Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija 50 tūkstošu skatītāju priekšā pieveic Samoā

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija 50 tūkstošu skatītāju priekšā pieveic Samoā
Četru nāciju kausa komandu kapteiņi ar kausu
Foto: rlif.com

Šorīt Austrālijas pilsētā Brisbenā ar Anglijas un Samoā izlašu cīņu tika atklāts 2014. gada Četru nāciju kauss regbijā. Pirmajā spēlē uzvaru svinēja angļi, kuri pārspēja Samoā regbistus ar 32:26.

Četru nāciju kauss ir lielākais ikgadējais starptautiskā Regbija-13, jeb Regbija līgas, turnīrs pasaulē. Tas notiek katru gadu, izņemot sezonas, kad tiek rīkots Pasaules kauss. Čempionātā piedalās trīs valstis, kurām vieta turnīrā ir garantēta, tās ir Anglija, Austrālija un Jaunzēlande, kā arī viena izlase, kas kvalificējas turnīram atlases kārtā. Šogad atlikusī vieta tika izspēlēta starp Samoā un Fidži regbistiem. Kvalifikācijas mačā, kurš norisinājās maijā, veiksmīgāki izrādījās Samoā sportisti, kuri uzvarēja ar 32:16.

Savukārt šorīt pēc Latvijas laika viņiem jau bija jāstājas pretī Anglijas izlasei, kuri Regbija līgas starptautiskās federācijas (RLIF) ranga trešā labākā komanda (Samoā ir astotā).
Pati cīņa, kas norisinājās 30 grādu tveicē, izvērsās ļoti spraiga, jo Samoā regbisti nedomāja piekāpties angļiem. Pirmā spēles ceturtdaļa pagāja bez punktu guvumiem, taču tālākajā mača gaitā Klusā okeāna valsts regbisti prata pat izvirzīties vadībā ar 10:6. Tas gan tikai saniknoja Anglijas pusi, kura, pateicoties brāļu Tomkinsu pūlēm, atspēlējās un svinēja uzvaru.

Otrajā spēlē tikās abas turnīra rīkotājvalstis – Austrālija un Jaunzēlande. Šajā cīņā tika fiksēta jaunzēlandiešu izlases uzvara ar 30:12. Jāpiebilst, ka Austrālija pirms tam nebija zaudējusi 17 mačos pēc kārtas un, lai kļūtu par visu laiku ilgākās bezzaudējumu sērijas īpašniekiem, austrāliešiem bija nepieciešama tikai viena uzvara.

Tā, pēc spēles iesākuma gaitas, varēja arī tikt iegūta, jo mača sākumā Austrālija atradās vadībā ar 12:6, taču tālākajā cīņā mājnieki, kuriem salīdzinot ar to sastāvu, ar kuru viņi maijā bija pieveikuši Jaunzēlandi, nebija desmit spēlētāju (mača laikā tika zaudēti vēl divi, tai skaitā Gregs Ingliss, kurš, lai arī guva piezemējumu, mačā piedalījās būdams slims un vēlāk tika nomainīts), nespēja neko likt pretī saviem kaimiņiem, kā rezultātā saņēma 24 bezatbildes punktus.

Nākošā Četru nāciju turnīra spēļu kārta notiks 1. un 2. novembrī, kad vispirms Jaunzēlande tiksies ar Samoā, bet Austrālija mēģinās izcīnīt sev tik ļoti nepieciešamo uzvaru pār Angliju. Savukārt noslēdzošā spēļu kārta pamatturnīrā notiks vēl pēc nedēļas, kur jau Samoā tiksies ar Austrāliju, bet Anglijas regbisti mērosies spēkiem ar Jaunzēlandi.
Turnīra fināls paredzēts 15. novembrī, Jaunzēlandes pilsētā Velingtonā, "Wellington Regional Stadium" arēnā, kuras maksimālā ietilpība ir 37 tūkstoši skatītāju vietu.

Četru nāciju kauss regbijā

KomandaSp.U.Z.P
Jaunzēlande1102
Anglija1102
Samoā1010
Austrālija1010

Četru nāciju kausa regbijā ieguvēji

GadsUzvarētājiFinālisti
2009.AustrālijaAnglija
2010.JaunzēlandeAustrālija
2011.AustrālijaAnglija

Tāpat ir jāpiebilst, ka Eiropas komandas pašlaik izspēlē Eiropas čempionātu Regbijā-13. Šogad turnīrā piedalās Skotija, Francija, Īrija un Velsa. Pagājušonedēļ tika izspēlēta pirmā čempionāta kārta un tajā uzvaras izcīnīja Skotija, kas ar 42:18 pārspēja Velsu un Īrija, kura uzveica Franciju ar 22:12.

Savukārt šodien tiks aizvadītas otrās kārtas spēles. Pirmajā cīņā tiksies pirmās kārtas veiksminieces – Skotija un Īrija, bet otrajā spēļu pārī iespēja tikt pie pirmās uzvaras būs Velsai un Francijai.

Izmantotie resursi:
Rugby League International Federation
Sky Sports - Sports News, Transfers, Scores |...

     [+] [-]

, 2014-10-25 15:26, pirms 10 gadiem
skatoties tikai uz rezultātu, samoāņiem izcila spēle. kautgan Klusā okeāna reģions ir ļooti spēcīgs regbijā, ņem kuru salu gribi

     [+] [-]

, 2014-10-25 18:36, pirms 10 gadiem
Tāpat Austrālija vinnēs

     [+] [-]

, 2014-10-25 19:19, pirms 10 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Tāpat Austrālija vinnēs
Pēc pirmās kārtas, vēl ir smagi par agru kko prognozēt, jo, lai vispār droši kvalificētos finālam viņiem ir jāuzvar no sākuma Anglija, bet tad arī Samoā.