Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1544, Did:0, useCase: 3

Svarcelšanas pasaules rekordists - filozofijas doktors

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

Svarcelšanas pasaules rekordists - filozofijas doktors
Doktors Iļja Iļjins
Foto: tengrinews.kz

Divkārtējais olimpiskais čempions, pasaules rekordists Iļja Iļjins (105 kg) šodien sekmīgi aizstāvēja disertāciju un ieguva filozofijas doktora grādu.

Kazahu sporta un tūrisma akadēmijā Iļja Iļjins (27) vairāk nekā stundu aizstāvēja disertāciju "Augsti kvalificētu svarcēlāju sagatavošanas zinātniski metodiskais pamatojums". Šajā darbā viņš izmantoja pedagoģisko eksperimentu, personisko pieredzi un 257 literatūras avotus. Aizstāvēšanas laikā laikā viņš bija manāmi uztraucies, taču tika galā ar savu uzdevumu, arī sniedza detalizētas atbildes uz daudzajiem jautājumiem. Studiju laikā publicējis 13 zinātniskos darbus.

Zinātniskais konsultants, pedagoģisko zinātņu doktors, profesors Staņislavs Haustovs savā runā augstu novērtēja Iļjina darbu, atzīmējot tā aktualitāti, teorētisko un praktisko nozīmīgumu. Šim novērtējumam pievienojās arī visi disertācijas padomes locekļi, izsakot atzinību par tiekšanos pēc zināšanām un par fantastiskajiem rezultātiem starptautiskajās sacensībās.

Kā jau tika gaidīts, disertācijas padome piešķīra Iļjinam filozofijas doktora grādu specialitātē "Fiziskā kultūra un sports". Noslēguma runā dienas galvenais varonis pateicās komisijai par augsto vērtējumu un apsolīja, ka Riodežaneiro spēlēs pacentīsies izcīnīt savu trešo zelta medaļu.

Kā jau ziņots, pirms dažām dienām Kazahstānas svarcelšanas flagmanis Iļja Iļjins sasniedza pasaules rekordu (347 kilogramu summa) un izcīnīja Krievijas prezidenta kausu, šo sasniegumu veltot Kazahstānas neatkarības dienai, kas tika svinēta 16. decembrī.



Izmantotie resursi:
informburo.kz
tengrinews.kz
zakon.kz

  +5 [+] [-]

, 2015-12-22 17:11, pirms 8 gadiem
Zinātnieks, filozofijas doktors, olimpiskais čempions, pasaules rekordists, labs cilvēks, ģimenes cilvēks.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +3 [+] [-]

, 2015-12-22 20:26, pirms 8 gadiem
Pēc sejas var ĻOTI LABI redzēt kā Iļjuša iekļuva jaunā svara kategorijā - seja aizlieta ar ūdeni un viss pumpās.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-22 22:52, pirms 8 gadiem
veteraans_zigurds rakstīja: Kāda izglītība ir Ščerbatiham vai Plēsniekam?
Viktora Sporta ministrija. Kā domā pats?

     [+] [-]

, 2015-12-23 12:40, pirms 8 gadiem
veteraans_zigurds rakstīja: Kāda izglītība ir Ščerbatiham vai Plēsniekam?
Pusiesākta augstākā.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-12-25 02:09, pirms 8 gadiem
Padomijā vienlaik bija tēze par supercilvēeku - sporta meistaru un zinā'tņu doktoru