
te nu smagi kļūdies,esmu profesionālajā hokejā un īpaši hokejā jau 25 gadus.

     [+] [-]

, 2010-09-24 15:08, pirms 14 gadiem
lyla rakstīja: un tagad tikai ned**s...

ja tavs slāvu jurajs būtu iemetis ripu vai divas, tu tagad te ekstāzē bikses slapinātu. Un profesionālā sportā nav tāda termina nav godīgi pret citiem - vai nu ir vai nav. Vienalga cik litrus sviedru ir izlējis un cik ilgā laikā. Ja teiksim pret ska pēkšņi no zilām debesīm pieteikumā ierakstītos viss red wings avangards tu arī te runātu par negodīgumu pret tiem kas lēja sviedrus?????
Ja tantei būtu riteņi, būtu tramvajs

  +4 [+] [-]

, 2010-09-24 15:31, pirms 14 gadiem
Nost ar Šupleru.Šausmīgi nepatīk,kā viņs bāž šeit tos slovākus.Protams, spēlē jau viņi labi, bet tanī pašā laikā iespējas tiek noliegtas mūsu puikām.Piemēram Štāls.Atbrauca no Amerikas,uz treniņnometni,kur no 10+ pārbaudes spēlēm piedalījās? HMM.. 1,2? Tā kā mums ir uzbrucēju pārpilnība Štāls tika aizsūtīts uz Liepāju, bet te atkal Mikušs klāt, un ,kas nākamias uz Liepāju, Džeriņš?Meija? Sūdīgi jau būtu vainot Mikušu visā šajā, bet vai komandas menedžments domā ar galvu, paņemot viņu uz komanud, kur jau tā pietiek talantu,un "savējo".

  -1 [+] [-]

, 2010-09-24 15:51, pirms 14 gadiem
brachka rakstīja: te nu smagi kļūdies,esmu profesionālajā hokejā un īpaši hokejā jau 25 gadus.
piedod.

ari es esmu padsmit gadus sporta. Runas par negodigi pret tiem kuri ir lējuši sviedrus ir bābiešu atmazkas. Tie kuri tādejādi tiek pastumti malā tā raud. Ja tu esi 'tajā iekšā tad tev vajadzētu takā to zināt.

     [+] [-]

, 2010-09-24 15:52, pirms 14 gadiem
jaba rakstīja: Ja tantei būtu riteņi, būtu tramvajs
bez vārda ja manā vēstījum'a ir vēl pārdesmit vārdu mr.smart guy

  +5 [+] [-]

, 2010-09-24 16:47, pirms 14 gadiem
Godīgi sakot, varbūt viņš nemaz nav tik slikts, bet fons uz, kāda viņš nonāca Rd ir vienkārši atbaidošs. Seši centra spēlētāji, abus jaunos slavē, vēl pieci centra uzbrucēji ir fārmklubā - HK Rīga, no, kuriem Raimonds Vilkoits jau tagad būtu pelnījis iespēju spēlēt RD, bet tiek parakstīts līgums ar Mikušu, kurš ir slovāks (!!!), turklāt pagājušajā sezonā, guvis nožēlojamus 13 punktus AHL. Jā, bija viņam tā sezona ar 90 punktiem, pirms divām sezonām (!), jā viņš, visticamāk, ir labāks par Džeriņu, bet tas nemaina to, ka viss izskatās pēc tā, ka RD spēlēs tāds Mikušs, jo viņš ir slovāks, kurš prot turēt rokās nūju.

  +2 [+] [-]

, 2010-09-24 18:52, pirms 14 gadiem
Jā,diezgan interesanti bija vērot kā Šuplers ielika jaunatnācēju 3.trešdāļā 3 .maiņā-katrā zinā-nez vai tas vairo komandas garu,jo ar savu spēli jāpierāda,ka esi nopelnījis tur būt-žēl bija skatīties,ka tas pats Bukarts sēdēja malā.Man nebūtu iebildumu,ja Troters sēdētu malā un viņa leģionāra vietā spēlētu Mikušs,bet tas,ka tiek reāli izčakarēti latviešu spēlētāji...Starp citu Troters joprojām ir tikai 1 vārtus guvis-neko spožu pagaidām arī nerāda.Interesanti,kāpēc tad Spartak tik lielisko Mikušu nepaņēma?Tad jau nebija labāks par tur spēlējošajiem leģionāriem.

     [+] [-]

, 2010-09-24 19:57, pirms 14 gadiem
lyla rakstīja: Marčelo draudziņ, tu esi aizmirsis, ka šeit runa ir par biznesa projektu, nevis latviešu talantu kaltuvi...kā redzi dzīve piespiež - vefs spilgts piemērs
a slovaaku talantu kalve RD ir biznesa plaanos Latvijas komandai???

  +3 [+] [-]

, 2010-09-24 20:01, pirms 14 gadiem
Mikušam ir jābrauc projām un jo ātrāk jo labāk. Ideāli - kopā ar Jūli.

     [+] [-]

, 2010-09-24 21:14, pirms 14 gadiem
Ozz rakstīja: a slovaaku talantu kalve RD ir biznesa plaanos Latvijas komandai???
tas tev mīļais jāprasa RD vadībai...

  +1 [+] [-]

, 2010-09-24 22:38, pirms 14 gadiem
als rakstīja: ..... tāpat es īsti nesapratu kapēc bija jājauc ārā Trotera trijnieks(ar Lauri un Miķeli), kas katru spēli rādija arvien labāku spēli un sapratni uz laukuma un kāda velna pēc Troters bija jābāž pie Sprukta....?
Troters nav centrs, piemirsi? Tā ir Jūļa iespēja izlabot Sējēja "iepirkšanās" kļūdu Būtu to labāk gan ar kādu mūsējo darījis, ne ar zemļaku (zaļu)...
1 2 36 komentāri