Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Liverpūlē sācies "Pro Challenge Series" 5. posms

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Liverpūlē sācies "Pro Challenge Series" 5. posms
Liangs Venbo
Foto: Lauris Bērziņš

Anglijas pilsētā Liverpūlē startējis 2009./10. g. sezonas "Pro Challenge Series" 5. posms snūkerā. Pirmajā sacensību dienā aizvadīti visi pirmo divu kārtu mači.

Šim posmam kopumā bija pieteikušies 39 spēlētāji. Diemžēl ne visi no viņiem startēja. Tā dažādu iemeslu dēļ savu dalību turnīrā atsauca pasaules ranga 16. vietas īpašnieks Marks Kings, vēl nesen kā totalizatoru skandāla krustugunīs nonākušais Stīvens Lī, tāpat arī Martins Goulds un Entonijs Hamiltons. Taču dalībnieku vidū tik un tā netrūka pazīstamu uzvārdu – bija gan pasaules eksčempioni Kens Dohertijs un Greiems Dots, gan jaunie un perspektīvie spēlētāji Džads Tramps un Liangs Venbo, tāpat arī veterāns un par Tornado dēvētais maltietis Tonijs Drago un citi.

Vienam no pieminētajiem pasaules eksčempioniem jau 1. kārtā nācās samierināties ar zaudējumu. Neveiksme piemeklēja Dohertiju, kurš ar rezultātu 2:4 bija spiests atzīt 23 gadus vecā Krisa Norburija pārākumu. Jāatzīmē, ka oficiālajā rangā Norburija vārds nemaz nav atrodams, bet provizoriskajā reitingā viņš atrodas saraksta lejasgalā. Vienā no freimiem Dohertijs atzīmējās ar 137 punktus lielu breiku, tomēr viņam tas noteikti bija vājš mierinājums.

Tikmēr 2006. gada pasaules čempions Dots turnīru uzsāka pārliecinoši, ar 4:0 sakaujot Bariju Pinčesu. Taču 2. kārta viņam bija liktenīga – 3:4 pret Endrjū Higinsonu.

Džeimijs Koups (18. vieta pasaules rangā) un Liangs Venbo (27.) veidoja spēcīgāko pāri 1. kārtā. Mača gaitā katrs no viņiem iespēja pa century breikam (Koupam 122, Liangam 121), bet visā spēlē ar 4:2 pārāks izrādījās jaunais ķīniešu spēlētājs.

Nākamajā kārtā Liangam gan tik viegli neklājās, un viņam krietni nācās paspēkoties ar oficiālajā rangā neesošo Džimiju Robertsonu. Tomēr septītajā un izšķirošajā freimā Liangam izdevās sāncensi pieveikt un triumfēt mačā ar 4:3.

Sekmīgi turnīru iesāka arī Tramps, 1. kārtā ar 4:1 uzveicot Semu Bērdu. Taču 2. kārtā viņš ar 3:4 bija spiests kapitulēt Kreiga Stedmana priekšā. Arī Stedmans oficiālajā rangā neatrodas. Tramps zaudētajā duelī atzīmējās ar 138 punktu sēriju, kas patlaban ir lielākā šajā turnīrā.

Trešdien tiks aizvadītas 3. kārtas spēles, kā arī ceturtdaļfināli un pusfināli, bet fināls tiks izspēlēts ceturtdien.

Izmantotie resursi:
www.worldsnooker.com
www.global-snooker.com