Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Augstāk par 9. vietu Latvijas hokeja izlasei Vācijā netikt

Tāpat kā laika vērotāji mēģina prognozēt tuvojošos vasaru, arī sporta rezultātu virknē mēdz gadīties pa kādai loģiskai sakarībai. Viena no tām liecina, ka Kirova Lipmana doto uzdevumu – 8. vietu pasaules čempionātā šoreiz sasniegt neizdosies.

Katrai vienībai ir savs talismans, vai tas zvēra ādā, vai izlases tērpā ieģērbts. Jo ātrāk komanda atklāj, kādas ir uzvarētāju brokastis, kura kāja masveidā slidzābakā maucama un kādas krāsas izolācijas lente uz nūjas tinama, jo labāk. Ja neizdodas, tātad pārāk maz eksperimentu veikts. Tas ir tāpat kā ar 21 santīma monētu iekausēšanu „Arēnas Rīga” ledū pirms šā gada KHL izslēgšanas spēļu sērijas pret Sanktpēterburgas SKA. Ir dzirdēts arī par to, ka lielajos tenisa turnīros tenisisti, kuri vispār ir māņticīga tauta, divas nedēļas ēd vienu un to pašu, kamēr nelabi metas, ja uzvaras nāk griezdamās. Jo viņi tic, ka tieši divas olas ar šķiņķi un mutesbļoda ar kukurūzas pārslām ir tas, kāpēc viņi turpina startus, piemēram, Vimbldonā, kamēr citi jau sen sakrāmējuši tenisa raketes somās un devušies prom no miglainās un lietainās vietas, ko dēvē arī par Britu salām.

Arī numuriem uz svītera ir liela loma, un retais pieļauj iespēju maču aizvadīt ar trīspadsmitnieku uz muguras. Ja pat pirmskara preses prīma Benjamiņa kundze uz Valdemāra ielas savai mājai nav vēlējusies 13. numuru, kas viņai pēc tiesas un taisnības pienācās (starp citu nama ar tādu numuru arī šodien uz Valdemāra ielas nav), ko tad pārmest sportistiem.

Amerikas universitāšu basketbola komandās kā divpadsmitais numurs uz rezervistu soliņa tiek turēts spēlētājs, no kura lielas jēgas laukumā nav, bet viņš ir neaizstājams cīņas spara kurinātājs un komandas mikroklimata uzlabotājs. Tāds spēlētājs pat ar sirds vājuma pazīmēm jātransportē uz maču, jo, ja viņš iztrūkst, tas uzreiz ir jūtams, spēlētāji par to piedomā, un rezultāts laukumā var nebūt gaidītais. Tātad arī šis divpadsmitais spēlētājs ir tāds kā talismans.

Divas reizes varat minēt, vai tāds talismans ir Latvijas izlasei un, ja atbildēsiet apstiprinoši, vēl piecas, kā viņu sauc. Pateikšu uzreiz, ka šajā Latvijas izlases modelī viņa nav... Iespējams, pat Latvijas izlases hokejisti, treneri, apkalpojošais personāls un pats LHF prezidents par to nenojauš, bet tā šoreiz būs labāk. Un kas notiek, kad talismana nav klāt, nevienam nav jāskaidro. Pareizi – nekas labs nenotiek.

Latvijas izlases A grupas čempionātos iegūto vietu diagramma iet gan augšā, gan lejā, bet pēdējos astoņos gados, ieskatoties sastāvā, ir skaidrs, vai izlase startēs veiksmīgāk jeb ne tik labi, salīdzinot ar iepriekšējo pavasari. Atslēgas vārds ir Krišjānis Rēdlihs. 2002. gadā viņu no „Liepājas Metalurga” uz Zviedrijā notiekošo pasaules čempionātu paņēma Kurre (jeb Kurts Lindstrēms). Latvija, par spīti tam, ka izcīnīja tikai vienu uzvaru (starp citu pret Itāliju – 4:1), ierindojās par 2 vietām augstāk kā gadu iepriekš – 11. vieta. Nākamajā pavasarī Turku ar jau AHL gaisu ostījušo Krišjāni ierindā kāpiens vēl par 2 vietām uz augšu (bez „obligāti uzvaramās spēles” pret Baltkrieviju vēl arī negods Krievijai un uzvara pār Dāniju), bet „Prāgas pavasaris” 2004. gadā beidzās ar 7. vietu un uzvarām pār Kazahstānu un Austriju, kā arī neizšķirtiem pret Šveici un Vāciju. Vai Kr. Rēdlihs bija laukumā? Miniet paši.

Nākamos trīs čempionātos nācās iztikt bez izlases talismana, un vietas numurs turnīra gala tabulā sāka pieaugt – 2005. gadā 9. vieta, 2006. gadā Rīgā – desmitā, bet gadu vēlāk Maskavā – tikai trīspadsmitā. Teiksiet, ka sakritība? Varbūt, bet dažas citas valstis, kas ir sadomājušās sevi par hokeja lielvalstīm, pa to laiku pat ir paspējušas izkrist no A grupas. Lai tas nenotiktu arī ar Latviju, Znaroks ar Vītoliņu 2008. gada pavasarī pirms Halifaksas čempionāta steidzamības kārtā izlasē atkal iesauca Krišjāni Rēdlihu. Tak nostrādāja – 2 uzvaras un 11. vieta, bet pagājušajā čempionātā Šveicē arī ar Kriša palīdzību bez austriešiem un francūžiem tika mizoti pat zviedri un šveicieši!

Šosezon jau pēc KHL turnīra beigām, „Dinamo – Junioram” palīdzot cīņā par Latvijas čempionu titulu gūtais ceļa savainojums Krišjānim liedzis iespēju kopā ar brāļiem un pārējiem izlases spēlētājiem cīnīties par vēl augstāku vietu, bet tas nekas, jo, Krišjānim atgriežoties ierindā uz nākamajām pasaules meistarsacīkstēm, būsim droši, ka savas divas vietas uz augšu, salīdzinot ar šogad Vācijā iespēto, mēs piedzīvosim!

Vēl ar Krišjāni varētu konkurēt galvenais treneris Kurts Lindstrēms, kurš no 2002. līdz 2004. gadam piedalījās Rēdliha vecākā atrašanā un padarīšanā par talismanu, bet Kurres diemžēl mūsu izlases tuvumā šopavasar nav... Arī Oļegs Znaroks galvenā amatā 2007. gadā Maskavā sāka ar trim solīšiem atpakaļ, lai spertu kādu uz priekšu.

2005. gadā, kad Rēdlihs nebrauca uz Insbruku, Latvija savās pozīcijās atkāpās par 2 vietām. Pēc analoģijas arī šoreiz augstāk par 9. vietu nebūs, bet izlasei dotais uzdevums ir 8. vieta! Ja jūs domājat, ka Kirovs Lipmans pirms uzdevuma izvirzīšanas nebija izpētījis manis aprakstīto talismana shēmu, jūs noteikti dziļi maldāties. Tagad, Znarokam atvedot no Vācijas vietu, kas zemāka par astoto un izskatot izlases sniegumu, LHF prezidenta rokās būs visi iespējamie trumpji, sākot ar kreiceni un beidzot ar kārava kalpiņu.

Nav jau viss gluži tik melnās krāsās, kā liekas. Iespējams, Latvija tāpat iekodīs kādai pašpārliecinātai un pasaules elitei piederošai komandai (Kanādai, Zviedrijai, Čehijai), ka bēdas par neiekļūšanu ceturtdaļfinālā izdosies remdēt vismaz ar lielu daudzumu alus, ja ne savādāk. Iespējams, ka melns krauklis manā izskatā nebūs šķērslis mūsu hokejistu panākumiem un manis aprakstītā sakritību ķēde tiks pārrauta. Un vēl iespējams, ka izlases rindās uzradīsies cits talismans!

Jebkurā gadījumā novēlēsim puišiem veiksmi, turēsim īkšķus un gaidīsim uzvaras! Bet atceraties par talismaniem...

  -1 [+] [-]

, 2010-05-08 20:23, pirms 14 gadiem
Paskatoties kā šodien spēlēja itāļi,un cik tiem labi vārtsargi,tad jasaka,ka piekrītu autora domu gājienam.

 +11 [+] [-]

, 2010-05-08 20:26, pirms 14 gadiem
Hašiša sekas? Es saku, ka talismans ir Sotnieks un ar viņu sastāvā zemāk par 7. vietu PČ neesam bijuši!

  +3 [+] [-]

, 2010-05-08 20:28, pirms 14 gadiem
Mūsu talismans ir Znaroks un ar to pietiek

 +15 [+] [-]

, 2010-05-08 20:29, pirms 14 gadiem
Ar šādu domāšanu sportā darīt nav ko. Ir jābūt pārliecinātam par sevi!

  +3 [+] [-]

, 2010-05-08 20:32, pirms 14 gadiem
Bet es teikšu, ka talismans ir Znaroks un viņa ūsas

 +23 [+] [-]

, 2010-05-08 20:33, pirms 14 gadiem
Žēl, ka par rakstiem nevar likt mīnusiņus ...

  +8 [+] [-]

, 2010-05-08 20:39, pirms 14 gadiem
kaut kāds murgojums

 +10 [+] [-]

, 2010-05-08 20:40, pirms 14 gadiem
topik gavno, avtor mudak ahahh

  +3 [+] [-]

, 2010-05-08 20:48, pirms 14 gadiem
aigars076 rakstīja: Hašiša sekas? Es saku, ka talismans ir Sotnieks un ar viņu sastāvā zemāk par 7. vietu PČ neesam bijuši!
Jā,ja ņem vērā ka viņš tikai vienā PČ ir spēlējis.

     [+] [-]

, 2010-05-08 20:49, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Paskatoties kā šodien spēlēja itāļi,un cik tiem labi vārtsargi,tad jasaka,ka piekrītu autora domu gājienam.
Man drīzāk izskatās, ka ar šādu Kanādas jaunuļu izlasi arī mūsējie pie labas cīņas un spēlējot bez muļķīgām kļūdām var paņemt vismaz kādu punktu vai pat uzvarēt.....

  +4 [+] [-]

, 2010-05-08 20:54, pirms 14 gadiem
als rakstīja: Man drīzāk izskatās, ka ar šādu Kanādas jaunuļu izlasi arī mūsējie pie labas cīņas un spēlējot bez muļķīgām kļūdām var paņemt vismaz kādu punktu vai pat uzvarēt.....
Jā,protams,ka ir janem vērā visi tie aspekti,kas attiecās uz Kanādas izlasi-atklimatizācija,lielie laukumu un neiespēlētais sastāvs bez pārbaudes spēlēm.
Sorry,bet tas,ka visi šie ,,jaunuļi'' spēlē NHL ir rādītājs pats par sevi.
Mani šodien ļoti iespaidoja itāļu vārtsargu (sevišķi ar skanīgo uzvārdu Belisimo) sniegums. Un itāļi droši vien nemaz īpaši necentās izlikt visu kas iekšā,jo viņi ļoti labi saprot,kura ir viņu galvenā spēle.

  +4 [+] [-]

, 2010-05-08 20:55, pirms 14 gadiem
Labāk nebūtu neko rakstījis, ja neko nesaprot, tāāāāāds bulšits sen nebija lasīts. Protams, tikpat labi var uzvarēt visus vai zaudēt visiem bet ne jau tāpēc ka komandā nebūs K.Rēdlihs(nekādi nenoniecinot viņa meistarību).

  +2 [+] [-]

, 2010-05-08 20:56, pirms 14 gadiem
da_silva rakstīja: Labāk nebūtu neko rakstījis, ja neko nesaprot, tāāāāāds bulšits sen nebija lasīts. Protams, tikpat labi var uzvarēt visus vai zaudēt visiem bet ne jau tāpēc ka komandā nebūs K.Rēdlihs(nekādi nenoniecinot viņa meistarību).
Autors savu domu ir pamatojis ar konkrētiem faktiem,vai Tev ir pretēji fakti,ka tā nav?

  -2 [+] [-]

, 2010-05-08 21:01, pirms 14 gadiem
Gena@Traktors rakstīja: Autors savu domu ir pamatojis ar konkrētiem faktiem,vai Tev ir pretēji fakti,ka tā nav?
Fakts ir tas, ka es eju skatīties hokejum, bet Tu ar Daini vari turpināt bēdāties, ka mēs netiksim 1/4 finālā(kas arī ir iespējams, imho).

  +1 [+] [-]

, 2010-05-08 23:25, pirms 14 gadiem
Bimbi, Tu?!

  -2 [+] [-]

, 2010-05-08 23:49, pirms 14 gadiem
Zini, autor, pēc pirmā mača rezultāta (es tikai tagad izlasīju šo ķērcienu) gribētos tev mēli izraut!!!

     [+] [-]

, 2010-05-09 01:30, pirms 14 gadiem
Izlasiiju sho rakstu peec speeles, un varu teikt par 90%,ka Latvija 8nieka netiks. Shodienas speele bija ljoti svariiga.
Reaali peec shodienas italaalju spelees manii saak paraadiities bazhas,ka ar vinjiem buus smagi...

     [+] [-]

, 2010-05-09 20:32, pirms 14 gadiem
raksts mavno, avtor gudak =)

  +1 [+] [-]

, 2010-05-10 09:53, pirms 14 gadiem
Aigars Cipruss

     [+] [-]

, 2010-05-10 13:27, pirms 14 gadiem
Nu ļoti jau gribētos, lai Latvija tiek vismaz astotniekā, bet, ja netiek, tad mierinājums varētu būt labāks HF prezidents