Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kļuvusi zināma 2019. gada Pasaules kausa komandu atlases kārtība

Juris Miņins
Juris Miņins

Kļuvusi zināma 2019. gada Pasaules kausa komandu atlases kārtība
Japānas izlase 2015. gada Pasaules kausa izcīņas noslēgumā.
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien Starptautiskā regbija federācija (World Rugby) iepazīstināja ar kārtību, kādā tiks atlasīti dalībnieki 2019. gada Pasaules kausam, kurš norisināsies Japānā.

Kā zināms, pirmās 12 komandas, kuras jau automātiski garantēja sev vietu nākošajā turnīrā bija Austrālija, Velsa, Anglija, DĀR, Skotija, Japāna, Jaunzēlande, Argentīna, Gruzija, Īrija, Francija un Itālija. Līdz ar to palika vēl astoņas vietas, kuras bija jāaizpilda ar izlasēm.

Tā ir kļuvis zināms, ka automātisko ceļazīmi uz Tokiju saņems Āfrikas un Eiropas labākā komanda, kā arī ASV un Kanādas dueļa uzvarētāji no Ziemeļamerikas. Jāpiebilst, ka Eiropas labāko komandu noskaidros Eiropas Nāciju kausā, jo Sešu nāciju kausa komandas ir tikušas uz nākamā četru gadu cikla atbildīgāko turnīru. Turklāt, ja Nāciju kausā uzvaru svinēs Gruzija, tad ceļazīmi saņems otrās vietas ieguvēji.

Savukārt no Okeānijas reģiona, kuru pārstāv Samoa, Tonga un Fidži, uz Pasaules kausu ir rezervētas divas biļetes.

Tiesa, tas nebūt nav viss, jo paliek vēl trīs vietas, kuras tiks izspēlētas diezgan interesantā veidā. Proti, ASV un Kanādas dueļa zaudētāji tiksies ar spēcīgāko Dienvidamerikas izlasi (no tām, kura nebūs kvalificējusies), lai vēl vienā tiešā duelī mēģinātu tikt pie biļetes uz Japānu. Savukārt otrā labākā Eiropas komanda tiksies ar Okeānijas zonas trešo vietu un arī izspēlēs vēl vienu ceļazīmi uz 2019. gada Pasaules kausu.

Visbeidzot pēdējā vieta šajā turnīrā pienāksies komandai, kura būs uzvarējusi tā sauktajā "pēdējās iespējas turnīrā", t.i., pēdējā atlases kārtā, kurā tiksies labākās turnīrā nekvalificējušās komandas no visiem kvalifikācijas reģioniem. Iepriekšējā šādā turnīrā spēlēja Urugvaja, Krievija, Zimbabve un Honkonga, bet par uzvarētājiem kļuva urugvajieši, kuri, tiesa, bija pārliecinoši vājākā komanda visā 2015. gada Pasaules kausā.

Izmantotie resursi:
World Rugby