Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:110, Did:0, useCase: 3

Alens pārliecināts par drīzu fināla sasniegšanu

Alens pārliecināts par drīzu fināla sasniegšanu
Marks Alens
Foto: Lauris Bērziņš

Marks Alens ar nepacietību raugās Apvienotās Karalistes snūkera čempionāta virzienā un tic, ka nav tālu tā diena, kad viņš sasniegs savu pirmo reitinga turnīra finālu.

24 gadus vecais Ziemeļīrijas pārstāvis līdz šim iekļuvis četros reitinga turnīru pusfinālos, ieskaitot 2009. gada pasaules čempionātu. Tajā viņš pa ceļam līdz labāko četriniekam pieveica trīskārtējo pasaules čempionu Roniju O'Salivanu, taču cīņā par finālu piekāpās nākamajam turnīra uzvarētājam Džonam Higinsam.

"Ja spēšu parādīt savu spēli un tikt tālās turnīru stadijās, fināli un tituli neizpaliks," sacīja ranga 11. numurs. "Cilvēki man atgādina, ka esmu spēlējis četros pusfinālos, taču nevienā finālā. Es neskumstu par to, jo esmu pārliecināts, ka drīzumā sasniegšu finālu."

Jau šodien Telfordā sākas Apvienotās Karalistes čempionāts, kas ilgs līdz 12. decembrim. Alenam par šo turnīru ir īpaši spilgta atmiņa. 2007. gadā pirmajā kārtā viņš ar 9-4 uzveica savu bērnības elku un septiņkārtēju pasaules čempionu Stīvenu Hendriju. "Tas bija spilgts manas karjeras notikums, taču zaudēju jau nākamajā kārtā. Svarīgi ir stabili spēlēt visa turnīra garumā, nevis atsevišķos mačos."

Alens savu pirmās kārtas maču aizvadīs jau šodien, tiekoties ar ranga 37. vietā esošo Tomu Fordu. Fords par iekļūšanu pamatsacensībās pārliecinoši ar 9-2 apspēlēja Džerardu Grīnu.

Izmantotie resursi:
World Snooker