Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija čempionāta līderu cīņā uzvar "Garkalne/Livonia"

Regbija čempionāta līderu cīņā uzvar "Garkalne/Livonia"
"Garkalne/Livonia"
Foto: Z.Zālmanis (RFC "Livonia")

Abu spēcīgāko pagājušās sezonas regbija komandu spēlē ”Garkalne/Livonia” ceturtdien, 19.jūnijā ar 15:7 uzvarēja RK ”Ovāls” šāgada pirmajā regbija mačā Upesciema stadionā un vienu spēli pirms Reitinga apļa beigām nodrošināja sev pirmo vietu tajā.

”Garkalne/Livonia” ir 19 punkti pēc četrām spēlēm. Tikpat, taču piecās spēlēs ir RK ”Ovāls”, kurš ierindojas zemāk zaudējuma dēļ savstarpējā spēlē. Trešie ir ”Eži”/LMT ar 13 punktiem piecās spēlēs, taču iespēja viņus nobīdīt zemāk ir ”Burtnieki/Fēnikss”, kam 11 punkti četrās spēlēs. ”Burtnieki/Fēnikss” 28. jūnijā Siguldā aizvadīs spēli pret ”Garkalne/Livonia”. Piektajā vietā ir ”Eži”/LMT-2 ar pieciem punktiem, bet sestā ir ”Ulre”/Ķekavas NSS bez punktiem.

Abas komandas ceturtdienas maču aizvadīja bez izlases spēlētājiem, kuri gatavojas sestdienas spēlei pret Horvātiju. ”Garkalne/Livonia” tādi bija Ainārs Bērziņš, Mārtiņš Rundāns, Norberts Bekmanis, Vigo Valdavs un Kristaps Bērziņš, savukārt RK ”Ovāls” – Elmārs Imbras, Sandris Jauntēvs, Matīss Zalcmanis, Santis Podāns un Nauris Bērziņš.

Taču neraugoties uz izlases spēlētāju iztrūkumu, sacensība izvērtās gana spraiga un interesanta. Ilgu laiku uz tablo bija redzamas divas nulles, taču puslaika beigās rezultāts sāka mainīties. Vispirms izrāvienu veica ”Garkalne/Livonia” spēlējošais treneris lietuvietis Toms Zibolis, drīz pēc tam – Vadims Martiņenko. Francūzis Simons Fuko iesita vienu no divām realizācijām, bet pašās puslaika beigās RK ”Ovāls” labā piezemējumu izdarīja Vitālijs Haleckis un Mihails Tumins iesita realizāciju.

Otrajā puslaikā cīņa turpinājās, taču punkti tika gūti tikai vienā epizodē, kad spānis Alehandro Mojano ”Garkalne/Livonia” labā realizēja soda sitienu. ”Garkalne/Livonia” galvenais treneris Marks Allens par labāko savā komandā šajā mačā nosauca Artūru Kisli. ”Komandai šī bija arī grūtākā spēle sezonā līdz šim,” viņš teica. ”Mums neizdevās spēle aizsardzības līnijā, rakos. Bija jūtams izlases spēlētāju trūkums,” sacīja RK ”Ovāls” galvenais treneris Vladimirs Ņikonovs.

”Garkalne/Livonia” – RK ”Ovāls” 15:7 (12:7)

Punktu guvēji

”Garkalne/Livonia”. Piezemējumi: Toms Zibolis, Vadims Martiņenko. Realizācija: Simons Fuko. Soda sitiens: Alehandro Mojano.
RK ”Ovāls”. Piezemējums: Vitālijs Haleckis. Realizācija: Mihails Tumins.
Tiesnesis: Igors Buceņins

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
LRF preses sekretārs