Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Velsa un Anglija Kārdifā cīnīsies par "Grand Slam"

Juris Miņins
Juris Miņins

Velsa un Anglija Kārdifā cīnīsies par "Grand Slam"
PA Images/Scanpix

Šodien atsāksies 2019. gada Sešu nāciju čempionāts, kurā tiks aizvadītas trešās kārtas spēles. Svarīgākā no visām norisināsies Kārdifā, kur mājnieki velsieši uzņems angļus.

Pēc vienas nedēļas pauzes Eiropas regbija laukumos tiks atsāktas pavasara sezonas svarīgākās starptautiskā regbija cīņas.

Interesantākā spēle trešajā 2019. gada Sešu nāciju čempionāta kārtā noteikti būs starp Velsu un Angliju. Iemesls šim drošajam apgalvojumam ir acīmredzams – tikai abas šīs komandas pirmo maču cēlienu ir aizvadījušas bez zaudējumiem, tātad tikai Anglija un Velsa pretendē uz iespēju 2019. gada Sešu nāciju čempionātu noslēgt ar "Grand Slam" titulu, t.i., ar uzvarām visās spēlēs.

Jāsaka, ka pirms mača par galvenajiem favorītiem tiek saukti tieši angļi, kuri šajā čempionātā, jāatzīst, demonstrē vislabāko spēli, jo vispirms tika galā ar iepriekšējās sezonas "Grand Slam" čempioniem īriem, bet pirms divām nedēļām burtiski "sabradāja" visu Francijas izlasi.

Velsai tādu iespaidīgu uzvaru šajā Sešu nāciju čempionātā nav, jo uzvara pār Franciju tika izmocīta un otrais panākums tika izcīnīts pret Itāliju, taču jāņem vērā, ka tas pēdējos gados ir kļuvis par Velsas spēles stilu – uzvarēt ne pārāk skatāmos mačos. Ne velti Anglijas izlases galvenais treneris Edijs Džonss šo komandu ir nosaucis par visu laiku labāko Velsas izlasi.

Starp citu, tam arī ir statistisks pamatojums, jo nu Velsai ir 11 panākumi pēc kārtas, kas ir visu laiku labākais rādītājs.

Tiesa, Anglija un Velsa savas attiecības skaidros vakara mačā, bet Sešu nāciju čempionāts atsāksies ar spēli starp Francijas un Skotijas komandām.

Francijai 2019. gada turnīrs ir izvērties pagalam neveiksmīgs, jo vispirms viņi zaudēja, kā tautā saka, teju uzvarētu spēli pret Velsu, turklāt, velsieši uzvaru izrāva pēc divām rupjām francūžu kļūdām, bet tas, kas notika pirms divām nedēļām Tvikenhemā nekā savādāk kā "cauchemar", jeb murgs, nav saucams, jo angļi darīja ko gribēja, kamēr francūži tikai uz to noskatījās.

Skotiem gan šī Sešu nāciju kausa izcīņa nekādus lielus panākumus nesolīja, taču iemesls tam nav vājā komandas spēle, bet gan savainojumi, kas pamatīgi nomocīja komandu vēl pirms turnīra sākuma un turpina to plosīt vēl aizvien un Parīzē skotiem, kuriem jau tā tā nav pati patīkamākā vieta, kur spēlēt, būs jāiztiek bez Stjuarta Hoga, Hjū Džonsa un Fina Rasela.

Trešā Sešu nāciju spēļu kārta noslēgsies svētdien, kad Itālija tiksies ar Īriju. Protams, ka sports ir neprognozējams un tāpēc arī skatāms, taču itāļi, lai arī kopumā spēj turēt līdzi pārējām turnīra komandām, īsti nav pretiniece Īrijai, kurai pēc negaidītā zaudējuma pirmajā kārtā nu ir jādara viss, lai saglabātu cerības uz pirmo vietu, tāpēc, visdrīzāk, itāļu zaudējumu sērija, kas Sešu nāciju kausā viņiem ir sasniegusi jau 19 mačus, turpināsies un sasniegs jaunu antirekordu.

2019. gada Sešu nāciju čempionāts

MājniekiViesiRezultāts
1. kārtaFrancijaVelsa19:24
SkotijaItālija33:20
ĪrijaAnglija20:32
2.kārtaSkotijaĪrija13:22
ItālijaVelsa15:26
AnglijaFrancija44:8
3. kārtaFrancijaSkotija
VelsaAnglija
ItālijaĪrija
4. kārtaSkotijaVelsa
AnglijaItālija
ĪrijaFrancija
5. kārtaItālijaFrancija
VelsaĪrija
AnglijaSkotija
#KomandaSUNZPAP
1.Anglija220076:2810
2.Velsa220050:348
3.Skotija210146:425
4.Īrija210142:454
5.Francija200227:681
6.Itālija200235:590