Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2492, Did:0, useCase: 3

No olimpiādes atgriezušies arī valmierieši, tostarp medaļnieks Melbārdis

Gatis Druvietis
Gatis Druvietis

No olimpiādes atgriezušies arī valmierieši, tostarp medaļnieks Melbārdis
Oskars Melbārdis un pirmā trenere Baiba Kaufmane
Foto: valmiera.lv

25.februārī plkst.01.40 no Soču ziemas olimpiskajām spēlēm atgriezās arī valmierieša Oskara Melbārža vadītā ekipāža, kas izcīnīja sudraba medaļas četrinieku sacensībās, sasniedzot Latvijas bobsleja vēsturē labāko rezultātu pēc valstiskās neatkarības atgūšanas. Bobslejistus uz lidostu „Rīga” devās sagaidīt arī pārstāvji no Valmieras pilsētas - Bērnu sporta skolas (VBSS) treneri un audzēkņi, Vidzemes Olimpiskā centra un Valmieras pilsētas pašvaldības pārstāvji, informē preses dienests.

Mājās pārradās Latvijas bobsleja 1.ekipāžas pilots Oskars Melbārdis ar stūmējiem Daumantu Dreiškenu, Arvi Vilkasti un Jāni Strengu un 2.ekipāžas pilots Oskars Ķibermanis ar stūmējiem Raivi Broku, Helviju Lūsi un Vairi Leibomu.

Lai paustu lepnumu un pateicību par sasniegto, sportistiem tika pasniegti krāšņi ziedi un Spēka maize no maiznīcas „Liepkalni”, tādējādi simboliski dāvājot spēku un izturību, gatavojoties nākamajām – 2018.gada Ziemas Olimpiskajām spēlēm Dienvidkorejā.

Turklāt jāpiemin, ka Valmieras pilsētas pašvaldība šonedēļ arī lems par prēmijas pasniegšanu olimpiskās sudraba medaļas ieguvējam O. Melbārdim.

Sagaidot kuplo sveicēju pulku, olimpiešu sejās bija vērojams saviļņojums un aizkustinājums, it sevišķi redzot plaši pārstāvēto Valmieras Bērnu sporta skolu. Atzinīgus vārdus no Latvijas bobsleja izlases galvenā trenera Sanda Prūša saņēma arī VBSS treneris Raitis Ravinckis par labi ieliktajiem pamatiem sportistu sagatavošanā. Jāpiemin, ka šobrīd bobslejistu galvenā prioritāte ir atpūsties un atgūt spēkus pirms treniņu atsākšanas.

Oskars Melbārdis (dzimis 1988.gada 16.februārī Valmierā, dzimtā puse Kauguri) no 2002. līdz 2004.gadam trenējās vieglatlētikā Valmieras Bērnu sporta skolā, un viņa pirmā trenere bija Baiba Kaufmane. Trenere Oskaru raksturo kā talantīgu, mērķtiecīgu un ļoti apķērīgu sportistu. Lai gan Oskars, atnākot no Kauguru pamatskolas, nebija profesionāli trenējies, viņš ātri visu apguva, jo aizrautīgi klausījās, izpildīja visus norādījumus un centīgi izkopa talantu. Kā apgalvo B. Kaufmane, pietika vien ar dažiem treniņiem līdz Oskars bija „panācis” citus audzēkņus. Redzot jaunā sportista talantu, tika nolemts mudināt viņu iestāties Murjāņu Sporta ģimnāzijā. Sākumā O. Melbārdis nodarbojās ar desmitcīņu un motosportu, bet 2006.gadā "pārgāja uz bobsleju” – sākumā kā stūmējs, vēlāk jau kā pilots. B. Kaufmane ikvienam trenerim novēl tādu audzēkni kā O. Melbārdis!

Oskars Ķibermanis (dzimis 1993.gada 4.aprīlī Valmierā, dzimtā puse Rencēni) no 2002. līdz 2004.gadam trenējās peldēšanā, savukārt no 2004. līdz 2007.gadam vieglatlētikā Valmieras Bērnu sporta skolā, un viņa pirmais treneris bija Raitis Ravinckis. Lai gan O. Ķibermanis neesot bijis tik mērķtiecīgs kā trenerim būtu gribējies, R. Ravinckis apgalvo, ka viņa talantu jau pamanījis sākumā. Sportists bija apdāvināts un ļoti spēcīgs savā vecuma grupā, kas ļāvis viņam sasniegt labus rezultātus gan vietējās, gan starptautiskās sacensībās. Oskaram labi padevies ikviens sporta veids. Pēc mācībām Valmieras Viestura vidusskolā, O. Ķibermanis izglītojies Murjāņu Sporta ģimnāzijā un Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. Pirms bobslejista karjeras Oskars bijis Latvijas čempions junioriem desmitcīņā. Kopš 2011.gada pievērsies bobslejam.

Jāpiemin, ka šajās spēlēs savu Olimpisko debiju piedzīvoja arī kalnu slēpotājs Mārtiņš Onskulis (dzimis 1994.gada 18.jūnijā Siguldā), kurš ir Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas absolvents (2013.gads). Arī M. Onskuļa pirmais treneris ir Raitis Ravinckis, un savu audzēkni treneris raksturo kā ļoti cītīgu, uzņēmīgu un mērķtiecīgu, kurš zina, ko no dzīves vēlas, un tiecas to sasniegt paša spēkiem. Kad Mārtiņš atrodas Latvijā, viņš vienmēr dodas trenēties uz Jāņa Daliņa stadionu, kā arī turpina konsultēties ar savu pirmo treneri par dažādiem jautājumiem. M. Onskuļa šī brīža dzīvesvieta ir Amerika, kurā paralēli treniņiem tiks iegūta arī augstākā izglītība.

Jāatzīmē, ka mūsu olimpieši – O. Melbārdis, O. Ķibermanis un M. Onskulis ir arī Valmieras sporta vienības sastāvā. Vienība pastāv kopš 2012.gada 23.augusta, un tā tika izveidota ar mērķi atbalstīt Valmieras labāko sportistu mācību-treniņu darbu augstā līmenī un sekmēt viņu piedalīšanos dažādas nozīmēs sacensībās, tai skaitā Eiropas čempionātos, Olimpiskajās spēlēs un citās starptautiskās sacensībās. Valmieras sporta vienība, kuru organizē un koordinē Vidzemes Olimpiskais centrs, darbojas kā atbalsta mehānisms talantīgajiem pilsētas sportistiem un sporta spēļu komandām. Vienības 2013.gada sastāvā ir šādi sportisti: Māris Štrombergs, Edžus Treimanis, Rihards Veide, Ivo Lakučs, Sandra Aleksejeva, Olafs Lakučs, Krists Lejiņš, Uvis Kalniņš, Vladimirs Širjājevs, Oskars Melbārdis, Oskars Ķibermanis, Sandis Sabājevs, Ritvars Celmiņš, Elvis Puroms, Kaspars Pakers, Mārtiņš Onskulis, Arnis Žviriņš un Linda Ozola.

Izmantotie resursi:
www.valmiera.lv

     [+] [-]

, 2014-02-26 02:33, pirms 10 gadiem
Valmieras spēks sportā mūžam dzīvs