Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Dots vēlas uzlabot rezultātus Apvienotās Karalistes čempionātā

Dots vēlas uzlabot rezultātus Apvienotās Karalistes čempionātā
Greiems Dots
Foto: Lauris Bērziņš

Pasaules eksčempions snūkerā un šīgada pasaules čempionāta finālists Greiems Dots labprāt pievienotos to spēlētāju pulkam, kuri spējuši uzvarēt gan Apvienotās Karalistes čempionātā, gan pasaules čempionātā.

Līdz šim tikai desmit spēlētājiem izdevies uzvarēt abos svarīgākajos sezonas turnīros, un 2006. gada pasaules čempiona mērķis ir pievienoties šo spēlētāju pulkam. Ranga 10. numuram ir patīkamas atmiņas par 2006. gada Apvienotās Karalistes čempionātu, kad Dotam izdevies sasniegt savu labāko rezultātu šajā turnīrā. Skotijas snūkerists aizkļuva līdz pusfinālam, kurā piekāpās septiņkārtējam pasaules čempionam Stīvenam Hendrijam.

"Pusfināla sasniegšana 2006. gadā arī ir mans vienīgais vērā ņemamais panākums Apvienotās Karalistes čempionātā, kas ir vājš rezultāts," pirms Telfordā notiekošā turnīra sākuma atzina 33 gadus vecais Dots. "Noteikti šoreiz vēlos nospēlēt labāk. Man ir labi veicies pasaules čempionātos. Tas liecina par to, ka garāki turnīri man der, tādēļ man būtu jābūt labākiem rezultātiem Apvienotās Karalistes čempionātā."

Dotam sezona iesākusies veiksmīgi - sasniegts ceturtdaļfināls ''Roewe Shanghai Masters". Par mērķi nākamajos trijos turnīros Dots izvirzījis pietiekami laba snieguma parādīšana, lai noturētos ranga labāko sešpadsmitniekā, tādējādi garantējot sev vietu pasaules čempionātā. "Pagājušogad man bija jāpārvar kvalifikācijas kārtas. Nevēlos to piedzīvot vēlreiz."

Pirmās kārtas maču no 4. līdz 12. decembrim Telfordā notiekošajās Apvienotās Karalistes meistarsacīkstēs Dots jau aizvadījis, ar 9-6 pārspējot Martinu Gouldu. Otrās kārtas tikšanās paredzēta 7. decembrī ar Džonu Higinsu, kuram šis ir atgriešanās turnīrs pēc sešu mēnešu diskvalifikācijas par saistību ar spēļu sarunāšanu. Higinss pirmajā kārtā ar 9-6 bija pārāks pār Stīvenu Lī.

Izmantotie resursi:
World Snooker