Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Argentīna savās mājās nosargā uzvaru pret DĀR

Juris Miņins
Juris Miņins

Argentīna savās mājās nosargā uzvaru pret DĀR
Foto: AFP/Scanpix

Regbija čempionāta otrajā otrās kārtas mačā Argentīna, spēlējot savās mājās, aizraujošā cīņā ar 26:24 pārspēja DĀR valstsvienību, saasinot cīņu par otro vietu grupā.

Dienvidāfrikas republikas viesošanās Argentīnā tika gaidīta jo īpaši, tāpēc, ka pirmās spēles izskaņa atstāja daudz neatbildētus jautājumus, jo, atgādināsim, DĀR regbisti vien pāris minūtes pirms mača beigām izrāva uzvaru ar 30:23, lai gan ilgu laiku atradās iedzinējos. Savukārt mājniekiem, argentīniešiem, šajā spēlē vajadzēja atspēlēties ne tikai par iepriekšējās nedēļas zaudējumu, bet arī par zaudējumu 2015. gada Pasaules kausa finālā.

Pirmajā spēles ceturtdaļā jāsaka, ka Argentīna spēli vadīja, jo tā pārsvarā notika pie DĀR ieskaites zonas un viesi tikai retu reizi iznāca pāri laukuma centra līnijai, taču, no otras puses, pirmajiem gūt punktus iespēja parādījās tieši Āfrikas kontinenta pārstāvjiem, taču Eltons Jantīzs sita garām.

Argentīnieši tikai turpināja uzbrukt un bija tuvu piezemējumam, taču Manuelam Monteram pēdējā brīdī bumba izkrita no rokām un piezemējās ieskaites zonā, taču par piezemējumu to, protams, neieskaitīja.

Tieši 20. mača minūtē mājnieku spēlētājs Ramiro Herera tika sodīts par uzbrukumu pretiniekam, kuram nav bumbas, kas regbijā ir aizliegts, kas nozīmēja, ka nākošās 10 minūtes Argentīnai būs jāpavada mazākumā. Šis notikums, iespējams, sapurināja abas komandas, jo spēle kļuva aktīvāka un rezultatīvāka – vispirms ar atkārtotu mēģinājumu Eltons Jantīzs bumbu raidīja vārtos, bet minūti vēlāk Nikolā Sančezs rezultātu izlīdzināja.

Spēlēšana 14 vīru sastāvā argentīniešus nekādā veidā nemulsināja un viņi turpināja uzbrukt un faktiski spiest DĀR komandu pie viņu ieskaites zonas. Pirmā puslaika otrajā pusē mājnieku pārsvars gan bumbas, gan laukuma kontrolē bija varbūt ne nospiedošs, taču jūtams un sastādīja ap 60%. Tas, protams, lika aizsardzībā daudz vairāk strādāt viesiem, savukārt aizstāvēšanās ļoti bieži ir pavadīta ar kļūdām un noteikumu pārkāpumiem, ko punktos pārvērta Sančezs.

Tikko Argentīna izvirzījās vadībā, jau nākošajā uzbrukumā, kas sākās no viņu laukuma puses, viņi atkal veica izrāvienu un nu jau ar trešo reizi viss iznāca kā plānots un Žoakims Tukulē piezemēja bumbu ieskaites zonā, kas beigās uz to brīdi deva mājniekiem desmit punktu pārsvaru.

Līdz puslaika pārtraukumam iespējas gūt punktus bija kā vienai, tā otrai komandai, taču argentīniešiem gribēšanas bija vairāk kā varēšanas, tāpēc viņu ātrais uzbrukums noslēdzās bez rezultāta izmaiņām, bet jau puslaika kompensācijas laikā Jantīzs atkal neizmantoja soda sitienu un rezultāts palika nemainīgs – 13:3.

Otrais puslaiks sākās ar DĀR ofensīvu, ko ievadīja Eltona Jantīza precīzs soda sitiens, bet rezultātu izlīdzināt palīdzēja Dienvidāfrikas izlases veterāna un “piezemējumu mašīnas” Braiena Habanas piezemējums un tam sekojošais Johana Gūsena realizācijas sitiens.

Mājnieki, sapurinājušies pēc šāda puslaika sākuma devās uzbrukumā paši un, kā jau ierasts šajā spēlē, tūdaļ atbildēja ar to pašu, proti, Huans Legizamons gaisā notvēra piespēli un piezemēja bumbu kopā ar visu iepriekšējā uzbrukuma varoni Braienu Habanu.

Jo tālāk spēle ritēja, jo klasikāku abu komandu sniegumu varēja novērot, proti, argentīnieši spēlēja ļoti ātri un bieži vien liekās, ka viņiem pašiem šis ātrums traucē sekmīgām izspēlēm, bet DĀR komanda spēlēja fizisku regbiju, tiesa, tas arī īsti nedeva gaidīto rezultā, jo viņi pārāk bieži pieļāva nepiespiestās kļūdas.

Spēles izskaņa gan padevās ļoti nervoza, jo no sākuma, pēc Morna Sejna soda sitiena DĀR atguva vadību (24:23), bet mirkli vēlāk mājnieki, Santjago Iglesiasa, kuram šis bija pirmais sitiens pa vārtiem šajā spēlē, personā atkal izvirzīja vadībā mājniekus. Pēdējās minūtēs jau sākās bezkompromisa fiziskā cīņa, kur neviena no pusēm nežēloja sevi, taču mainīt rezultātu vairs neizdevās.

Argentīna turēja vārdu un pārspēja DĀR savās mājās ar 26:24.

Argentīna – DĀR 26:24 (13:3)

Piezemējumi: Ž.Tukulē (31), H.Legizamons (48) – B.Habana (45), P.-S. Du Toits (68)
Realizācijas: N.Sančezs (33), H.Hernandezs (49) – J.Gūsens (46)
Soda sitieni:N.Sančezs (23, 30), H.Hernandezs (54) S.Iglesiass (78) - E.Jantīzs (22, 43), M. Stejns (64, 74)

“The Rugby Championship”, 2. kārta

SpēleRezultāts
Jaunzēlande - Austrālija29:9
Argentīna - DĀR26:24
#KomandaSUNZPPA
1.Jaunzēlande220010+54
2.DĀR21015+5
3.Argentīna21015-5
4.Austrālija20020-54

     [+] [-]

, 2016-08-28 06:27, pirms 8 gadiem
autor izlabo
Spēles izskaņa gan padevās ļoti nervoza, jo no sākuma, pēc Morna Sejna soda sitiena DĀR atguva vadību (24:24)

     [+] [-]

, 2016-08-28 13:56, pirms 8 gadiem
Tad jau lielais četrinieks D-puslodē tagad ir pavisam oficiāli. Un ne tikai D-puslodē, bet arī pasaulē.

     [+] [-]

, 2016-08-28 15:22, pirms 8 gadiem
Swordsman rakstīja: Tad jau lielais četrinieks D-puslodē tagad ir pavisam oficiāli. Un ne tikai D-puslodē, bet arī pasaulē.
Ļoti nosacīti, jo argentīniešu panākumi pēdējos divos mačos drīzāk ir DĀR nespēka un pārbūves rezultāts, nevis tāpēc, ka viņi paši ir baigi progresējuši (ir jau, bet ne tik ļoti).

Turklāt, noliekot šim četriniekam pretī tos pašus Edija Džonsa angļus... pēc vasaras testos rādītā, tikai Jaunzēlande varētu maču sākt kā favorīti.

     [+] [-]

, 2016-08-28 23:23, pirms 8 gadiem
Juris Miņins rakstīja: Ļoti nosacīti, jo argentīniešu panākumi pēdējos divos mačos drīzāk ir DĀR nespēka un pārbūves rezultāts, nevis tāpēc, ka viņi paši ir baigi progresējuši (ir jau, bet ne tik ļoti).

Turklāt, noliekot šim četriniekam pretī tos pašus Edija Džonsa angļus... pēc vasaras testos rādītā, tikai Jaunzēlande varētu maču sākt kā favorīti.
Uzšķīru rezultātus, redzu, ka 3x austrāļus vinnējuši. Normālos sastāvos spēlēja?
Nez, par angļiem jau no futbola arī pieradums, ka liela brēka, maza vilna. Bet līdz kārtējam īstajam testam jāgaida 3 gadi.

     [+] [-]

, 2016-08-29 02:30, pirms 8 gadiem
Man jau šķiet, ka DĀR švakais sniegums ir vairāk saistīts ar transformācijas politiku. Sākot no pagājušā gada spēles dienas 23 spēlētāju sarakstā ir jāiekļauj noteikts skaits melnādaino regbistu. Otrs iemesls vājam sniegumam ir, kas daļēji atbilst arī pirmajam punktam – netiek izvēlēti labākie spēki. Ja mēs tagad paskatamies, tad vismaz 8 spēlētāji, kas sāka spēli pret Argentīnu būtu jāsēž uz rezervistu soliņa vai arī vispār nevajadzētu būt starp 23 spēlei pieteiktajiem regbistiem. Par piemēru var minēt Adrianu Strausu un Bongi Mbonambi hūkera pozīcijā, kuru vietā izlasē vajadzētu spēlēt Bismarkam du Plesī un Malkolmam Marksam. Tāpat otrajā līnijā pamatsastāvā vajadzētu iet Pīteram Stefam du Toitam, bet Lodam de Jāgeram vai Franko Mostertam vajadzētu nākt uz maiņu. Trešajā līnijā vispār nav saprotams, ko izlasē dara Oupa Mohodže, kurš pat "Cheetahs" komandā nav pirmā izvēle "blindside flanker" pozīcijā. Tāpat arī Fransuā Lova vietā vajadzētu spēlēt Žako Krielam. Par vējeri vispār nav vērts runāt, jo vienīgais cerības stariņš ir Fafs de Klērks. Vienvārdsakot, kamēr SARU, valdības ietekmēti, turpinās ar savu nosprausto mērķi, ka 2019. gada Pasaules kausā pusei no 23 spēlētājiem ir jābūt melnādainajiem, tikmēr no DĀR izlases var gaidīt tikai neizteiksmīgas uzvaras un zaudējumus.

     [+] [-]

, 2016-08-29 12:40, pirms 8 gadiem
Wow Tiešām kas tāds vēl mūsdienās iespējams!?

     [+] [-]

, 2016-08-29 14:58, pirms 8 gadiem
Swordsman rakstīja: Uzšķīru rezultātus, redzu, ka 3x austrāļus vinnējuši. Normālos sastāvos spēlēja?
Nez, par angļiem jau no futbola arī pieradums, ka liela brēka, maza vilna. Bet līdz kārtējam īstajam testam jāgaida 3 gadi.
Visnormālākajos, t.i., spēlēja visi labākie abās pusēs.