Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzija un Japāna paceļas pasaules rangā, DĀR izkrīt no trijnieka

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzija un Japāna paceļas pasaules rangā, DĀR izkrīt no trijnieka
Pēc zaudējuma Japānai, Dienvidāfrikas regbisti ir zaudējuši trīs pozīcijas pasaules rangā.
Foto: AFP/Scanpix

Šodien publicētajā Starptautiskās regbija federācijas "World Rugby" rangā ir fiksētas vairākas izmaiņas, tajā skaitā DĀR pēc sava sensacionālā zaudējuma no trešās vietas noslīdēja uz sesto.

Līdz ar pirmajām spēlēm 2015. gada Pasaules kausa izcīņā, ir notikušas izmaiņas arī pasaules reitingā. Tā par pirmās spēļu kārtas lielākajiem ieguvējiem ir jāsauc Gruzijas izlase, kuri pēc uzvaras pār Tongu ar 17:10 no 16. vietas pacēlās uz 13., kas ir lielākais fiksētais kāpums. Vairāku pozīciju kāpums arī Japānai, kuri nu jau var teikt, ka vēsturiskajā mačā ar 34:32 pārspēja DĀR. Viņi no 13. pozīcijas pakāpās uz 11.
Par divām pozīcijām uz augšu reitingā ir kāpusi arī Samoā valstsvienība, kura vakardien ar 25:16 izrādījās pārāki pār ASV.

Savukārt lielākais kritums jaunākajā pasaules rangā ir fiksēts jau pieminētās DĀR komandas izpildījumā, kuri zaudēja savu trešo pozīciju un pašlaik ieņem sesto vietu. Šāds negaidīts dienvidāfrikāņu kritums ļāva Anglijai, Velsai un Īrijai pakāpties katrai, attiecīgi, par vienu pozīciju.

Tiesa, ranga galvgalī izmaiņas nenotika. Līderi vēl aizvien ir Jaunzēlandes regbisti, kuri aiz sevis visai drošā attālumā tur Austrāliju, kurai gan pirmā spēle Pasaules kausā vēl tikai priekšā.

Latvijas izlase šajā rangā 102 komandu konkurencē ieņem 62. pozīciju, pavisam nedaudz atpaliekot no Venecuēlas, bet esot priekšā Botsvānai.

World Rugby pasaules rangs

#Komanda
1.Jaunzēlande
2.Austrālija
3.Anglija
4.Velsa
5.Īrija
6.DĀR
7.Francija
8.Argentīna
9.Fidži
10.Samoā
11.Japāna
12.Skotija
13.Gruzija
14.Tonga
15.Itālija
16.ASV
17.Rumānija
18.Kanāda
19.Urugvaja
20.Namībija
----
44.Lietuva
----
62.Latvija

Izmantotie resursi:
https://www.rugbyworldcup.com/

     [+] [-]

, 2015-09-21 19:45, pirms 9 gadiem
kaa tagad sanaak ja shitaa turpinaas tad Gruzija buus six nations vai arii es ko jaucu?

     [+] [-]

, 2015-09-21 20:11, pirms 9 gadiem
Nebūs. 6N paliks kā ir jebkurā gadījumā

     [+] [-]

, 2015-09-21 21:10, pirms 9 gadiem
arviic22 rakstīja: kaa tagad sanaak ja shitaa turpinaas tad Gruzija buus six nations vai arii es ko jaucu?
6 Nation nemainīsies, lai arī cik labi spēlētu citas izlases
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2015-09-21 23:55, pirms 9 gadiem
Ruck&Maul rakstīja: Nebūs. 6N paliks kā ir jebkurā gadījumā
Ar piebildi - Īstermiņā.
Gruzija jau sen sevi ir pierādījusi kā 7. labākā komanda Eiropā, uzvarot ENC un regulāri uzvarot arī Rumāniju savstarpējos mačos.
Cita lieta ir tā, ka starpība starp 6NC un ENC ir diezgan liela un faktiski, normālos apstākļos, pret 6NC komandām Gruzijai nav ko darīt. Pagaidām.

     [+] [-]

, 2015-09-22 01:00, pirms 9 gadiem
Nedaudz precizēšu - neviens nav īsti devis iespeju Gruzijai parādīt savu varējumu pret 6N komandām. Gan Itālijai, gan Skotijai varētu būt grūtības.
Bet diemžēl bizness ir bizness un Gruzijai nav iespējas regulāri pārbaudīt savus spēkus pret 6N pastarīšu komandām, jo tās labāk kādu pārbaudes spēli taisa pret rangā augstākiem pretiniekiem, jo tā var piepildīt stadionus pilnus.

     [+] [-]

, 2015-09-22 01:09, pirms 9 gadiem
Karlis_Sarkans rakstīja: Nedaudz precizēšu - neviens nav īsti devis iespeju Gruzijai parādīt savu varējumu pret 6N komandām. Gan Itālijai, gan Skotijai varētu būt grūtības.
Bet diemžēl bizness ir bizness un Gruzijai nav iespējas regulāri pārbaudīt savus spēkus pret 6N pastarīšu komandām, jo tās labāk kādu pārbaudes spēli taisa pret rangā augstākiem pretiniekiem, jo tā var piepildīt stadionus pilnus.
Bizness, protams, ir bizness, taču, no otras puses - Gruzija pat šajā sagatavošanās ciklā ir spēlējusi pret Itālijas un Īrijas otrajām komandām un abām zaudēja. Itāļiem ar -16, īriem ar -33.

Savaukārt pret Īrijas pirmo komandu spēlējot ne tik sen viņiem bija, protams, vēl lielāka sagrāve.

Vai kādā mačā gruzīni varētu pieveikt itāļus kādus? Noteikti, ka jā, taču tas būtu izņēmums, pārējās cīņās darbojoties kā punktu donoriem. Vai 6NC to vajag? Nedomāju vis.