Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:459, Did:0, useCase: 3

Pahars aizstāj Starkovu?

Pahars aizstāj Starkovu?
Pagājušajā sezonā Marians Pahars (pa labi) "Skonto" komandā bija Aleksandra Starkova palīgs. 2011. gada ievadā situācija ir visai krasi mainījusies... Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze"

Rīgas futbola klubs "Skonto" pērn mainīja īpašnieku, un viss liecina, ka drīz šīs pārmaiņas pārmetīsies arī uz treneru korpusu. SA+ rīcībā esošā neoficiālā informācija un novērojumi liecina, ka darbu galvenā trenera amatā vairs neturpinās Aleksandrs Starkovs, bet viņa vieta tukša nepaliks - to, visticamāk, ieņems viņa līdzšinējais palīgs un bijušais Latvijas valstsvienības uzbrucējs Marians Pahars.

Šonedēļ "Skonto" aizvadīja pirmās divas pārbaudes spēles jaunās sezonas gatavošanās periodā. Zīmīgi, ka nevienā no tām uz komandas soliņa nebija līdzšinējā galvenā trenera Aleksandra Starkova. Viņš abas reizes sēdējā Rīgas Olimpiskā sporta centra tribīnēs. Piektdien Baltijas čempionu kausa izcīņas protokolā melns uz balta rakstīts - "Skonto" galvenais treneris Marians Pahars. Klubs oficiālu paziņojumu nav izplatījis, taču uz jautājumu, vai tagad galvenais ir Pahars, kluba menedžeris Genādijs Karavajevs atbildēja apstiprinoši.

Pēc spēles preses konferencē Pahars atzina, ka šī esot otrā diena, kad viņam uzticēta komandas virsvadība. Pagaidām viņš esot galvenā trenera vietas izpildītājs. Oficiāla paziņojuma, ka notikusi treneru maiņa, acīmredzot nav tāpēc, ka visus punktus uz "i" pārrunās ar Azerbaidžānas kluba "Baku" vadību nav salicis Starkovs. SA+ zināms, ka Starkovs jau sestdien dosies uz Azerbaidžānu, lai aizvadītu pēdējo sarunu raundu. Ja tas būs sekmīgs (acīmredzot, ja vienosies par "cipariem"), tiks likti paraksti uz līguma. Ja tā notiks, Starkovu iecels par Azerbaidžānas vicečempiones "Baku" komandas galveno treneri.

Tagad atliek vien gaidīt oficiālu paziņojumu - tādam vajadzētu būt gan Rīgā, gan Baku. Ar to gan jautājumi nebeigsies, jo Starkovs ir arī Latvijas valstsvienības galvenais treneris...

 +12 [+] [-]

, 2011-01-07 21:09, pirms 13 gadiem
nu nākotnē Pahars jau noteikti būs labs treneris, vismaz tā tam būtu jābūt.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-07 21:10, pirms 13 gadiem
Tam, ka Starkovs būs Baku galvenais treneris nevajadzētu ietekmēt Latvijas izlasi. Jo Baku klubam tāpt izlašu spēļu laikā ir brīvlaiks. Protams būs grūtāk sekot līdzi izlases kandidātiem.

  +5 [+] [-]

, 2011-01-07 21:13, pirms 13 gadiem
Visticamāk, ka paņems dažus Skontiešus sev līdzi, piemēram, Perepļotkina personā.

  -2 [+] [-]

, 2011-01-07 21:15, pirms 13 gadiem
Pahars nav īstā izvēle trenera amatam.

  +1 [+] [-]

, 2011-01-07 21:20, pirms 13 gadiem
Neņems nevienu Starkovs līdzi, jo viņš baidās, ka viņu apvainos lobēšānā. Neatceries kā Rubinam gāja Spartakā? Viņš nav čehslovāks, kas paņem visādus Mikušus un liek pamatsastāvā.

  +4 [+] [-]

, 2011-01-07 21:31, pirms 13 gadiem
Cerams Starkovs pāries uz Baku. Pahars - jauns treneris, vajag taču mums perspektīvu treneri. Valstvienība... grūts jautājums. Personīgi nezinu, kas tagad no nesliktiem speciālistiem ir bez darba.

  +3 [+] [-]

, 2011-01-07 21:49, pirms 13 gadiem
Ja Starkovs paliks par izlases galveno treneri, tad tomēr galvenā atbildība būs uz pārējo izlases treneru pleciem. Jo katrā spēļu pauzē tomēr Starkovam būs jāpaspēj ierasties no Baku. Un būs tāds Znaroka šī pavasara variants, tikai daudzas reizes.

Tas, ka Starkovam iespējas sevi pierādīt ārzemēs, savukārt Paharam - vietējā mērogā ir pozitīvi!

  -2 [+] [-]

, 2011-01-07 22:13, pirms 13 gadiem
Pahars izlases treneris

  +3 [+] [-]

, 2011-01-07 22:23, pirms 13 gadiem
Man šķiet tikai pozitīvi. Lai veicas. Kā spēlētājs, sasniedza savas virsotnes, tagad tas jāizdara arī kā trenerim. Traumas gan čakarēja viņa karjeru kā negudras.

  +4 [+] [-]

, 2011-01-07 22:28, pirms 13 gadiem
Pahars vienaa amplua sevi ir pieradijis, nav iemesla nenoticet, ka pieradis ari trenera statusaa. Pagaidam janovel veiksmi!

     [+] [-]

, 2011-01-08 12:13, pirms 13 gadiem
Visu cieņu Starkovam kā spēlētājam un trenerim, bet, šķiet, ka viņa ēra Latvijas futbolā ir beigusies. Nokļūšana Eiropas čempja finālturnīrā pats par sevi jau ir fantastisks sasniegums (te gan vismaz 50% es norakstītu uz tīro veiksmi un Laimes māmuļu, atcerieties, kādus golus toreiz sita iekšā mūsu izlase, vismaz trešdaļa no svarīgākajiem bija "haļava", un vairāki daudzkārt stiprākie pretinieki paši savārīja sev ziepes). Latvijas futbolā ir vajadzīga jauna domāšana un rīcība, ar vecajiem zirgiem un puvušām auzām kalnā vairs netikt, var tikai grimt. Ceru, ka arī izlases vadība drīzumā tiks mainīta, citādi nekas patīkams nav gaidāms.

     [+] [-]

, 2011-01-08 13:05, pirms 13 gadiem
žurnaļuga rakstīja: Visu cieņu Starkovam kā spēlētājam un trenerim, bet, šķiet, ka viņa ēra Latvijas futbolā ir beigusies. Nokļūšana Eiropas čempja finālturnīrā pats par sevi jau ir fantastisks sasniegums (te gan vismaz 50% es norakstītu uz tīro veiksmi un Laimes māmuļu, atcerieties, kādus golus toreiz sita iekšā mūsu izlase, vismaz trešdaļa no svarīgākajiem bija "haļava", un vairāki daudzkārt stiprākie pretinieki paši savārīja sev ziepes). Latvijas futbolā ir vajadzīga jauna domāšana un rīcība, ar vecajiem zirgiem un puvušām auzām kalnā vairs netikt, var tikai grimt. Ceru, ka arī izlases vadība drīzumā tiks mainīta, citādi nekas patīkams nav gaidāms.
Haljavas bija tikai divas - pret Sanmarino, un Laizaana gols pret Turciju.

  -1 [+] [-]

, 2011-01-09 10:34, pirms 13 gadiem
verpakvska gols pret zviedriju un ari turciju izbraukumā neskaitās?

  +3 [+] [-]

, 2011-01-09 19:46, pirms 13 gadiem
Labs sākums paharam...