Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Skujiņš dodas spēcīgā atrāvienā un nopelna punktus Kalnu karaļa un Sprinteru vērtējumā

Skujiņš dodas spēcīgā atrāvienā un nopelna punktus Kalnu karaļa un Sprinteru vērtējumā
Toms Skujiņš. Foto: EPA/Scanpix

"Tour de France" otrajā posmā ar aktīvu sniegumu izcēlās Latvijas čempions Toms Skujiņš, kurš devās dienas atrāvienā, tomēr apmēram 40 kilometrus pirms finiša bēgļu grupiņu noķēra peletons. Posmā uzvaru izcīnīja mājinieks Žiljēns Alafilips, kurš pārņēma kopvērtējuma vadību.

Otrā posma sākumā Latvijas riteņbraukšanas fanus iepriecināja Toms Skujiņš, cenšoties aizbēgt no peletona, kas viņam izdevās. Kopā ar Latvijas čempionu atrāvienā brauca trīskārtējais pasaules čempions Peters Sagans, mājinieki Benuā Kosnefrā un Antonī Peress, Skujiņa komandas biedrs 2018. un 2019. gadā Mihaels Gogls, Dānijas čempions Kaspers Asgrēns, Lukass Pestlbergers un Mateo Trentins, kurš diezgan ātri nonāca peletonā tehnisku defektu dēļ.

Kādu brīdi peletons atrāvienu nelaida vaļā, aktīvi strādājot "Sunweb" komandai, tomēr pēc sprinta starpfiniša pārsvars krietni palielinājās. Skujiņš starpfinišā ieņēma trešo vietu un nopelnīja 15 punktus Sprinteru krekliņa ieskaitē. Turpinājumā sekoja divi 17 un 15 kilometrus gari pirmās kategorijas kāpumi. Abos kalnu starpfinišos Skujiņš īpaši nemērķēja iegūt Kalnu karaļa punktus, attiecīgi ieņemot piekto un ceturto vietu, un Kalnu karaļa vērtējumā ar sešiem punktiem pakāpās uz ceturto pozīciju.

Peletons kāpumos neturēja diezgan lielu tempu, bet Skujiņš un pārējie atrāviena dalībnieka tika panākti 40 kilometrus pirms finiša, priekšā vēl esot diviem ne pārāk stāviem pauguriem. Turpinājumā par uzvaru cīnījās dienas galvenie favorīti, tempu diktējot "Jumbo-Visma" un "Deceuninck - Quick Step" vienībām.

Pēdējā kāpumā pirms finiša uzbrukumu veica vienmēr aktīvais Žiljēns Alafilips, bet viņam sekot spēja vienīgi 2018. gada U23 pasaules čempions Marks Hirši. Tuvojoties virsotnei, no peletona atrāvās Adams Jeitss, kurš uzvarēja kalnu starpfinišu, nopelnot papildu astoņas bonifikācijas sekundes.

Trio - Alafilips, Jeitss un Hirši - pār peletonu ieguva apmēram 20 sekunžu pārsvaru, tādējādi kļuva skaidrs, ka par posma uzvarētāju būs kāds no atrāviena. Pēdējā kilometrā līderi krietni samazināja apgriezienus, nevēloties lieki tērēt spēkus pirms finiša spurta. Lai gan peletons strauji tuvojās, trio pārsvars bija pietiekams. Kā pirmais sprintu sāka Alafilips, kurš saglabāja vadību un izcīnīja piekto "Tour de France" etapa uzvaru karjerā. Pēdējos metros Alafilipam tuvojās Hirši, tomēr šveicietis francūzim piekāpās par rata tiesu.

Tikmēr Skujiņš pēc garas dienas atrāvienā finišu sasniedza 69. vietā, kamēr Krists Neilands bija 58., no uzvarētāja atpaliekot septiņas minūtes un divas sekundes. Pēc pirmā posma portāls Sportacentrs.com sazinājās ar Skujiņu, kurš atzina, ka plāno doties atrāvienos arī otrajā un trešajā nedēļā. Plašāku interviju ar Latvijas čempionu par vakardien piedzīvoto un "Tour de France" mērķiem var lasīt ŠEIT

"Tour de France" 2. posma rezultāti

VSportistsValstsKomandaLaiks
1.Žiljēns AlafilipsFrancijaDeceuninck - Quick Step4:55:27
2.Marks HiršiŠveiceSunweb
3.Adams JeitssLielbritānijaMitchelton-Scott+0:01
4.Gregs van AvermātsBeļģijaCCC+0:02
5.Serhio IgitaKolumbijaEF Pro Cycling
6.Bauke MollemaNīderlandeTrek-Segafredo
7.Aleksejs LutsenkoKazahstānaAstana
8.Tadejs PogačarsSlovēnijaUAE Emirates
9.Maksimiliāns ŠahmansVācijaBora-Hansgrohe
10.Alberto BetiolsItālijaEF Pro Cycling
58.Krists NeilandsLatvijaIsrael Start-Up Nation+7:02
69.Toms SkujiņšLatvijaTrek-Segafedo+10:19

  +1 [+] [-]

, 2020-08-30 21:48, pirms 4 gadiem
Kā krievu eurosport komentētājs teica - kājas visiem vēl pārāk svaigas. Varbūt tiešām labāk pagaidīt līdz otrajai, trešajai nedēļai.

  +2 [+] [-]

, 2020-08-30 21:54, pirms 4 gadiem
RESTart rakstīja: Kā krievu eurosport komentētājs teica - kājas visiem vēl pārāk svaigas. Varbūt tiešām labāk pagaidīt līdz otrajai, trešajai nedēļai.
Nekas nav mainījies, un Kurdjukovs komentē? Es citreiz uzslēdzu riteņbraukšanu fonā tikai dēļ šī komentētāja.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-30 22:26, pirms 4 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Nekas nav mainījies, un Kurdjukovs komentē? Es citreiz uzslēdzu riteņbraukšanu fonā tikai dēļ šī komentētāja.
Tas pats, tas pats. Paspēja ar Skujiņa biogrāfiju īsajā versijā izstāstīt.

  +1 [+] [-]

, 2020-08-31 09:32, pirms 4 gadiem
Jā komentētājs leģendārs. Mani arī viņš ir noturējis jau vairākus gadus pie Tv ekrāna velo gonku laikā.

     [+] [-]

, 2020-08-31 11:20, pirms 4 gadiem
Nez vai Tomam šodien būs aktīvākā (vai agresīvākā) braucēja numurs...