Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Noskaidroti "Pro Challenge Series" 2. posma ceturtdaļfinālisti

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Noskaidroti "Pro Challenge Series" 2. posma ceturtdaļfinālisti
Martins Goulds
Foto: Lauris Bērziņš

Prestatinā (Velsā) sācies snūkera turnīru sērijas "Pro Challenge Series" 2. posms. Pirmajā dienā aizvadītas pirmās trīs sacensību kārtas un kļuvuši zināmi ceturtdaļfinālisti.

Atšķirībā no "Pro Challenge Series" pirmā turnīrā Līdsā, kur triumfēja Stīvens Magvairs, turnīrs Prestatinā tiek aizvadīts "Super 6s" formātā, proti, ar sešām sarkanajām bumbām uz spēles galda ierasto piecpadsmit vietā.

No TOP 16 spēlētājiem uz šo posmu bija pieteikušies divi – pasaules ranga sestais numurs Raiens Dejs un 16. vietā esošais Marks Kings. No šiem diviem cīņu par uzvarētāja titulu lemts turpināt tikai Dejam, kurš izcīnīja trīs uzvaras attiecīgi pār Pīteru Lainsu, Džeimsu Vatanu un Tomu Fordu. Savukārt Kingam viss beidzās jau pirmajā mačā – zaudējums Rodam Louleram ar 2:5.

Vispārliecinošākais starts padevies Martinam Gouldam (46. vieta rangā), kurš turnīru uzsāka no 2. kārtas. Pirmajā mačā viņš ar 5:0 atstāja sausā Stīvenu Lī, bet pēc tam ar identisku rezultātu apspēlēja Metjū Seltu. Ceturtdaļfinālā Goulds sacentīsies ar Fergalu O'Braienu, kuram ceļš līdz šai turnīra fāzei bijis daudz smagāks un pirmajās divās kārtās uzvaras gūtas vien izšķirošajos freimos (5:4 pār Aienu Makalohu un Džo Džogiu). Citās ceturtdaļfinālu spēlēs spēkus samēros Markuss Kempbels un Kens Dohertijs, Džimijs Mikijs un Atasits Mahiti, un Raiens Dejs un Entonijs Hamiltons.

Šī "Pro Challenge Series" posma balvu fonda lielums ir nedaudz virs 6000 sterliņu mārciņām. Tāpat paredzēta naudas prēmija (£500) par turnīra ātrāko maksimālo breiku, kas šajā gadījumā ir 75 punktu liels. Pirmajā sacensību dienā tika sasniegti trīs šādi breiki. Tie padevās Stjuartam Petmanam, Deivam Haroldam un Raienam Dejam. Tiesa, tikai divos gadījumos zināms breika laiks. Šajā turnīrā spēlētāji paši fiksē laiku ar speciālu ierīci. Diemžēl Dejs pēc breika beigām pogas "Stop" vietā nospiedis "Start", tāpēc nav bijis iespējams pārliecināties par viņa rezultātu, kas varbūt bija pat labāks par Petmana (2 minūtes 31 sekunde) un Harolda (3 minūtes 16 sekundes) iespētajiem. Protams, Dejam ir visas iespējas atkārtot šādu sasniegumu turnīra turpinājumā...

"Pro Challenge Series" 2. posms noslēgsies otrdien. Ceturtdaļfinālus tāpat kā iepriekšējo kārtu mačus paredzēts aizvadīt līdz pieciem uzvarētiem freimiem (best of 9), bet pusfinālus un finālu līdz sešiem panākumiem (best of 11).

Izmantotie resursi:
www.global-snooker.com