Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Evenepūls uzvar "Vuelta a Espana" trešajā posmā un kļūst par līderi

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Evenepūls uzvar "Vuelta a Espana" trešajā posmā un kļūst par līderi
Remko Evenpūls. Foto: AFP/Scanpix

LETA--AFP. Pērnā gada "Vuelta a Espana" čempions Beļģijas riteņbraucējs Remko Evenepūls pirmdien uzvarēja šī gada Spānijas tūres trešajā posmā un kļuva par kopvērtējuma līderi.

Pirmdien Spānija ziemeļaustrumos riteņbraucēji mēroja 158,5 kilometrus ar finišu Andorā. Pēdējos 24 kilometros bija jāpārvar divi pirmās kategorijas kāpumi, otrais no tiem finišā.

Atrāvienā braukušie riteņbraucēji tika noķerti un pēdējos kilometros līderu grupa ar favorītiem saruka līdz 12 sportistiem. Noslēdzošajā kilometrā Evenepūls ("Soudal - Quick Step") sekmīgi atrāvās no pārējiem un finišēja pirmais četrās stundās 15 minūtēs un 39 sekundēs.

Cīņā par otro vietu sekundi aiz viņa finišēja pēdējos divos gados "Tour de France" uzvarējušais dānis Jonass Vingegords ("Jumbo-Visma"), bet trešais bija spānis Huans Ajuso (UAE). Grupā, kurā bija vairāki "Jumbo-Visma" un UAE riteņbraucēji, aiz viņiem finišēja komandas biedri attiecīgi slovēnis Primožs Roglicš, kurš ir trīskārtējs šīs tūres čempions, un spānis Marks Solers.

Evenepūla uzvaru gan aizēnoja kārtējais incidents, beļģim pēc finiša piedzīvojot sadursmi ar skatītāju, kā dēļ tika piedzīvots kritiens un pārsista seja. "Sadursme bija tikai 50 metrus pēc finiša līnija. Jau trešo dienu ir problēmas," teica Evenepūls, kurš pēc pirmā posma sūdzējās par finišu vakara tumsā.

Evenepūls vicelīderi Enriku Masu no Spānijas ("Movistar") apsteidz par sešām sekundēm, bet 11 sekundes atpaliek francūzis Lenī Martiness ("Groupama - FDJ").

78. "Vuelta a Espana" velobrauciens pēc 21 posmā veiktiem vairāk nekā 3000 kilometriem noslēgsies 17.septembrī Madridē.

Pērn par čempionu kļuva beļģis Remko Evenepūls, bet pirms tam trīs gadus pēc kārtas uzvarēja slovēnis Primožs Rogličs.

Latvijas riteņbraucēji šogad Spānijas daudzdienās nepiedalās.

Izmantotie resursi:
LETA