Layout: current: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getMobContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Autors: Rolands Eliņš

Rīt tiks noskaidroti Latvijas regbija čempionāta finālisti

Rīt tiks noskaidroti Latvijas regbija čempionāta finālisti
"Garkalne/Livonia" vasarā ieguva Latvijas kausu, nu dodas pēc čempionu titula
Foto: Romualds Vambuts

Juglā un Upesciemā sestdien, 4. oktobrī risināsies Latvijas čempionāta pusfināli, kuros tiks noskaidroti komandu pāri, kas nedēļu vēlāk Upesciemā sacentīsies par godalgām.

Plkst. 14 Juglā pirmajā pusfinālā spēlēs RK ''Ovāls'' pret ''Burtnieki/Fēnikss'', bet plkst. 16.30 Upesciemā - pašreizējie čempioni ''Garkalne/Livonia'' pret ''Ežiem''/LMT.

''Garkalne/Livonia'' Latvijas čempionāta Reitinga aplī guva uzvaras visās piecās spēlēs no kurām sīvākā bija pret RK ''Ovāls'', kas beidzās 15:7. Atbilstoši reglamentam, abas pirmās komandas nodrošināja vietas pusfinālā uzreiz, taču izslēgšanas kārtas sākumā tām vajadzēja aizvadīt vēl vienu reitinga spēli, kurā ar 29:22 uzvarēja RK ''Ovāls'' saņemot pretī pusfinālā relatīvi rangā zemāk esošu pretinieku no ceturtdaļfināla - ''Burtnieki/Fēnikss'', kas divcīņā pārspēja ''Eži''/LMT-2 komandu ar 94:3 un 30:0 (tehniskā uzvara).

RK ''Ovāls'' un ''Burtnieki/Fēnikss'' iepriekšējā spēlē, kas bija Latvijas kausa pusfinālā, dažādu iemeslu dēļ, spēlējot stipri vājinātā sastāvā ''Burtnieki/Fēnikss'' piedzīvoja zaudējumu ar 0:74 un tagad neslēpj, ka noskaņoti pierādīt, ka šāds rezultāts neatbilst patiesajam spēku samēram.

Savukārt ''Garkalne/Livonia'' pusfinālā saņēma rangā relatīvi augstāk esošu pretinieku - ''Eži''/LMT, kas bez īpašām grūtībām ceturtdaļfinālā ar 36:13 un 37:22 uzvarēja ''Miesnieku'' kluba otro sastāvu - ''Ulre''/Ķekavas NSS komandu.

Latvijas čempionātā līdz 11. oktobrim, kad gaidāmi izšķirošie notikumi par vietām, atlikuši pieci mači. Sezona gan vēl nebeigsies, jo labākie turpinās treniņus gatavojoties Eiropas Nāciju kausa jaunā cikla pirmajām spēlēm Latvijas izlases sastāvā 1. novembrī paredzētajai spēlei viesos pret Ungāriju un 22. novembrī mājās - pret Kipru.

Līdz šim vienīgo reizi Latvijas čempionātu vēsturē izslēgšanas spēles, sadalot godalgas, notika 2011. gadā. Toreiz abi pusfināli notika Juglā. 8. oktobra spēlē ''Eži''/LMT ar 29:12 uzvarēja ''Miesnieki/Ķekava'', bet dienu vēlāk nākamie čempioni ''Kalve'' ar 71:0 sagrāva ''Garkalne/Livonia''.

Informāciju sagatavoja:
Valters Nikans,
Latvijas Regbija federācijas preses sekretārs


, 2014-10-03 15:40, pirms 10 gadiem
Livonija publicējusi sastāvau ar vienu leiti. Pieņemu likmes ar koef. 1:10, kas būs vismaz 3.
Foto: RK "Livonia".

"Baltic XL/Livonia" rekordliela "sausā" uzvara pār "Lāčiem/MŪKU SALU"

Vakar vakarā Latvijas regbija-15 čempionātu uzsāka vicečempioni “Baltic XL/Livonia”, kas savā laukumā lieliskajā Upesciema stadionā uzņēma Rāmavas “Lāčus/MŪKU SALU”, svinot rekordlielu “sauso” uzvaru ar 138:0.
"Fēnikss" (zaļā forma) pret "Eži". Foto: Zigismunds Zālmanis.

Ļoti spraigā un dzelteno kartīšu bagātā spēlē regbijā "Eži" uzvar "Fēniksu"

Pagājušajā nedēļas nogalē Valmierā Latvijas čempionātā regbijā-15 vīriešiem ļoti spraigā un dzelteno kartīšu bagātā spēlē mājinieki “Fēnikss” ar 15:19 piekāpās “Ežiem”, kuri izcīnīja pirmo uzvaru.
RK "Livonia" komanda Šauļu turnīrā. Foto: RK "Livonia".

"Livonia" uzvar Latvijas komandu derbijā un Šauļos regbijā-7 izcīna 5. vietu

RK “Livonia” pārliecinoši pārspēja RK “Miesnieki” spēlē par piekto vietu un kā piektā labākā komanda noslēdza ikgadējo un spēcīgo starptautisko regbija-7 turnīru Lietuvas pilsētā Šauļos.