Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"All Blacks" jāturpina pret Namībiju

Juris Miņins
Juris Miņins

"All Blacks" jāturpina pret Namībiju
Jaunzēlande šim mačam varēja gatavoties brīvā un nepiespiestā gaistonē.
Foto: AFP/Scanpix

Šovakar Pasaules kauss regbijā turpināsies ar vienu cīņu, kurā pašreizējiem kausa īpašniekiem Jaunzēlandes izlasei būs jāmērojas spēkiem ar Namībijas valstsvienību, kuriem šī būs pirmā spēle turnīrā.

Namībija, protams, nav ne šī turnīra un pat ne šīs spēles galvenā favorīte, vēl vairāk – viņi var tikt uzskatīti par Pasaules kausa vājāko komandu, jo arī pasaules rangā no visām dalībvalstīm ieņem viszemāko pozīciju (20.). Tieši Namībija bija tā, kuru pirms 12 gadiem Austrālija Pasaules kausa finālturnīrā pieveica ar 142:0, uzstādot visu laiku lielāko sagrāvi kausa finālturnīru vēsturē. Interesanti, ka trīs no piecām lielākajām Pasaules kausu uzvarām ir uzstādītas Jaunzēlandes izpildījumā.
Tāpat Namībija, lai arī deviņdesmito gadu pirmajā pusē bija ļoti konkurētspējīga komanda, tā arī nav spējusi uzvarēt nevienā Pasaules kausa spēlē 15 mačos piedzīvojot 15 zaudējumus ar kopējo rezultātu 144:974.

Tomēr, nevar teikt, ka namībieši ir tūristi un, ka šajā valstī regbija izlasē spēlē visi, kuri spēj atšķirt regbija bumbu no futbola bumbas. Jāatceras, ka līdz 1990. gadam, kad valsts ieguva neatkarību, Namībija bija DĀR ietekmē, tāpēc regbijs šajā valstī bija lielā cieņā un valsts komandas piedalījās (un piedalās vēl aizvien) DĀR rīkotajos čempionātos.
Pašlaik gan spēles līmenis ir krities, jo ir salīdzinoši maza spēlētāju izvēle, kā arī komandai trūkst regulāras augsta līmeņa spēļu prakses, bet izlasē spēlē amatieri, komandā ir arī profesionāļi, kuri sevi ir pierādījuši visaugstākajā līmenī, piemēram, Londonas "Sarecens" pārstāvis un izlases kapteinis Žaks Burgers.

Jaunzēlande? "All Blacks" pasaules regbijā ir tika atpazīstams un zināms zīmols, ka par viņu prasmēm un gatavību kaut ko jaunu pastāstīt ir grūti.
Tomēr, ja pievēršamies aktuālajam Pasaules kausam, tad viņi jau paspēja aizvadīt vienu spēli, uzveicot nepiekāpīgo Argentīnas valstsvienību ar 26:16. Šajā mačā viņi paši sev sagādāja daudz problēmas, jo pirmajā puslaikā Ričijs Makavs un Konrads Smits nopelnīja dzeltenās kartītes, liekot jaunzēlandiešiem spēlēt 13 vīru sastāvā. Šādu dāvanu, protams, argentīnieši izmantoja, liekot saviem oponentiem mazliet panervozēt. Tomēr, beigu beigās, t.i., otrajā puslaikā Jaunzēlande visu nokārtoja un svinēja uzvaru,

Šim mačam "All Blacks" ir sagatavojuši daudzas izmaiņas, t.i., pamatsastāvā ir veiktas 13 izmaiņas un faktiski komanda spēlēs ja ne ar otro sastāvu, jo to tā nevar nosaukt, tad ar pirmās spēles rezervistiem. Tas gan nenozīmē, ka Namībijai būs daudz vieglāk spēlēt, jo Jaunzēlandes izlasē rezervē ir regbisti ar ļoti lielu pieredzi un spilgtiem mačiem "Super Rugby" čempionātā. Interesanti, ka pret Namībiju sākumsastāvā dosies arī Sonijs Bils Viljamss, kura parādīšanās laukumā spēlē pret Argentīnu lielā mērā arī noteica mača toni.

Prognozējot spēles iznākumu, nevajadzētu no šīs spēles gaidīt jaunu sagrāves rekordu, taču, kā par šo spēli izsakās pasaules regbija eksperti – Jaunzēlandi gaida viegla pastaiga un uzvara, ja kaut kas no šī neizpildīsies (tas vairāk domāts par pastaigas sastāvdaļu, t.i., ja Namībija spēs rādīt līdzīgu spēkošanos), tas būs pārsteigums.

Spēles sākums paredzēts 22:00 pēc Latvijas laika un šis mačs tiks aizvadīts Londonas Olimpiskajā stadionā, turpat, kur vakardien spēlēja Francija un Rumānija.

C grupa

#KomandaSUNZGP:ZPBP
1.Jaunzēlande110026:1604
2.Gruzija110017:1004
4.Tonga100110:1711
4.Namībija00000:000
5.Argentīna100116:2600