Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Dohertijs finālā apspēlē Gouldu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Dohertijs finālā apspēlē Gouldu
Kens Dohertijs

Snūkera turnīru sērijas "Pro Challenge Series" 2. posmā Prestatinā (Velsa) triumfējis pasaules eksčempions Kens Dohertijs, kurš finālā ar rezultātu 6:2 pieveica Martinu Gouldu.

"Pro Challenge Series" otrais turnīrs, kas norisinās pēc "Super 6s" formāta, iesākās vakar, bet šodien sekoja atrisinājums. Vispirms ceturtdaļfinālos tika noskaidroti četri pusfinālisti, bet pēcāk – abi finālisti.

Ceturtdaļfinālu cīņās sīvas spēkošanās izpalika. Kens Dohertijs ar 5:0 sagrāva Markusu Kempbelu, bet gandrīz tikpat pārliecinošas uzvaras (ar 5:1) izcīnīja Atasits Mahiti, Martins Goulds un Entonijs Hamiltons. Jāatzīmē, ka Fergals O'Braiens mačā pret Gouldu atzīmējās arī ar maksimālo breiku (75), taču tas arī palika viņa vienīgais nozīmīgais sasniegums šajā duelī.

Pusfināli aizritēja katrs pēc sava scenārija. Vienā no tiem Dohertijs viegli tika galā ar Mahiti – 6:1. Turklāt viņš palaida garām lielisku iespēju iegūt prēmiju par turnīra ātrāko maksimālo breiku, pie 2 minūšu un 15 sekunžu atzīmes nespējot nogādāt lūzā pēdējo melno bumbu.

Savukārt otrajā pusfinālā cīņa starp Martinu Gouldu un Entoniju Hamiltonu izvērtās pat ļoti spraiga. Mača uzvarētājs tika noskaidrots izšķirošajā freimā, kurā 48 punktu liels breiks padevās Gouldam un nodrošināja viņam vietu finālā.

Noslēdzošajā mačā intriga gan atkal izplēnēja diezgan ātri. Finālspēles pirmajā freimā uzvarēja Goulds, taču pēc tam iniciatīva pārgāja Dohertija pusē; pēc pieciem nospēlētiem freimiem rezultāts jau 4:1 viņam par labu. Arī turpinājumā Goulds cīņas gaitu nespēja lauzt un Dohertijs noveda maču līdz likumsakarīgam panākumam – 6:2.

Dohertijs par uzvaru turnīrā nopelnījis 3000 sterliņu mārciņas lielu naudas balvu, bet Goulds saņems 1500 sterliņu mārciņas. Prēmiju par turnīra ātrāko maksimālo breiku (£500) ne bez sāncenšu piepalīdzēšanas ieguva Stjuarts Petmans, kurš maksimumu sasniedza 2 minūtēs un 31 sekundē.

Nākamais "Pro Challenge Series" posms tiks aizvadīts no 9. līdz 11. novembrim. Tā norises vieta vēl tiks paziņota. Zināms gan, ka trešais turnīrs tiks izspēlēts tradicionālajā formātā (ar pilnu bumbu komplektu).

"Pro Challenge Series" 2. posms

Fināls

Spēle RezultātsRezultāts pa freimiem
Kens Dohertijs – Martins Goulds6:20-34; 37-9; 38(38)-28; 37-16; 35(35)-23;
0-56(27;27); 38(37)-0; 41-1

Maksimālie breiki (75)

Spēlētājs Laiks
Stjuarts Petmans2 min. 31 sek.
Deivs Harolds3 min. 16 sek.
Fergals O'Braiens4 min. 30 sek.
Raiens Dejslaiks netika fiksēts

Izmantotie resursi:
www.global-snooker.com