Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Gruzijas treneris: "Mēs vēlējāmies ieiet vēsturē un to izdarījām"

Juris Miņins
Juris Miņins

Gruzijas treneris: "Mēs vēlējāmies ieiet vēsturē un to izdarījām"
Gruzijas izlase, svinot negaidīto uzvaru.
Foto: AFP/Scanpix

Gruzijas regbija izlases galvenais treneris Miltons Heigs pēc savu padoto negaidītās uzvaras pār Tongas izlasi (17:10) dalījās iespaidos par aizvadīto maču, kā arī iezīmēja komandas nākotnes perspektīvu.

"Mēs zinājām, ka, lai ieietu vēsturē, mums šajā spēlē ir jāuzvar," teica Miltons Heigs, "mēs to arī izdarījām. Šī uzvara ir ilga un ļoti smaga darba rezultāts. Pēdējie trīs mēneši pirms Pasaules kausa bija smagi mums visiem, taču tieši pateicoties labākajai fiziskajai sagatavotībai mēs spējām aizsardzībā nospēlēt visas 80 minūtes, kas arī bija atslēgas punkts šai uzvarai."
Tāpat galvenais treneris atzīmēja komandas kapteini Mamuku Gorgodzi, kurš lieliski tika galā ne tikai ar saviem tiešajiem pienākumiem, apstādinot visus pretinieku izrāvienu mēģinājumus, bet arī bija lielisks emocionālais līderis.

Tajā pašā laikā Heigs atzīmēja, ka uzvara pār Tongu vēl nebūt neko negarantē un turnīrs ir jāspēlē tālāk. "Uzvara pār Argentīnu mums būtu svarīga ne tikai no Pasaules kausa aspekta, bet arī domājot par iespējamo dalību Sešu nāciju kausā. Lai tur tikt mums ir regulāri jāuzvar pasaules vadošās komandas. Vai mēs to varam? Mēs ik pa laikam varam pieveikt kādu rangā augstāk esošu komandu, taču pārbaudes spēlēs mums trūkst stabilitātes."

Jāpiebilst, ka Gruzijas izlase ir astoņkārtēja Eiropas nāciju kausa uzvarētāja, turklāt pēdējās piecās sezonās tieši gruzīni ir uzvarējuši šajā turnīrā. Tāpat viņi ir deviņkārtēji "Antim Cup" ieguvēji, ko pasniedz Gruzijas un Rumānijas savstarpējo maču uzvarētājiem. Līdz ar to var droši teikt, ka pašlaik gruzīni ir labākā Eiropas izlase, kura nepiedalās Sešu nāciju kausā.

Pēc mača ar Gruziju komentārus sniedza arī Tongas izlases kapteinis Nili Latu: "Arēnā ir 32 video kameras, es ceru, ka tiesneši tās izmantos biežāk. Protams, visu cieņu Gruzijas izlasei, viņi šodien bija labāki, jo neļāva mums kontrolēt spēles gaitu, izmantoja savu spēcīgu priekšējo līniju cīņā un bija labāki koridoru izspēlēs, taču, atkal, es nevaru teikt, ka šo spēli izšķīra tikai sportiskais princips."

Jāpiebilst, ka Gruzijas un Tongas mača laikā tiesneši neieskaitīja divus tongiešu veiktos piezemējumus.

Savukārt Īrijas komandas kapteinis Pols O'Konels pēc graujošās uzvaras pār Kanādu (50:7) bija diezgan tiešs un lakonisks: "Mēs neattaisnojām uz sevi liktās cerībās kā 2007., tā 2011. gadā. Šogad mums ir pati labākā un pēdējā iespēja parādīt ko spējam."

Tajā pašā laikā paši kanādieši, neskatoties uz savu smago zaudējumu, nav nokāruši galvas, vēl vairāk, viņi intervijās ir izteikušies, ka tā ir laba mācība, viņi ir parādījuši sevi apmierinošu sniegumu un turnīra tālākajā gaitā centīsies spēlēt labāk.

Izmantotie resursi:
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...