Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Higinsam fantastiska uzvara un trešais Apvienotās Karalistes čempiona tituls

Lauris Bērziņš
Lauris Bērziņš

Higinsam fantastiska uzvara un trešais Apvienotās Karalistes čempiona tituls
Džons Higinss uzvaras priekus dalīja ar sievu Denīzi
Foto: PA Wire/Scanpix

Par trīskārtēju Apvienotās Karalistes čempionāta snūkerā uzvarētāju kļuvis skots Džons Higinss, fināla trillerī ar rezultātu 10:9 apspēlējot divkārtējo šī turnīra uzvarētāju, velsieti Marku Viljamsu.

Viljamss, kurš pusfinālā aizraujošā cīņā pieveica Šonu Mērfiju, pirmo sesiju uzsāka pārliecinoši, demonstrējot līdz šim savu labāko spēli visa čempionāta gaitā. Jau mača 1. freimā viņš guva panākumu ar 83 punktus lielu breiku. Pēc tam gan Higinss trijos piegājienos spēja rezultātu līdzsvarot, bet līdzīgi 3. freimā virsroku guva Viljamss. Savukārt nākamajā freimā 45 un 65 punktu vērtas sērijas ļāva Viljamsam pārtraukumā doties divu freimu vadībā – 3:1.

Spēles 5. freimā Viljamss atradās priekšgalā ar 60-0, taču, lai pabeigtu freimu, mazliet pietrūka. Radušos izdevību izmantoja Higinss un ar 66 punktu klīrensu uzvarēja freimā. Tāpat daudz pūļu Higinss pielika, lai atspēlētos nākamajā freimā. Turklāt viņam izdevās izveidot divus labus snūkerus un piespiest pretinieku kļūdīties. Taču pēc tam pašam Higinsam neizdevās precīzi nospēlēt aizsardzībā, un ieguldītais darbs izrādījās veltīgs – freimā uzvarēja Viljamss.

Vēlāk ar 34 un 32 punktu sērijām velsietis panāca triju freimu pārsvaru, bet sesijas pēdējā freimā ar 85 punktus lielu breiku to palielināja līdz 6:2.

Otrās sesijas pirmajā freimā spēlētāji tā īsti nespēja iesākt uzbrukumus, un liela daļa no tiem beidzās pat īsti nesākušies. Visbeidzot Viljamss spēja savākt 40 punktus, pēc tam vēl nedaudz, un rezultāts kļuva jau 7:2 viņa labā.

Higinss tomēr vēl nebija padevies, un 10. un 11. freimā iespēja attiecīgi 90 un 94 punktu sērijas. Tomēr, lai palielinātu savas izredzes cīņas turpinājumā, viņam noteikti bija nepieciešams uzvarēt arī pēdējā freimā pirms sekojošā starpbrīža. Pretējās domās gan bija Viljamss, kurš atzīmējās ar 70 punktus lielu breiku, bet pēcāk arī ļoti labi izvairījās no sāncenša snūkerošanas mēģinājumiem un nonāca divu freimu atstatumā no uzvaras visā mačā.

Savu cīnītāja raksturu Higinss nodemonstrēja arī pēc pārtraukuma, sasniedzot 105 punktu klīrensu. Arī nākamajā freimā viņam bija visas iespējas uzvarēt, bet šoreiz tās tika izniekotas, vienā no epizodēm netrāpot lūzā rozā bumbu. Freimu savā labā noslēdza Viljamss, tādējādi skota izredzes vēl ko saglābt šajā mačā samazinot līdz minimumam.

Domājams, pēc šāda pavērsiena reti kurš ticēja, ka mačā vēl saglabāsies kāda intriga. Taču Higinss centās, cik spēja, lai tā neizplēnētu ne uz mirkli. Viņa galvenais trumpis izrādījās psiholoģiskā noturība. Tā kombinācijā ar nelielu veiksmes devu un pretinieka atbalstu arī palīdzēja paveikt to, ko viņš paveica, proti, uzvarēja četros freimos pēc kārtas, vienā no tiem ar snūkera palīdzību. 9:9!!!

Dramatiski notikumi risinājās pēdējā un izšķirošajā freimā. Pirmā iespēja tika Viljamsam, taču viņš pieļāva rupju kļūdu izejā, kas noveda pie neprecīza nākamā uzbrukuma. Ticis pie savas pirmās izdevās, Higinss šķita neapturams, bet svarīgā brīdī viņš nenogādāja lūzā freimbumbu. Viljamsam otrajā piegājienā nesanāca izeja uz brūno bumbu un nācās meklēt citus turpinājuma variantus. Bet Higinss... Tik saspringtā mirklī viņš aukstasinīgi izspēlēja brūno bumbu dupletā un bija precīzs. Pēcāk viņš iesita lūzās arī zilo un rozā bumbu un izcīnīja fantastisku uzvaru ar 10:9.

Higinsam šis bija trešais triumfs Apvienotās Karalistes čempionātā. Iepriekš viņš bija uzvarējis 1998. un 2000. gadā.

Par uzvaru turnīrā Higinss nopelnīja 100000 sterliņu mārciņu lielu naudas balvu un 8000 reitinga punktus. Bet £5000 bonusu par čempionāta labāko breiku (143) ieguva turnīra lielāko pārsteigumu autors Marks Džoiss.

Nākamais turnīrs sacensību kalendārā ir "Masters", kas no nākamā gada 9. līdz 16. janvārim norisināsies Londonā.

2010. gada Apvienotās Karalistes čempionāts

Fināls:

SpēleRezultāts
Džons Higinss – Marks Viljamss10:9

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2010-12-13 01:41, pirms 14 gadiem
tas tik bij mačs visu sižetu līnija apsveicu ar uzvaru Higinsu

  +2 [+] [-]

, 2010-12-13 01:46, pirms 14 gadiem
Normālu šovu uzblieza!

  +1 [+] [-]

, 2010-12-13 01:47, pirms 14 gadiem
Vilijamsam neko aplauziens. Bet lūk, kas notiek, kad nepadodas! Varbūt, kkāds O'Salivans būtu atdevis. Kas par finālu...
Slēpts komentārs: Luca Toni

  +2 [+] [-]

, 2010-12-13 02:05, pirms 14 gadiem
Fantastika!!! Tã izvilkt machu,pie tam,pie 7:9 ar snukera palídzíbu.. Zhél Viljamsa, ceru,ka viegli to párdzívos un tas neatstâs iespaidu nâkamajos turníros
Slēpts komentārs: Luca Toni

  +2 [+] [-]

, 2010-12-13 02:12, pirms 14 gadiem
Tā tikai Higinss var izlīst! Cilvēcīgi žēl Viljamsa,nebija pelnījis šādi zaudēt!

  +1 [+] [-]

, 2010-12-13 02:14, pirms 14 gadiem
Luca Toni rakstīja: ko jūs liekat mīnusus zemnieki? protams, Higins nospēlēja lieliski, bet tas nemaina to, ko viņš izdarīja un kā var atbalstīt tādu fakeri?
Ak tu svētais!

  -3 [+] [-]

, 2010-12-13 02:33, pirms 14 gadiem
srajo rakstīja: Ak tu svētais!
Raksts nav par mani, beidz lietot!

  -1 [+] [-]

, 2010-12-13 05:55, pirms 14 gadiem
Luca Toni rakstīja: es vēl nevaru pārdzīvot, ka tas resnais korumpētais mērglis laimēja.
Kāda tev starpība.vismaz kādas intrigas šajā pusē...

     [+] [-]

, 2010-12-13 08:54, pirms 14 gadiem
Vnk fantastiska spēle no Higinsa puses

  +1 [+] [-]

, 2010-12-13 09:14, pirms 14 gadiem
pelnīti
ja Vilijams 18ajā freimā būtu vinnējis, tad būtu kļuvis par čempionu, visa turnīra laikā nesasitot nevienu century breiku.
visu divu nedēļu laikā Vilijams mocījās, brīnums, ka tika līdz finālam
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2010-12-13 09:28, pirms 14 gadiem
Vienkārši fantastiska spēle. no 5:9 redzēju, kā sāka Higinss presingot, tā arī līdz beigām. Higinss apliecināja kārtējo reizi, ka ir viens no visu laiku labākajiem snuukeristiem. Arī vakar reitinga tabulā izvirzījās pirmajā vietā. Visu cieņu dižajam snūkera meistaram, pēc šitik ilgas prombūtnes no profesionālā snūkera. pēc diskābeļa Higinss ir nospēlējis 19 spēles no kurām 18 ir uzvarētas. Vienkārši fenomenāli.

     [+] [-]

, 2010-12-13 10:16, pirms 14 gadiem
Wiljamsam bija jānotur! Izslēdzu tv pie 7:2 un nodomāju, ka viss jau skaidrs... psc jāskatās šodien moš pa eurosport parāda atkārtojumu

  -1 [+] [-]

, 2010-12-13 11:15, pirms 14 gadiem
Higinsam tur vispar nevajadzeja but, peec taa kaa visa pasule redzeeja kaa ssis paardeva freimu par 300 sstukaam eiro

     [+] [-]

, 2010-12-13 11:40, pirms 14 gadiem
Vai olly neseko notikumiem vai laiz gar ausiim? Tak pateica, ka Higinss nebija pie vainas. Vienīgā vaina bija tā, ka Higinss par to neziņoja laicīgi. Tagad ir izveidots anoniimais telefons vai kas tur, lai par šādiem mēsliem speeleetajai vareetu zinjot.
Higinss ir un būs labākais snuukerists Vakardienas mačs bija vienkaarsi konfekte. Peedeejo gadu viens no azartiskākajiem, dramatiskākajiem un aizraujosaakajiem mačiem. Tadam ir jābūt īstam finālam.

  +3 [+] [-]

, 2010-12-13 12:49, pirms 14 gadiem
es piektiitu ka Higinns ir top speeleetaajs ,tacu katram cilveekam ir sava cena pie kuras vinni luust. Higinsam taa bija maaja Spaanijaa par augstaak piemineeto naudinu. Un manaa uztveree Higinsu attaisnoja tikai lai nekriitas Snukera prestizs

     [+] [-]

, 2010-12-13 12:56, pirms 14 gadiem
TrancaMaans rakstīja: Vai olly neseko notikumiem vai laiz gar ausiim? Tak pateica, ka Higinss nebija pie vainas. Vienīgā vaina bija tā, ka Higinss par to neziņoja laicīgi. Tagad ir izveidots anoniimais telefons vai kas tur, lai par šādiem mēsliem speeleetajai vareetu zinjot.
Higinss ir un būs labākais snuukerists Vakardienas mačs bija vienkaarsi konfekte. Peedeejo gadu viens no azartiskākajiem, dramatiskākajiem un aizraujosaakajiem mačiem. Tadam ir jābūt īstam finālam.
Jūs ar savu galvu arī kādreiz domājat vai tikai to ko jums saka? Ko nozīmē pateica, ka Higins nebija vainīgs? Jūs video redzējāt no tās sarunāšanas? Youtube dafiga viņi ir, apskatieties pirms te gudri d***at. Higinss pīkstēja aizstāvēšanā, ka viņam bij bail un domāja ka tā kaut kāda mafija un gribēja ātrāk tikt prom. Un kā galvenais iemesls, kāpēc Higinsam noņēma mūža diskvalifikāciju bija tas, ka izdomāja, ka viņa menedžeris bij pie vainas. Bet tajā video Higinss galīgi neizskatījās sabijies un bija runīgāks par savu menedžeri un pat pats piedāvāja shēmu, kā naudu pārskaitīt tā lai neradītu aizdomas (no tā var secināt, ka tā nebija pirmā reize). Higinss ir viens no labākajiem spēlētājiem un tāpēc nolēma, ka viņš "nav vainīgs", bet nekas nevar attaisnot to, ko viņš izdarīja.

  -1 [+] [-]

, 2010-12-13 14:14, pirms 14 gadiem
Tas, ka viņš "izlocījās" no soda savas autoritātes dēļ un sava lielā ieguldījuma dēļ, ko viņš ir devis un ko dod snookera attīstībai es arī laikam piekritīšu.

Ja mēs tā paskamies, tad snookera popularitāti veido kādi 50% Salivans, un kādi 20% Higins un tad visi pārējie savus 30% kopā.

Bet laikam es šoreiz nebūšu pilnīgi objektīvs un teikšu, ka īsti jau neviens tiesas spriedumu nav lasījis, un tie Video kas bija youtubē kā atzina pats laikraksts bija montēti, kur atstāti tikai "labākie kadri". Man jau liekas ka Higginsa zaudējums Snookeram būtu daudz lielāks, nekā tas iespējamis nodarījums.

     [+] [-]

, 2010-12-13 17:30, pirms 14 gadiem
Higinsa nodarītais zaudējums snūkeram patiesībā ir neizmērojams, un, kā raksta Luca Toni, nekas nevar attaisnot to, ko viņš izdarīja.

Tomēr Higinss tika attaisnots. Un mums pat nepavaicāja!

Kas mums atliek - varam minēt, kad, ko, un par cik Higinss ir pārdevis/pārdod/pārdos? Vai mēģināt katram saprast, ko esam gatavi pārdot paši, pieņemot, ka šāda morāle ir norma?

  -1 [+] [-]

, 2010-12-13 23:19, pirms 14 gadiem
Bludnij sin Masķera TAEKWONDO rakstīja: Higinsa nodarītais zaudējums snūkeram patiesībā ir neizmērojams, un, kā raksta Luca Toni, nekas nevar attaisnot to, ko viņš izdarīja.

Tomēr Higinss tika attaisnots. Un mums pat nepavaicāja!

Kas mums atliek - varam minēt, kad, ko, un par cik Higinss ir pārdevis/pārdod/pārdos? Vai mēģināt katram saprast, ko esam gatavi pārdot paši, pieņemot, ka šāda morāle ir norma?
bet pa lielam, kamēr mēs varam baudīt šādus turnīrus un šādus finālus un ar paša Higginsa klātieni, man baigi lielā bēda nav ja arī viņš kautkādā mazsvarīgā eiropas turnīrā, kur salīdzinot ar Top 16 spēlē var teikt amatieri viņš pārdeva kādu freimu un nopelnīja sev naudiņu.