Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Atrāvienu meistars Skujiņš sestais dramatiskā finišā, kopvērtējumā jauns līderis

Agris Suveizda

Atrāvienu meistars Skujiņš sestais dramatiskā finišā, kopvērtējumā jauns līderis
Toms Skujiņš priekšplānā
Foto: Sprint Cycling

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš no "Trek-Segafredo" komandas sestdien, 20. maijā, prestižā velobrauciena "Giro d'Italia" posmā atkal piedalījās atrāvienā, ilgu laiku bija līderu trijniekā, bet finiša spurtā ieņēma sesto vietu. Skujiņa grupa tika panākta pēdējos 500 metros, informē Latvijas Riteņbraukšanas federācija. Kopvērtējuma līdera godu tikmēr ieguvis francūzis Bruno Armirajs, kurš apsteidzis šovakar 33. vietu ieguvušo britu Geraintu Tomasu.

Tā ir piektā reize, kad Skujiņš šī gada tūrē iekļūst labāko desmitniekā. Pirms pāris dienām Skujiņš sensacionāli bija otrais, vienā posmā viņš bija trešais, bet tad vēl viņa kontā septītā un devītā vieta. Latvijas riteņbraucējs šajā posmā nopelnīja 45 pasaules ranga punktus.

Sākoties pēdējam kilometram, līderu trijnieku noķēra pieci sekotāji, līdz ar to finiša spurtā uzvarētāju noskaidroja astoņu riteņbraucēju grupa. Neilgi pirms finiša no grupas atpalika divi riteņbraucēji, bet vēlāk Skujiņš samierinājās ar sesto pozīciju. Toms distances laikā spēja vienatnē pārcelties pie līderu grupas un bija aktīvākais tās braucējs.

Uzvaru finiša spurtā izrāva vācietis Niko Dencs, aiz sevis atstājot kanādieti Dereku Džī un itālieti Alberto Betiolu, bet Skujiņš uzvarētājam zaudēja četras sekundes. Par jauno kopvērtējuma līderi kļuvis francūzis Bruno Armirajs ("Groupama-FDJ"), kurš šodien finišēja 15. vietā 53 sekundes aiz uzvarētāja. Kopvērtējumā francūzis nu par 101 sekundi apsteidz britu Geraintu Tomasu ("Ineos Grenadiers") un vēl par divām sekundēm - slovēni Primožu Rogliču ("Jumbo-Visma"). Armirajs kļuvis par pirmo francūzi šajā gadsimtā, kurš kļuvis par Itālijas tūres līderi.

Skujiņš kopvērtējumā no 37. vietas pacēlies uz 23. un Armirajam zaudē 14 minūtes un septiņas sekundes. Sprinteru klasifikācijā ar 71 punktu viņš ir pakāpies uz piekto vietu, bet "kalnu karaļa" vērtējumā ar 42 punktiem viņš ir ceturtais.

Izmantotie resursi:
https://lrf.lv/soseja/soseja-aktual...
LETA

  +6 [+] [-]

, 2023-05-20 19:44, pirms gada
Kosmonauts! Vnk izcils Giro.

  +3 [+] [-]

, 2023-05-20 19:53, pirms gada
Super

  +5 [+] [-]

, 2023-05-20 22:25, pirms gada
Beidzat haltūrēt! Ieliekat raksta beigās tabulu.

     [+] [-]

, 2023-05-20 23:09, pirms gada
Baigi likās, ka vismaz trijnieks ir nodrošināts šodien, bet nu beigās netipiski noplīsa...nebij jau gluži tā, ka peletons pārrullēja pāri - tāda pat grupiņa vien noķēra

     [+] [-]

, 2023-05-20 23:46, pirms gada
Es personīgi apmeklēju oficiālo "gonkas" mājas lapu! Un tur uzzinu ātrāk un pilnvērtīgāku informāciju par SC autoru ziņām, kas iegūtas no LETA.
Neizteikšos par Toma divu līdzbraucēju veikumu pēdējos kilometros!

  +1 [+] [-]

, 2023-05-21 00:26, pirms gada
neziniitis51 rakstīja: Es personīgi apmeklēju oficiālo "gonkas" mājas lapu! Un tur uzzinu ātrāk un pilnvērtīgāku informāciju par SC autoru ziņām, kas iegūtas no LETA.
Neizteikšos par Toma divu līdzbraucēju veikumu pēdējos kilometros!
Es gan izteikšos...tieši izteiktie sprinteri vienmēr ir bijuši sasodīti sliņķi,kas pēc iespējas mazāk strādā atrāvienā,lai taupītos finišam! Šodien Tomam nenoveicās,jo ar viņu kopā bija divi sprinteri. Tupi bija skatīties,ka kilometru pirms finiša viņam bija ar rokām jāplātās,lai kāds izietu priekšā.

     [+] [-]

, 2023-05-21 03:03, pirms gada
Ko viņš dara
Tas ir ārprāts 2023?!!!!

     [+] [-]

, 2023-05-21 14:44, pirms gada
Super Giro priekš Skujiņa! Gandrīz katru otro posmu ir līderu atrāviena grupā! Eurosporta komentētāji arī ļoti slavē! Vakar ne jau noplīsa, bet līderu trijniekā 2km pirms finiša, neviens bez Skujiņa negribēja šančet uz to lai sekotāji nepiedzītu, bet kā taupīt spēkus izķirošajam sprintam, tā rezultātā iedzinēju piecinieks sadzina un Dens otrreiz jau uzvar posmu ( pirms tam Skujiņš palika otrais tieši aiz Densa) Skujiņš ir labākais kopvērtējumā no komandas un 4. sprinta un 5. kalnu karaļa kopvērtējuma! Tas ir neticams sniegums!