Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Van Ārts izstājas no "Tour de France" pirms pēdējiem četriem posmiem

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Van Ārts izstājas no "Tour de France" pirms pēdējiem četriem posmiem
Vouts van Ārts. Foto: EPA/Scanpix

LETA--DPA. Beļģijas riteņbraucējs Vouts van Ārts pametis prestižo daudzdienu velobraucienu "Tour de France" pirms noslēdzošajiem četriem posmiem, lai būtu līdzās sievai otrā bērna dzemdībās.

Pēc 17 posmiem "Jumbo-Visma" pārstāvis kopvērtējumā ierindojas 23. pozīcijā, atpaliekot no sacensību līdera un sava komandas biedra Jonasa Vingegorda nedaudz vairāk kā pusotru stundu.

"Pēc konsultācijām ar komandu nolēmām, ka mana vieta šobrīd ir mājās," komandas publicētajā video teica van Ārts, piebilstot, ka dzemdības jau ir sagaidāmas ļoti drīz.

Pērn beļģis "Tour de France" uzvarēja trīs posmos, kā arī ieņēma pirmo vietu pēc kopvērtējuma punktiem.

Šogad van Ārts lielākoties braucienus aizvada tā, lai augstāko rezultātu palīdzētu sasniegt Vingegordam, kurš kopvērtējumā ir pārliecinošs līderis un tuvojas tam, lai kļūtu par "Tour de France" uzvarētāju otro gadu pēc kārtas.

Velobrauciens noslēgsies 23. jūlijā Elizejas laukos Parīzē, 21 posmā veicot vairāk nekā 3400 kilometru.