Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:5, Did:0, useCase: 3

Liepiņš startēs prestižajā "Tour Down Under" Austrālijā, sestdien piedalīsies kritērijā

Ivars Bācis
Ivars Bācis

Liepiņš startēs prestižajā "Tour Down Under" Austrālijā, sestdien piedalīsies kritērijā
Emīls Liepiņš. Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija.

Pēc divu gadu pauzes Austrālijā norisināsies pirmais pasaules tūres daudzdienu velobrauciens “Santos Tour Down Under”. Dalībnieku vidū redzēsim arī Latvijas čempionu un “Trek – Segafredo” komandas sprinteri Emīlu Liepiņu. Pirmais posms gaidāms 17. janvārī. Tikmēr jau šo sestdien turpat Austrālijā Liepiņu redzēsim startējam kritērija brauciena sacensībās.

Emīls Liepiņš sacensību sezonu noslēdza vien pērnā gada 16. oktobrī. Tādējādi starpsezonas periods mūsu sportistam bijis viens trīs mēneši. Šo laiku Latvijas čempions pavadījis plānveidīgos treniņos kā Spānijā, tā arī tepat Latvijā. Emīls aizvadījis arī komandas nometnes.

Viņa loma jaunajā sezonā “Trek – Segafredo” rindās varētu pieaugt. Komandas sastāvu ir atstājis itāļu sprinteris Matteo Mosketi, kuram trīs sezonu garumā Liepiņš bija galvenais palīgs. Ir pamats cerēt, ka pēc veiksmīgā pērnās sezonas otrās daļas posma, Emīlam arvien biežāk tiks uzticēta loma cīnīties par rezultātu pašam.

Tas, protams, primāri attiecas uz līdzenuma etapiem vai klasikām, kas latvietim ir parocīgas. Uzreiz arī jāsaka, ka galvenās vijoles visās prestižākajās tūrēs gan viņš varētu nespēlēt, jo komandā ir pasaules sprinta zvaigzne Madss Pedersens.

“Santos Tour Down Under” velobrauciens tiek rīkots kopš 1999. gada. Šīs sacensības allaž ievada pasaules tūres kalendāru gan vīriem, gan arī dāmām. Pirmajā dienā gaidāms 5,5 kilometru garais prologs Adelaides pilsētas ielās. Sekos trīs samērā līdzeni posmi ar lielu iespējamību finiša spurtam. Tikmēr cīņā par kopvērtējumu galvenie būs ceturtais un piektais etaps, kur gaidāmi arī lielāki kāpumi.

Liepiņš, kuru peletonā viegli atpazīt pēc Latvijas čempiona krekla mūsu valsts karoga krāsās, būs “Trek – Segafredo” līderis tieši uz sprinta etapiem. Cīņā par kopvērtējumu no Liepiņa komandas biedriem līderis varētu būt itālietis Antonio Tiberī, kurš pērn triumfēja izšķirošajā Ungārijas tūres posmā, pārspējot arī mūsu Kristu Neilandu.

Liepiņam sprinta posmos būs jāspēkojas ar tādiem vīriem kā – Kalebu Jūansu, Filu Bauhausu, Hugo Hošteteru, Kadenu Grovsu, Martinu Lāsu un citiem.

Kā iesildīšanās pasaules tūres velobraucienam būs šo sestdien gaidāmais kritērija brauciens, kurā piedalīsies visas pasaules tūres vienības. Arī Emīls iekļauts savas vienības sastāvā. 

zmantotie resursi:
Latvijas Riteņbraukšanas federācija