Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Skujiņam 82. vieta "Giro d'Italia" desmitajā posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Skujiņam 82. vieta "Giro d'Italia" desmitajā posmā
Toms Skujiņš
Foto: Trek - Segafredo

LETA. Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš otrdien daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" desmitajā posmā ierindojās 82.vietā, uzvaru svinot beļģim Magnusam Kortam.

Riteņbraucējiem mērojot 196 kilometrus ar vienu otrās un vienu ceturtās kategorijas kāpumiem, kā arī vienu sprinta starpfinišu, uzvaru otrdien svinēja Korts ("EF Education-EasyPost"), kurš distancē pavadīja četras stundas 51 minūti un 15 sekundes.

Ar tādu pašu laiku otrais bija kanādietis Dereks Džī ("Israel - Premier Tech"), bet divas sekundes zaudēja itālietis Alesandro de Marki ("Jayco AlUla").

Sekotāji finišēja 51 sekundi aiz uzvarētāja, bet Skujiņš ("Trek-Segafredo" ) posmu veica 11 minūtes un 19 sekundēm lēnāk par uzvarētāju.

Par kopvērtējuma līderi ir kļuvis "Ineos Grenadiers" britu riteņbraucējs Geraints Tomass, kurš par divām sekundēm apsteidz "Jumo-Visma" pārstāvi Primožu Rogliču un par piecām sekundēm - savu komandas biedru britu Tao Gougenu Hārtu.

Latvijas riteņbraucējs zaudē kopvērtējuma līderim 22 minūtes un 41 sekundi un atrodas 32.vietā. Kalnu karaļa vērtējumā latvietis ir 11.pozīcijā, bet sprinteru konkurencē - 13.vietā.

Pēc iepriekšējā posma līdzšinējam kopvērtējuma līderim beļģim Remko Evenpūlam analīzes uzrādīja Covid-19 klātbūtni organismā, divu šā gada posmu uzvarētājam esot spiestam izstāties no velobrauciena.

Šogad tūrē paredzēts 21 posms, velobraucienam noslēdzoties 28.maijā Romā.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Džeijs Hindlijs, kļūstot par pirmo Austrālijas riteņbraucēju, kuram izdevies uzvarēt prestižā velobrauciena kopvērtējumā.

Latvijas braucējiem lielākais sasniegums ir Pjotra Ugrjumova kopvērtējumā izcīnītā otrā un trešā vieta attiecīgi 1993. un 1995.gadā. Uzvaru etapā 1999.gadā izcīnīja Romāns Vainšteins, kamēr uz goda pjedestāla ir kāpis arī Andris Naudužs, kurš 2004.gadā bija trešais vienā no etapiem.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2023-05-16 21:14, pirms 11 mēnešiem
ja jāvelk no bedres Pede, tad nekas vairāk arī nespīd Bet reāli Skujiņš nav kalnietis, bet... dānis izskatās gan ka kalnus nepievarēs... kas Trek vērtīgāk - beigās izkritušais Pedersens vai Skujiņš kaut top 30?

     [+] [-]

, 2023-05-17 09:30, pirms 11 mēnešiem
Nu vispār Skujiņš ir kalnā braucējs pēc definīcijas.... Tādēļ arī par kopvērtējumu var pacīnīties... iekš top 20.
Trek komanda nav tā bagātākā un izcilākā un tādēļ ir lielas iespējas, kad ļaus pacīnīties..... Pluss, ka Skujiņš ir ļoti ilgi komandā....viens no senākajiem.
Top komandā naudas būtu vairāk, bet tur ļoti svarīgas ir komandas uzvaras... arī kopvērtējumā un tādēļ, ja esi aizsargs....nevari būt uzbrucējs....tas tā, lai saprot.... kā futbolā.