Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Koha: "Novembra pasaules čempionātā būtu jākvalificējas Rio"

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Koha: "Novembra pasaules čempionātā būtu jākvalificējas Rio"
Treneris Eduards Andruškēvičs un Rebeka Koha
Foto: Romāns Kokšarovs, Sporta Avīze, F64

Latvijas svarcelšanas talante Rebeka Koha (17) pirms dažām dienām izcīnīja U20 Eiropas čempionāta zeltu, taču gada svarīgākais starts vēl ir priekšā. Radio intervijā jaunā censone atklāj, ka novembra pasaules čempionātā cer kvalificēties Riodežaneiro olimpiskajām spēlēm.

Kā jau ziņots, U20 Eiropas čempionātā ventspilniece summā pacēla 190 kg (atkārtots viņai piederošais Latvijas rekords) un pārliecinoši izcīnīja zelta medaļu. Gadu iepriekš bija sudrabs, bet vēl pirms tam sanāca bronza.

Rebeka Koha: "Esmu ļoti priecīga, jo ar katru gadu uzrādu arvien labākus rezultātus, bet šogad jau ieņēmu 1. vietu un kļuvu par Eiropas čempioni. Diemžēl viss gan neizdevās, jo pirmais piegājiens raušanā bija neveiksmīgs, tādēļ nevarēju aiziet uz savu maksimumu. Ja to pirmo būtu pacēlusi, tad iespējams, ka pēc tam sasniegtu jaunu rekordu. Manam trenerim [Eduardam Andruškēvičam] vienmēr palīdz arī Viktors Ščerbatihs, viņš ļoti labi māk paskaidrot tehniku, no viņa var daudz iemācīties, man prieks, ka viņš bija kā treneris šajās sacensībās. U20 čempionātā es drīkstēšu startēt vēl divus gadus, nē, trīs gadus. Nākamās sacensības būs novembrī - pieaugušo pasaules čempionāts, kas norisināsies Amerikā, Hjūstonā - tur vajadzētu kvalificēties Rio olimpiskajām spēlēm."

Kā zināms, pagājušajā gadā Rebeka Koha (53 kg) izcīnīja 7. vietu pieaugušo Eiropas čempionātā un ieguva ceļazīmi uz Latvijas Olimpiskās vienības pamatsastāvu. Lai tiktu šajā pamatsastāvā arī uz nākamo sezonu, novembra pasaules čempionātā jāiekļūst starp 16 labākajām.

Cīņa par ceļazīmēm uz 2016. gada olimpiādi sākas jau šogad. Latvijai nav daudzu pasaules līmeņa svarcēlāju, tāpēc šajā sporta veidā mūsu valsts nevar iegūt olimpisko ceļazīmi, pateicoties spēcīgai komandai. Latvijas reālā iespēja ir individuālā kvalifikācija. Kohas gadījumā pasaules čempionātā būtu jāpietuvojas 200 kg summai, kvalifikācijas iespējas būs arī nākamgad.

Izmantotie resursi:
Radio Pieci.lv
iwf.net

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-10-11 09:42, pirms 9 gadiem
veteraans_zigurds rakstīja: Kur var redzēt kvalifikācijas nosacījumus?
Nosacijumi, lai kvalificētos Rio ir tādi, kad nakamgad (2016. gadā) līdz jūnijam ir jāiekļūst savas svara kategorijas reitinga top 10 (vīriešiem top 15). Un no šī reitinga topa tiek izņemtas sportistes kuras jau ir kvalificējušās komandu ieskaitē. Tādējādi Rebekai ir liela iespēja kvalificēties.
AAA un vēl. Tākā Rebekai ir tikai 17 gadu viņai līdz Rio vēl ir 3 sacensības kurās viņa var kvalificēties. Un tās ir Šī gada pasaules čempionāts, nakamā gada Pasaules čempionāts junioriem U20 un nākamā gada Eiropas čempionāts. Ja Rebeka būtu jau sasniegusi 20 gadu vecumu šogad tad būtu tikai 2 turnīri kur viņa varētu kvalificēties.
Ja ir kādas neskaidrības kar šo procesu tad raksti.