Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Samoa uzvar un atstāj Tongu pēdējā vietā

Juris Miņins
Juris Miņins

Samoa uzvar un atstāj Tongu pēdējā vietā
Samoa regbija izlase
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien ar spēli starp Samoa un Tongas valstsvienībām noslēdzās 2016. gada Klusā okeāna nāciju kauss regbijā. Samoa šajā spēlē uzvarēja ar 30:10, atstājot savus oponentus pēdējā vietā.

Klusā okeāna nāciju kauss ir turnīrs, kurā šogad piedalās trīs valstu, Fidži, Samoa un Tongas vīru regbija izlases, lai noskaidrotu labāko regbija komandu reģionā. Turnīra formāts paredz, ka komandas izspēlē viena riņķa grupu turnīru pēc kura arī tiek noteikts uzvarētājs.

Parasti šis turnīrs gan ir daudz plašāk pārstāvēts, taču sakarā ar izmaiņām 2019. gada Pasaules kausa kvalifikācijas sistēmā, Kanāda, ASV un Japāna izlaida šo un nespēlēs arī nākošajā, 2017. gada turnīrā, taču atgriezīsies Nāciju kausā 2018. gadā.

Šogad turnīra kalendārs bija tāds, ka Fidži izlasei bija jāpiedalās pirmajos divos turnīra mačos un abos divos viņi arī uzvarēja, vispirms ar 23:18 tika pārspēta Tonga, bet vēlāk ar 26:16 tika pieveikta arī Samoa, priekšlaicīgi no dienas kārtības noņemot visus jautājumus par čempionu. Tiesa, arī šajā gadījumā Tongas un Samoa regbistiem bija par ko pacīnīties, proti, par nepalikšanu pēdējā vieta.

Diemžēl, bet nekāda sīvā spēkošanās šoreiz nebija novērojama, jo Samoa spēja izmantot Tongas regbistu kļūdas un paviršo, nedisciplinēto spēli aizsardzībā, tādējādi pirmo puslaiku uzvarot ar 23:3, bet visu maču ar 30:10 un izcīnot otro vietu.

Fidži izlasei šī bija jau ceturtā uzvara Klusā okeāna nāciju kausā pēc kārtas, kamēr Samoa jau trešo gadu ierindojas otrajā vietā, taču divas reizes, 2010. un 2012. gadā, ir arī uzvarējusi šajā turnīrā. Tongas regbisti gan vēl nekad nav pacēlušies augstāk par otro vietu turnīra tabulā un jau piekto turnīru pēc kārtas noslēdz trešajā vietā.

2016. gada Klusā okeāna nāciju kausa izcīņa

KomandaSUNZGP:ZPP
Fidži220049:348
Samoa210146:364
Tonga200228:531

Izmantotie resursi:
World Rugby