Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Hokinss uzvar Liverpūlē

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Hokinss uzvar Liverpūlē
Barijs Hokinss

Par 2009./10. g snūkera sezonas "Pro Challenge Series" 5. posma, kas šonedēļ norisinājās Liverpūlē (Anglija), uzvarētāju kļuvis Barijs Hokinss, finālā ar rezultātu 5:1 apspēlējot Maiklu Holtu.

Turnīrs sākās otrdien, un par pirmo divu spēļu kārtu rezultātiem jau ziņojām. Trešdien tika izspēlēta 3. kārta, ceturtdaļfināli un pusfināli, bet šodien – fināls. Puse no 3. kārtas mačiem noslēdzās ar rezultātu 4:0. Sausā savus pretiniekus atstāja Eidrians Ganels, Stjuarts Bingems, Barijs Hokinss un Maikls Holts.

Bet lielāko pārsteigumu 3. kārtā sagādāja pasaules ranga 64. numurs Pīters Lainss, kurš ar 4:3 pieveica vienu no šī turnīra favorītiem Liangu Venbo.

Ceturtdaļfinālā Lainsam gan nācās piekāpties Holta priekšā ar 1:4. Pēdējais iekļuva pusfinālā, kur spraigā cīņā ar 5:4 guva virsroku pār Danielu Velsu. Bet otrajā pusfinālā spēkiem mērojās Barijs Hokinss un Eidrians Ganels. Arī šajā duelī tika izspēlēts maksimāli iespējamais freimu skaits, un galarezultātā pārāks tomēr izrādījās Hokinss.

Fināls gan neizvērtās tik saspringts, un pie samērā pārliecinoša panākuma tika Hokinss – 5:1. Hokinsam tas bija otrais tituls viņa profesionāļa karjerā; iepriekš viņš bija triumfējis 2007. gada "Masters" kvalifikācijas turnīrā. Uzvara Liverpūlē ļāvusi Hokinsam savu kontu papildināt ar 5000 sterliņu mārciņām.

"Šodien daudz nekļūdījos, spēlēju stabili un turēju Maiklu [Holtu] sasprindzinājumā," teica uzvarētājs. "Jāatzīst, ka vakar pusfinālā pret Eidrianu Ganelu man nedaudz paveicās. Tas bija briesmīgs mačs, bet šodien spēlēju jau daudz labāk un biju pelnījis uzvarēt, tāpēc varu būt apmierināts."

"Uzvara ikvienā turnīrā dod pārliecību, un arī nauda nenāk par sliktu. Šonedēļ esmu pieveicis vairākus labus spēlētājus, un tas man ļauj pozitīvi raudzīties uz Pasaules čempionāta kvalifikācijas turnīru."

Nākamais "Pro Challenge Series" posms paredzēts marta vidū, bet tā norises vieta pagaidām vēl nav zināma.

"Pro Challenge Series" 5. posms

Fināls

Spēle RezultātsRezultāts pa freimiem
Barijs Hokinss – Maikls Holts5:165-49(65); 123-0(123); 0-77(77); 68-0(62);
71-20(52); 61-7(53)

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com
www.global-snooker.com