Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:229, Did:0, useCase: 3

Lovčeva aizstāvji neizslēdz diversijas gadījumu

Juris Miņins
Juris Miņins

Lovčeva aizstāvji neizslēdz diversijas gadījumu
Aleksejs Lovčevs
Foto: AFP/Scanpix

Krievijas svarcelšanas federācijas viceprezidents Aleksandrs Petrovs, komentējot pašlaik aktuālo dopinga skandālu, kura rezultātā no dalības sacensībās ir atstādināts jaunais pasaules rekordists Aleksejs Lovčevs, neizslēdza, ka šajā gadījumā var runāt par apzinātu kaitniecību no konkurentu puses.

Iepriekš jau ziņojām, ka 24 sportistu dopinga analīzēs, kas ņemtas pēc 2015. gada Pasaules čempionāta ir atrastas aizliegto preparātu pēdas. Viens no "iekritušajiem" bija arī jaunais pasaules rekordists (grūšanā un summā) supersmagajā svarā, Krievijas sportists Aleksejs Lovčevs.

"Pašlaik mēs strādājam ar saņemtajiem dokumentiem," sacīja Petrovs, "taču, kā man teica pats Aleksejs, viņš nav lietojis konkrēto viņam uzrādīto preparātu. Kā tas nonācis viņa organismā, neviens nezina. Patiesībā šo vielu nemaz nevar iegādāties kā zāles, jo tā ir substance, kura vēl tikai iziet visas pārbaudes, lai jau pēc tam to varētu tirgot. Turklāt ir ļoti apšaubāmi uzskatīt, ka šāda līmeņa sportists nesekotu tam, ko lieto... tas patiešām ir dīvaini."

Tiesa, Krievijas svarcelšanas federācijas pārstāvis arī norādīja, ka šajā gadījumā viņi neizslēdz iespēju, ka konkrētā viela (Ipamorelīns – aut.) ir nonākusi sportista organismā kopā ar kādu uztura bagātinātāju, kas tika lietots pirms Pasaules čempionāta.

"Pirms sacensībām Lovčevs bija guvis savainojumu (meniska trauma – aut.) un viņam veica vairākas procedūras, arī blokādes. Nevar izslēgt arī uztura bagātinātāju aspektu. Ko tur daudz zīlēt – tagad vienkārši ir jāizpēta viss, ko sportists pirms starta ēda un viss kļūs skaidrs. Taču vispār šādā situācijā brīžiem rodas sajūta, ka tā var būt arī kaut kāda diversija un apzināta kaitniecība. Protams, ka tas viss izklausās fantastiski un ir no vispasaules sazvērestības teoriju mīļotāju repertuāra, taču pagaidām ir pārāk daudz mums nesaprotamu un savstarpēji neizskaidrojamu lietu."

26 gadus vecais Aleksejs Lovčevs 2015. gada pasaules čempionātā, kurš norisinājās Hjūstonā, ASV, uzstādīja divus jaunus pasaules rekordus – 264 kg grūšanā un 475 kg divu kustību summā, tādējādi apsteidzot leģendāro irāņu svarcēlāju Hoseinu Rezazadi.

Izmantotie resursi:
Футбол, хоккей, баскетбол, теннис, бокс,...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  -1 [+] [-]

, 2015-12-29 17:23, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: "Konkrēti šo viņš neesot lietojis.." -labi teikts, atklātā tekstā : D
Pasaules rekordus svarcelšanā ēdot vien kotletes ar kartupeļiem neuzstāda.

Informācijai un salīdzināšanai - lai paceltu kaut vai pusi no šī pasaules rekorda cilvēkam, kurš regulāri iet uz svaru zāli un pat nav galīgs "hļupiks", bet konkrēti svarcelšana (raušanas un grūšanas kustības) nav viņa ikdienas treniņu plānā, vēl vajag ĻOTI iespringt.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-29 17:34, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: Sūdīgi viņiem..
Bet, redz, cīnās...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-29 18:51, pirms 8 gadiem
cultivate rakstīja: pastīsies, ar ko viņi cīnīsies pensijas vecumā..
Pensijas vecumā visi ar kaut ko cīnas. Starpība ir tikai tajā, ka vieni cīnās ar to, ko ieguva mēģinot kļūt labāki, attīstot savas fiziskās spējas, kamēr citi cīnās ar to, ko ieguva sistemātiski sevi indējot.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2015-12-29 19:59, pirms 8 gadiem
Obama vainīgs!