Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Evenepūls svin uzvaru "Vuelta a Espana" 18. posmā

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Evenepūls svin uzvaru "Vuelta a Espana" 18. posmā
Remko Evenepūls. Foto: AFP/Scanpix

LETA. Beļģijas riteņbraucējs Remko Evenepūls ceturtdien ieņēma pirmo vietu daudzdienu velobrauciena "Vuelta a Espana" 18.posmā, kamēr kopvērtējumā pirmajā vietā joprojām atrodas amerikānis Seps Kass.

Ceturtdien riteņbraucēji mēroja 178,9 kilometrus, pārvarot trīs pirmās kategorijas kāpumus un pa vienam otrās un trešās kategorijas kāpumam.

"Soudal - Quick Step" komandas riteņbraucējs Evenepūls, kurš noslēdzošajā kāpumā palielināja savu pārsvaru pār tuvākajiem sekotājiem, finišu sasniedza pēc četrām stundām 47 minūtēm un 37 sekundēm.

Itālis Damiano Karuso ("Bahrain - Victorious") piekāpās uzvarētājam četras minūtes un 44 sekundes un finišēja otrais, kamēr Dānijas riteņbraucējs Andreass Krons ("Lotto Dstny") zaudēja piecas minūtes un desmit sekundes, ierindojoties trešajā pozīcijā. Vēl divas sekundes atpalika Lielbritānijas pārstāvis Makss Pūls ("DSM-Firmenich"), paliekot ārpus labāko trijnieka.

Kopvērtējuma līderis Kass ("Jumbo-Visma"), finišējot kopā ar komandas biedru slovēni Primožu Rogliču, finišēja par deviņām minūtēm un 29 sekundēm vēlāk nekā Evenepūls un ieņēma attiecīgi desmito un 11.vietu.

Pēc 18 velobrauciena posmiem kopvērtējumā Kass par 17 sekundēm apsteidz savu komandas biedru dāni Jonasu Vingegordu, bet Rogličs, zaudējot minūti un astoņas sekundes, atrodas trešajā vietā.

78. "Vuelta a Espana" velobrauciens pēc 21 posmā veiktiem vairāk nekā 3000 kilometriem noslēgsies 17.septembrī Madridē.

Pērn par čempionu kļuva beļģis Remko Evenepūls, bet pirms tam trīs gadus pēc kārtas bija uzvarējis slovēnis Primožs Rogličs.

Latvijas riteņbraucēji šogad Spānijas daudzdienās nepiedalās.

Izmantotie resursi:
LETA