Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

"Pro Challenge Series" pielikts punkts

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

"Pro Challenge Series" pielikts punkts
Foto: Lauris Bērziņš

Pasaules Profesionālā biljarda un snūkera asociācija (WPBSA) no sacensību kalendāra svītrojusi pagājušajā gadā izveidoto "Pro Challenge Series" turnīru sēriju. Līdz ar to atlikušie divi posmi, kuru norise bija paredzēta šīgada martā un aprīlī, nenotiks.

Šāda rīcība tiek skaidrota ar samērā nelielo spēlētāju skaitu. Tā, piemēram, pēdējam turnīram, kas notika Liverpūlē, no 96 "Main Tour" spēlētājiem pieteicās 39, turklāt četri no viņiem vēlāk izstājās no turnīra. Arī turnīru norises laiks – nedēļas vidus – neesot sekmējis dalībnieku pieplūdumu, jo rangā zemāk esošajiem spēlētājiem ir arī pamatdarbs, kas jāveic šajā laikā.

Turnīru sēriju pagājušajā gadā izveidoja WPBSA, tobrīd vēl ar seru Rodniju Volkeru priekšgalā. Tomēr tā nav attaisnojusi uz to liktās cerības, proti – treniņu iespēju spēlētājiem pirms nozīmīgākām sacensībām.

Jaunais WPBSA vadītājs Barijs Hērns nākamajā sezonā ieplānojis citus turnīrus, kuri solās būt veiksmīgāki par "Pro Challenge Series". Tā, piemēram, viņam padomā ir vairāki "Pro Tour" turnīri ar atsevišķu reitinga tabulu, un noslēgumā 16 vai arī 32 labākie spēlētāji kvalificētos Spēlētāju čempionātam, kura norise tiktu atspoguļota arī televīzijā.

Izmantotie resursi:
snookerscene.blogspot.com