Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Otrajā Telfordas pusfinālā Viljamss un Mērfijs

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Otrajā Telfordas pusfinālā Viljamss un Mērfijs
Marks Viljamss

Noskaidroti Anglijas pilsētā Telfordā notiekošā Apvienotā Karalistes čempionāta otrā pusfināla dalībnieki. Tie būs Marks Viljamss un Šons Mērfijs, kuri apspēlēja attiecīgi Marku Džoisu un Nīlu Robertsonu.

Abos ceturtdaļfinālu mačos rezultāti pēc pirmajām sesijām bija 4:4. Tomēr abu sesiju gaita bija krietni atšķirīga.

Viljamss spēles gaitā bija ticis priekšā Džoisam ar 4:0, taču vadību nespēja saglabāt. Pēc pārtraukuma Džoiss atgriezās ar century 109 punktu apjomā, tam pievienoja 91 punkta sēriju, 7. freimā izšķirošo pārsvaru nodrošināja ar diviem mazākiem breikiem, bet sesijas noslēdzošo freimu uzvarēja, nogādājot lūzā pēdējo brūno bumbu.

Otrajā sesijā spēlētāji katrs uzvarēja pa vienam freimam, bet pēc tam divos freimos pēc kārtas pārāks bija Viljamss un izvirzījās vadībā ar 7:5, pietuvojoties pusfinālam divu soļu attālumā. Taču Džoiss nesalūza – 13. freimā viņš iespēja 143 punktu sēriju, kas kļuva par viņa labāko profesionāļa karjerā, kā arī par šīgada turnīra augstāko sasniegumu.

Spēles 14. freimā dažas nelielas sērijas un nedaudz veiksmes bija Viljamsa pusē, un rezultāts kļuva 8:6 viņa labā. Vēl reizi Džoisam izdevās samazināt rezultāta starpību, bet 16. freimā cīņa noslēdzās. Par izšķirošo faktoru kļuva pāris Džoisa neveiksmes aizsardzībā. Tās lieliski izmantoja Viljamss un ar 82 punktu sēriju nodrošināja uzvaru mačā ar 9:7.

Divkārtējam šī čempionāta uzvarētājam Viljamsam pusfinālā pretiniekos būs 2008. gada uzvarētājs Šons Mērfijs, kurš ar 9:7 pārspēja pasaules čempionu Nīlu Robertsonu.

Pirmās sesijas pirmajos divos freimos pārāks bija Robertsons, uz ko Mērfijs atbildēja ar trim pēc kārtas uzvarētiem freimiem. Tad Robertsons ar 126 punktu century panāca izlīdzinājumu, bet nākamajā freimā sekoja 92 punktus liela sērija Mērfija izpildījumā. Sesijas noslēdzošajā freimā Robertsons sagādāja visai nepatīkamu snūkeru savam pretiniekam, un uz tā rēķina iegūtie punkti deva viņam uzvaru freimā – 4:4.

Līdzvērtīga cīņa bija vērojama arī mača turpinājumā, un pēc 14 nospēlētiem freimiem rezultāts neizšķirts – 7:7. Bet tad divos piegājienos ar 31 un 49 punktu breikiem izšķirošo pārsvaru nākamajā freimā nodrošināja Mērfijs, panākot 8:7 savā labā.

Mača 16. freims gan krietni ieilga. Ne tikai daudzo aizsardzības cīniņu un kļūdu, bet arī tehnisku ķibeļu dēļ, proti, sabojājās viens no displejiem, uz kura tika rādīts rezultāts. Spēle uz vairākām minūtēm tika pārtraukta, un spēlētāji atstāja zāli. Displeja darbības problēmas gan neizdevās novērst, tāpēc tika pieņemts lēmums to vienkārši izslēgt. Grūti spriest, kuru no spēlētājiem šis tehniska rakstura starpgadījums ietekmēja vairāk, jo, atgriežoties pie spēles galda, gan Mērfijs, gan Robertsons pieļāva daudz kļūdu. Iespēju bija gana abiem, bet labāk ar atsevišķu momentu realizāciju sekmējās Mērfijam, un viņš tad arī uzvarēja freimā un iekļuva pusfinālā.

Piektdien mačā starp Džonu Higinsu un Marku Alenu tiks noskaidrots čempionāta pirmais finālists. Mača pirmā sesija plkst. 14:30 pēc Latvijas laika, otrā – plkst. 21:00. Savukārt Mērfijs un Viljamss cīņu aizvadīs sestdien.

2010. gada Apvienotās Karalistes čempionāts

Rezultāti – ceturtdaļfināls:

SpēleRezultāts
Šons Mērfijs – Nīls Robertsons9:7
Marks Viljamss – Marks Džoiss9:7