Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Beļģijas regbisti pieveic lietuviešus un uzvar "Trophy" divīzijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Beļģijas regbisti pieveic lietuviešus un uzvar "Trophy" divīzijā
Epizode no 19.02. Beļģijas un Vācijas komandu spēles, Foto:imago-images.de

Beļģijas regbija valstsvienība šodien ar 29:17 pārspēja Lietuvas izlasi un garantēja sev pirmo vietu 2021./2022. gada "Trophy" divīzijas sezonā, kas dod arī ceļazīmi uz 2023. gada Eiropas čempionātu.

Pirms nedēļas noslēdzās cīņas par spēcīgāko Eiropas regbija izlašu godu, jo noslēdzās gan Sešu nāciju čempionāts, kurā ar "Grand Slam" triumfēja Francija, gan arī Eiropas čempionāts, kurā kārtējo titulu izcīnīja Gruzija. Savukārt šajā nedēļas nogalē tika atbildēts uz jautājumu, kura komanda uzvarēs "Trophy" divīzijā.

Par pirmo vietu šajā divīzijā cīnījās Beļģijas un Vācijas izlases, t.i., komandas, kas vēl pavisam nesen spēlēja "Rugby Europe" rīkoto sacensību augstākajā divīzijā. Vācijas komanda piecās spēlēs tika pie 17 kopvērtējuma punktiem, bet beļģiem bija par vienu punktu mazāk, taču arī aizvadīto maču bija par vienu mazāk. Tieši tāpēc šodienas spēlē pret Lietuvu beļģiem vajadzēja izpildīt minimālo programmu, t.i., iegūt vismaz vienu punktu, kas nozīmēja, ka triumfam čempionātā varētu pietikt pat ar minimālu zaudējumu.

Jāsaka, ka pirmajā puslaikā beļģiem patiešām bija jāpadomā par šiem matemātiskajiem aprēķiniem, jo pēc 40 minūtēm viņi atradās iedzinējos ar 7:12, taču otrajā "Sarkanie velni" visu nokārtoja un svinēja panākumu ar 29:17.

Pēc šī panākuma Beļģijas izlase var gatavoties startam 2023. gada Eiropas čempionātā, kurā viņi atgriezīsies pēc divu gadu pārtraukuma, stājoties Krievijas vietā.

Jāatgādina, ka Krievijas izlase faktiski tika diskvalificēta no 2022. gada Eiropas čempionāta regbijā, jo "World Rugby" apturēja Krievijas regbija savienības un tās deleģēto komandu dalību savā pārraudzībā esošajos turnīros, tajā skaitā Eiropas čempionātā. Lai saglabātu sportiskos principus, mači pret Krievijas izlasi tika izlaisti un pretiniekiem tika piešķirtas tehniskās uzvaras.

Bez tehniskajām uzvarām neiztika arī "Trophy" divīzijā, jo Ukrainas izlase, savā valstī notiekošā kara dēļ, nevarēja izspēlēt atlikušos mačus, tāpēc spēles pret Šveici un Vāciju tika pasludinātas par zaudētām ar 0:28.

Pēdējā spēle 2021./2022. gada sezonas "Trophy" turnīra izspēlē paredzēta 9. aprīlī, kad spēkiem mērosies Polijas un Lietuvas izlases regbisti.

Interesanti, ka, lai arī ukraiņiem ir ieskaitīti divi tehniskie zaudējumi, pagaidām viņi nav pēdējā vietā. Ja lietuvieši pret poļiem nespēs gūt vismaz punktu, tad tieši viņi ir galvenie kandidāti uz "Trophy" divīzijas pamešanu.

Eiropas čempionāts regbijā, "Trophy" divīzija

#KomandaSUNZP
1.Beļģija540121
2.Vācija530217
3.Polija430112
4.Šveice52039
5.Ukraina51045
6.Lietuva41035

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyeurope.eu/