Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:2840, Did:0, useCase: 3

Mājinieces Larisa un Talita cīņas Kopakabanas smiltīs sāk pārliecinoši

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Mājinieces Larisa un Talita cīņas Kopakabanas smiltīs sāk pārliecinoši
Talita uzbrukumā
Foto: rio2016.fivb.com

Riodežaneiro olimpisko spēļu sieviešu pludmales volejbola turnīrā noslēgusies otrā sacensību diena. Pie uzvaras tika galvenās favorītes Larisa un Talita no Brazīlijas, kā arī vācietes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta, bet potenciālajā cīņā par otro vietu D grupā kanādietes Džeimija Brodere un Kristīna Valjasa apspēlēja itālietes Martu Menegati un Lauru Džiombini

Galvenās favorītes uz zelta medaļām šajās olimpiskajās spēlēs ir mājinieces Larisa Franka un Talita Roha, jeb vienkārši Larisa un Talita. A grupas pirmajā spēlē brazīlietes tikās ar Jekaterinu Birlovu un Jevgēņiju Ukolovu, esot viennozīmīgas favorītes. Pēc nonākšanas iedzinējos ar 1:3 Brazīlijas pludmales volejbolistes pārņēma iniciatīvu un vadības grožus. Pārsvars auga pakāpeniski, kas beidzās ar ļoti pārliecinošu uzvaru pirmajā setā ar 21:14.

Otrajā setā Brazīlijas duets dominēja no pirmās izspēles, izvirzoties vadībā ar 10:5. Talita ļoti labi spēlēja blokā, kas bija viena no panākuma atslēgām. Līdz tehniskajam pārtraukumam krievietes atspēlējās, bet pēc atpūtas rezultāts bija jau tikai 10:12. Tuvāk gan Krievijas pludmales volejbolistes nepielaida. Viņas pašas uzbrukumā kļūdījās, kas beidzās ar Larisas un Talitas pārliecinošu uzvaru ar 2-0 (21:14, 21:16).

A grupas otrajā mačā savā starpā tikās vienīgais Polijas duets Kinga Kolosinska/Monika Bržosteka un otrais labākais ASV duets Laurēna Fendrika/Brūka Svīta. ASV pludmales volejbolistes ar labām servēm, izmantojot pretinieču vājās puses, uzvarēja pirmo setu ar rezultātu 21:14. Otrā seta sākumā polietes nodrošināja sev revanšu, apturot vienu pretinieču uzbrukumu pēc otra, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 11:2. Polietēm izdevās pilnīgi viss, kamēr ASV spēlētājām nekas. Gala rezultātā polietes uzvarēja setu ar 21:13. Trešo setu labi sāka amerikānietes, bet tad Polijas duets salauza savas pretinieces, iegūstot pat astoņu punktu pārsvaru. Ar to arī bija gana, lai izcīnītu uzvaru savā pirmajā spēlē olimpiādē ar 2-1 (14:21, 21:13, 15:7).

E grupu varēja uzskatīt teju vai par "nāves grupu", jo visi četri dueti šīs sezonas rangā ir tuvu viens otram, kas lika gaidīt interesantas cīņas. Pirmās savā starpā tikās Sāra Pavana/Hetere Benslija no Kanādas un Sofija van Gestela/Džantine van der Vlista no Nīderlandes. Līdz pirmā seta vidum abi dueti pabija minimālā vadībā, bet pirmo izrāvienu spēja panākt kanādietes, dodoties atpūtā ar 12:9, bet uzreiz pēc tās Benslija atzīmējās ar eisu. Seta turpinājumā kanādietes dominēja laukumā droši sasniedzot panākumu ar 21:15.

Arī otro setu labāk iesāka Kanādas duets, ātri vien iegūstot divu punktu pārsvaru. Arī šoreiz tehniskais pārtraukums tika sasniegts pie 12:9, kam sekoja Nīderlandes dueta atspēlēšanās (12:13). Kanādietes balansēja uz naža asmens, bet nelielo pārsvaru saglabāja, neļaujot pretiniecēm panākt izlīdzinājumu. Līdz ar to mačs tika noslēgts ar uzvaru - 2-0 (21:15, 21:17).

Grupas otrajā mačā favorītu statusu nevarēja dot nevienam no pāriem. Sezonas reitingā piektajā vietā atrodas šveicietes Nadīne Zumkere un Joana Heidriha, bet vācietes Karla Borgere un Brita Būte ir sestajā pozīcijā. Spēku samēri pašlaik lieliski apliecinājās laukumā. Pirmajā setā līdzīga cīņa bija tikai tā pašā sākumā. Šveicietes ātri izvirzījās divus līdz trīs punktus priekšā, bet pēc pirmā izrāviena rezultāts jau bija 11:5. Vācietes ne uz brīdi neapdraudēja pretinieču pozīcijas, setam noslēdzoties ar rezultātu 21:12. Arī otro setu lieliski sāka Šveices pludmales volejbolistes, izvirzoties vadībā ar 5:1. Borgere sadeldēja deficītu līdz diviem punktiem, bet īsi pirms tehniskā pārtraukuma arī līdz minimumam (9:10). Pēc tehniskā pārtraukuma šveicietes atkal ieguva iniciatīvu, seta otrajā pusē noturot pretinieces vismaz divu punktu atstatumā. Seta izskaņā jautājumi par uzvarētāju mačā vairs nebija, triumfējot Zumkerei un Heidrihai - 2-0 (21:12, 21:16).

Diezgan paredzami diena noslēdzās ar cīņu par otro vietu D grupā, jo, ja nenotiks nekādi pārsteigumi, pirmo vietu ieņems vācietes Laura Ludviga un Kira Valkenhorsta. Vienas no pretendentēm uz šo vietu bija kanādietes Džeimija Brodere un Kristīna Valjasa, kā arī itālietes Marta Menegati un Laura Džiombini. Olimpiskajās spēlēs kopā ar Menegati vajadzēja startēt Viktorijai Orsi Totai, bet viņa nesen tika pieķerta dopinga lietošanā, kas lika mainīt pārinieci.

Spēli labāk sāka itālietes, pēc Džiombini eisa un Valjasas kļūdas izvirzoties vadībā ar 5:2. Līdz tehniskajam pārtraukumam itālietes palielināja rezultāta starpību vēl uz pusi, bet pēc atpūtas Kanādas duets sasparojās. Valjasa izpildīja eisu, kas pretiniecēm lika ņemt pārtraukumu (13:11). Turpinājumā kanādietes vairs nespēja saasināt cīņu, itālietēm pārliecinoši uzvarot setu ar 21:15. Otrajā setā cīņa ilgu laiku ritēja punkts punktā līdz Valjasa atspēlējās aizsardzībā un izvirzīja kanādietes vadībā ar 14:12. Tas lauza cīņas gaitu, Kanādas duetam ātri vien iekrājot izšķirošo piecu punktu pārsvaru. Itālietes nedaudz atspēlējās, bet no trešā seta neizbēga - 18:21.

Trešo setu ar trīs gūtiem punktiem pēc kārtas ievadīja kanādietes, bet vēl brīdi vēlāk jau atradās vadībā ar 6:1. Varēja likties, ka ar to intriga par mača uzvarētāju ir galā, bet itālietes nepadevās. Piecu punktu deficīts sadila līdz diviem punktiem (5:7), bet tad gan Kanādas duets salauza pretinieces pavisam. Pārsvarā tieši Menegati nespēja noslēgt savus uzbrukumus, kas beidzās ar drošu Kanādas triumfu trešajā setā un mačā kopumā - 2-1 (15:21, 21:18, 15:9).

Rio Olimpiskās spēles, pludmales volejbols sievietēm, 7. augusts

GrupaSpēleRezultāts
ALarisa/Talita (Brazīlija) - Ukolova/Birlova (Krievija)2-0 (21:14; 21:16)
AKolosinska/Bržosteka (Polija) - Fendrika/Svīta (ASV)2-1 (14:21; 21:13; 15:7)
EPavana/Benslija (Kanāda) - Van Gestela/Van der Vlista (Nīderlande)2-0 (21:15; 21:17)
DLudviga/Valkenhorsta (Vācija) - Elghobašī/Nada (Ēģipte)2-0 (21:12; 21:15)
EBorgere/Būte (Vācija) - Heidriha/Zumkere (Šveice)0-2 (12:21; 16:21)
DMenegati/Džiombini (Itālija) - Brodere/Valjasa (Kanāda)1-2 (21:15; 18:21; 9:15)