Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Pēc inficēšanās ar kovidu "Giro d'Italia" spiests pamest kopvērtējuma līderis Evenepūls

Agris Suveizda

Pēc inficēšanās ar kovidu "Giro d'Italia" spiests pamest kopvērtējuma līderis Evenepūls
Remko Evenepūls. Foto: Zumapress.com/Scanpix

LETA--AFP. No prestižā daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" svētdien bija spiests izstāties devītā posma uzvarētājs un kopvērtējuma līderis beļģis Remko Evenepūls no "Soudal - Quick Step" vienības.

Evenepūlam pēc uzvaras devītajā posmā konstatēta saslimšana ar Covid-19, līdz ar to viņam sacensības jāpamet. Par jauno līderi kopvērtējumā kļuvis velsietis Geraints Tomass no "Ineos Grenadiers" komandas.

"Ļoti žēl, ka jāpamet tūre," pēc ziņām par inficēšanos ar Covid-19 sacīja Evemepūls. "Pēc protokola veicu rutīnas [Covid-19] pārbaudi un, diemžēl, tā izrādījās pozitīva."

Kopvērtējumā tagad Tomass par divām sekundēm apsteidz "Jumo-Visma" pārstāvi slovēni Primožu Rogliču, bet trešais ar piecu sekunžu deficītu ir līdera komandas biedrs un 2020.gada tūres uzvarētājs Teo Geigens-Hārts.

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" līderim summā zaudē 12 minūtes un 13 sekundes, kas ļauj atrasties kopvērtējuma 29. pozīcijā.

Jau ziņots, ka pirms astotā posma pēc inficēšanās ar Covid-19 Itālijas tūre noslēdzās arī individuālo braucienu speciālistam, itālim Filipo Gannam no "Ineos Grenadiers".

Šogad tūrē paredzēts 21 posms, velobraucienam noslēdzoties 28. maijā Romā.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Džejs Hindlijs, kļūstot par pirmo Austrālijas riteņbraucēju, kuram izdevies uzvarēt prestižā velobrauciena kopvērtējumā.

Izmantotie resursi:
LETA