Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Francija 65 tūkstošu skatītāju klātbūtnē revanšējas Anglijai

Juris Miņins
Juris Miņins

Francija 65 tūkstošu skatītāju klātbūtnē revanšējas Anglijai
Foto: AFP/Scanpix

Vakardien, gatavojoties Pasaules kausam regbijā, tika aizvadītas vairākas nacionālo izlašu pārbaudes spēles un centrālajā mačā Francija savā laukumā ar 25:20 pārspēja Angliju.

Tieši pirms nedēļas komandas jau bija tikušās savā starpā un tajā cīņā ar 19:14 pārāki izrādījās Anglijas regbisti. Šis apstāklis, kā arī kopumā ļoti nopietnā gatavošanās Pasaules kausam, kas norisināsies viņu mājās, deva angļiem zināmu pārliecību, ejot laukumā pret Franciju.

Tiesa, paši franči arī ne tuvu nav nekādi peramie puikas, tāpēc jau no mača pirmajām minūtēm spēja uzspiest angļiem savu spēli, kas noveda pie viesu kļūdām un noteikumu pārkāpumiem, kurus ļoti labi punktos prata pārvērst Fredriks Mišalaks, kurš pirmajā puslaikā sistemātiski, vienu pēc otra, realizēja piecus trīs punktus vērtos soda sitienus.
Angļi šajā laikā varēja atbildēt vien ar diviem realizētiem soda sitieniem.

Otrās 40 minūtes sākās angļiem vēl sliktāk, jo Johans Juzē 45. minūtē ienesa bumbu ieskaites zonā, bet vēl pēc 20 minūtēm Mišalaks kārtējo reizi raidīja bumbu vārtos, kas nozīmēja, ka rezultāts nu ir jau 25:6.
Viesi "pamodās" vien tad, kad līdz mača beigām bija palikušas vien desmit minūtes. No sākuma uz maiņu nākušias Denijs Cipriani, bet vēlāk Džonatans Džozefs katrs guva pa vienam piezemējumam, taču ar to bija par maz, lai varētu nopietni iesaistīties cīņā par uzvaru, kā arī spēles laiks jau bija tikpat kā beidzies.

25:20 – ar šādu rezultātu spēle arī noslēdzās. Abām komandām tā bija pirmspēdējā pārbaude pirms Pasaules kausa. Pēdējā spēlē Anglija tiksies ar Īriju, bet Francijas valstsvienība mēģinās atrast pēdējās atbildes pirms Pasaules kausa cīņā ar Skotiju.

Pievēršoties citām cīņām, jāpiemin Itālijas zaudējums savās mājās spēlē pret Skotiju (12:16). Spēle Turīnā skotiem bija īpaši svarīga, jo tādējādi viņi pārtrauca savu astoņus mēnešus ieilgušo sēriju bez uzvarām.
Līdzīgu panākumu izcīnīja arī Japānas valstsvienība, kura, uzvarot Urugvaju ar 30:8, pārtrauca četrus mačus ilgo zaudējumu sēriju, kā arī tā bija japāņu pirmā uzvara pār urugvajiešiem.

Pārbaudes spēles regbijā

MājniekiViesiRezultāts
EdinburgaRumānija31:16
JapānaUrugvaja30:8
ItālijaSkotija12:16
FrancijaAnglija25:20
KanādaASV23:41

Izmantotie resursi:
Live rugby 2015 | Aviva Premiership 2015 |...