Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Igauņu velobraucējs sodīts par ķīniešu izskata izsmiešanu

Agris Suveizda

Igauņu velobraucējs sodīts par ķīniešu izskata izsmiešanu
Madis Mihkelss. Foto: imago/Hartenfelser/Scanpix

LETA. Starptautiskā Riteņbraukšanas savienība (UCI) Igaunijas riteņbraucējam Madim Mihkelsam un Beļģijas sportistam Gerbenam Teisenam piemērojusi naudas sodu un uzlikusi par pienākumu piedalīties pretdiskriminācijas kursos, vēsta UCI.

Oktobrī UCI Pasaules tūres komandai "Intermarche-Circus-Wanty" gatavojoties Guansji velobraucienam Ķīnā, Teisens "Instagram" publicēja ierakstu, kurā Mihkelss bija redzams ar pirkstiem pavelkot acu kaktiņus uz ārpusi, kas tiek uzskatīts par aizskarošu un rasistisku žestu. Gan Mihkelss, gan Teisens, kuri atvainojās par savu rīcību, tika atstādināti no sacensībām.

UCI lietu nodeva Disciplinārajai komisijai, kas skatīja, vai sportisti ir pārkāpuši pantu, kas paredz sodu, ja sportisti verbāli vai ar savu rīcību aizskar, diskriminē vai degradē kādu personu vai personu grupu, balstoties uz etnisko piederību vai rasi. UCI nolēmusi sportistiem piemērot naudas sodu, kura summa netiek atklāta, kā arī viņiem jāpiedalās izglītojošos kursos ar mērķi cīnīties pret diskrimināciju.

20 gadus vecais Mihkelss ir 2021. gada pasaules junioru čempionāta bronzas medaļnieks grupas braucienā. Šogad viņš izcīnīja ceturto vietu Eiropas U-23 čempionātā, kā arī sekmīgi startēja "Circuit de Charleroi Wallonie" (UCI kat.1.1) sacensībās Beļģijā un UCI Pasaules tūrē iekļautajā Hamburgas klasikā. Pēc tam sekojošajā četru dienu velobraucienā Mihkelss izcīnīja savu pirmo uzvaru profesionāļa karjerā.

25 gadus vecais Teisens šosezon svinēja četras uzvaras, tajā skaitā finišējot pirmais Bredenes-Kokseides klasikā. Beļģis divreiz startējis "Vuelta a Espana" velobraucienā.

Izmantotie resursi:
LETA

  +1 [+] [-]

, 2023-11-15 20:35, pirms pusgada
Normāli džeki, nesaprotu - par ko sodija.

  -2 [+] [-]

, 2023-11-15 21:41, pirms pusgada
petkemek rakstīja: Normāli džeki, nesaprotu - par ko sodija.
Ja tas ir joks,tad stulbs joks,ja tu to nopietni domā,tad tu esi vienkārši āpsis! Pret diskrimināciju un pret rasismu! Ļoti pareizs un apsveicams lēmums!

     [+] [-]

, 2023-11-15 22:53, pirms pusgada
Edvards Grīgs rakstīja: Ja tas ir joks,tad stulbs joks,ja tu to nopietni domā,tad tu esi vienkārši āpsis! Pret diskrimināciju un pret rasismu! Ļoti pareizs un apsveicams lēmums!
no pirksta izzīsta apsūdzība un sods, raksturīgi līdz riebumam degradētajā, ačgārnajā mūsdienu BLM pasaulē, kurā par rasismu tiek uzskatīti tikai balto teksti, žesti un rīcība.

  +1 [+] [-]

, 2023-11-15 23:05, pirms pusgada
Sviests pilniigakais, I tas dsq , I Federacijas sods.
Grīgs,ja esi cirvis, par to sabiedrība nav jainformē

     [+] [-]

, 2023-11-16 07:12, pirms 5 mēnešiem
Mazie SC rasisti atkal tēlo 'neizpratni'.