Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2988, Did:0, useCase: 3

Rogličs uzvar "Vuelta a Espana" 17. posmā, kopvērtējuma līderim pārsvars minimāls

Kristiāns Dilāns
Kristiāns Dilāns

Rogličs uzvar "Vuelta a Espana" 17. posmā, kopvērtējuma līderim pārsvars minimāls
Primožs Rogličs. Foto: EPA/Scanpix

LETA. Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs trešdien izcīnīja uzvaru velobrauciena "Vuelta a Espana" 17.posmā, bet kopvērtējumā ASV sportista Sepa Kasa pārsvars pār dāni Jonasu Vingegordu ir samazinājies līdz astoņām sekundēm.

Trešdien riteņbraucēji Spānijas ziemeļos veica 124,4 kilometrus ar diviem otrās kategorijas kāpumiem un augstākās kategorijas kāpumu finišā.

Pirmās trīs vietas ieguva "Jumbo-Visma" riteņbraucēji, pirmajam finiša līniju šķērsojot Rogličam, kurš distancē pavadīja trīs stundas 15 minūtes un 56 sekundes.

Ar tādu pašu laiku otrais bija Vingegords, bet trešais ar 19 sekunžu atpalicību bija Kass.

Kopvērtējumā Kass Vingegordu apsteidz vairs tikai par astoņām sekundēm, bet vēl minūti tālāk ir Rogličs. Labākais no citu komandu braucējiem ir spānis Huans Ajuso (UAE), kurš līderim zaudē tieši četras minūtes..

78. "Vuelta a Espana" velobrauciens pēc 21 posmā veiktiem vairāk nekā 3000 kilometriem noslēgsies 17.septembrī Madridē.

Pērn par čempionu kļuva beļģis Remko Evenepūls, bet pirms tam trīs gadus pēc kārtas bija uzvarējis slovēnis Primožs Rogličs.

Latvijas riteņbraucēji šogad Spānijas daudzdienās nepiedalās.

Izmantotie resursi:
LETA