Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Alens un Higinss sasniedz pusfinālu

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Alens un Higinss sasniedz pusfinālu
Marks Alens

Par pirmajiem 2010. gada Apvienotās Karalistes snūkera čempionāta pusfinālistiem kļuvuši Marks Alens un Džons Higinss. Ceturtdaļfinālā Alens ar 9:7 pieveica Stjuartu Bingemu, bet Higinss ar tādu pašu rezultātu bija pārāks par Stīvenu Magvairu.

Marks Alens un Stjuarts Bingems bija aizvadījuši itin labu pirmo sesiju, tajā katrs iespējot arī pa vienam century breikam. Pēc sešiem nospēlētiem freimiem rezultāts bija neizšķirts, bet pēdējos divos freimos labāk veicās Alenam, kas ļāva viņam sesiju noslēgt ar 5:3 savā labā.

Ļoti labā līmenī spēlētāji aizvadīja arī otro sesiju. Vispirms ar nelieliem breikiem Bingems pietuvojās viena freima atstatumā, bet pēcāk Alens ar 73 punktu sēriju atjaunoja divu freimu pārsvaru.

Nākamie divi freimi gan piederēja Bingemam. Ar 64 punktus lielu breiku Bingems vēlreiz samazināja pārsvaru, bet pēc Alena neveiksmīga aizsardzības sitiena 12. freima sākumā vienā piegājienā sasita 142 punktus, tādējādi atkārtojot Džeimija Koupa sasniegumu 1. kārtas mačā.

Laikietilpīgs izvērtās spēles 13. freims – tā uzvarētājs tika noskaidrots pēc vairāk nekā pusstundu ilgas spēkošanās. Un tas viss tikai tāpēc, ka Alens netrāpīja lūzā vienu bumbu. Bingems mēģināja atspēlēties ar snūkeru palīdzību, un viņam tas arī gandrīz izdevās. Ar šo "gandrīz" tomēr nebija pietiekami... Ne pārāk veiksmīgs Bingemam bija nākamā freima sākums, tomēr turpinājumā tika sasniegta 80 punktu sērija, kas ļāva vēlreiz panākt izlīdzinājumu (7:7). Tiesa, ne viss gāja kā pa diedziņu, un vairākas reizes spēlētājam nācās pielikt krietnas pūles, lai sērija turpinātos.

Nevajadzīgas problēmas 15. freimā sev atkal sagādāja Alens, netrāpot lūzā freimbumbu un atkal atstājot variantus pretiniekam. Bet arī šoreiz Ziemeļīrijas pārstāvis tika cauri sveikā un freima galotnē nogādāja lūzās brūno, zilo un rozā bumbu, kas ļāva nokļūt freima atstatumā no uzvaras visā mačā. Ar 45 un 38 punktu sērijām Alens šo uzvaru arī nodrošināja jau nākamajā freimā – 9:7.

Par Alena sāncensi pusfinālā kļuva Džons Higinss, kurš izrādījās pārāks par Stīvenu Magvairu. Spēles pirmā sesija kvalitātes ziņā nebija no labākajām, turpretim par otro nevarēja sūdzēties. Magvairs uzvarēja mača 9. freimā ar 137 punktu sēriju, bet nedaudz vēlāk pievienoja vēl divus panākumus un pārņēma vadības grožus savās rokās – 6:5. Taču noturēties priekšgalā ilgi neizdevās, jo sekoja Higinsa atbilde ar 82, 83 un 80 punktu sērijām un trim pēc kārtas uzvarētiem freimiem. Magvairs 15. freimā atzīmējās ar 106 punktu century, tomēr cerībām uz vēl vienu viņam tik nepieciešamo panākumu svītru pārvilka ārkārtīgi slikts aizsardzības sitiens un viena lūzā nenogādāta sarkanā bumba.

Ceturtdien tiks izspēlēti atlikušie divi ceturtdaļfināli. Vienā no tiem šī čempionāta lielākā pārsteiguma autors Marks Džoiss mērosies spēkiem ar Marku Viljamsu, bet pie otra spēles galda kijas krustos Nīls Robertsons un Šons Mērfijs.

2010. gada Apvienotās Karalistes čempionāts

Rezultāti – ceturtdaļfināls:

SpēleRezultāts
Džons Higinss – Stīvens Magvairs9:7
Marks Alens – Stjuarts Bingems9:7

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja