Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Mišalaks Francijai nodrošina uzvaru pār Itāliju

Juris Miņins
Juris Miņins

Mišalaks Francijai nodrošina uzvaru pār Itāliju
Frederiks Mišalaks
Foto: AFP/Scanpix

Otrās Pasaules kausa spēļu dienas noslēdzošajā cīņā, kurā tikās Francijas un Itālijas komandas, uzvaru ar 32:10 izcīnīja francūži. 19 punkti Frederika Mišalaka kontā.

Notikumiem bagātās otrās Pasaules kausa spēļu dienas noslēdzošajā mačā tikās Francijas un Itālijas valstsvienības. Ja vēl rīta pusē likās, ka šī spēle varētu būt pati interesantākā un augstvērtīgākā dienas piedāvājumā, tad pēc Japānas sensacionālās uzvaras pār Dienvidāfrikas Republikas izlasi (34:32), vēlais mačs jau vēl pirms tā sākuma daļu savas nozīmības neitrālo līdzjutēju acīs bija zaudējis.

Francijā un Itālijā gan nevienam neradās šaubas par spēles nozīmību, jo šodien, agrākajā mačā, Īrija ļoti pārliecinoši bija pārspējusi Kanādu (50:7), kas nozīmēja, ka, lai nesarežģītu sev dzīvi turpmākajā grupu turnīrā, arī šīm komandām bija jācīnās par maksimālo punktu skaitu, kas, pat neskatoties uz samērā lielo Francijas uzvaru abu vienību iepriekšējā cīņā (29:0), lika cerēt uz principiālu un nepiekāpīgu komandu, kuras viena otru ļoti labi pazīst pēc mačiem Sešu nāciju kausā, cīņu.

Mača rezultātu atklāt pirmajiem parādījās iespēja frančiem, kad Frederiks Mičalaks stājās, lai sistu soda sitienu, taču ar šo sitienu viņš norībināja vārtu stabu. Tiesa, otrais raidījums pa vārtiem bija precīzs.

Interesanta situācija gadījās nedaudz vēlāk, kad Nakaitači piezemēja bumbu ieskaites zonā. Vispirms tiesnesis pieprasīja video atkārtojumu, lai pārliecinātos vai pēdējā piespēle nav bijusi uz priekšu un, kad noskaidroja, ka viss ir bijis kārtībā, piezemējumu ieskaitīja, taču vēl līdz tam brīdim, kad Mišalaks izpildīja realizācijas sitienu, ieraudzījis momentu no cita rakursa, pieprasīja video tiesneša palīdzību vēlreiz, kur noskaidroja, ka regbists pirms piezemēšanas bumbu ir pazaudējis, tāpēc Kreigs Žubērs (kas arī bija spēles tiesnesis) savu lēmumu atcēla.

Lai vai kā, bet pirmā spēle pagāja ar ne pārāk lielu, taču acīmredzamu Francijas izlases pārākumu, ko viņi izmantoja liekot itāļiem kļūdīties un pārkāpt noteikumus. Rezultātā, lai arī Mišalaks vēlreiz norībināja vārtu stabu, taču 15 punkti puslaikā tika gūti (ieskaitot trīs punktu vērto Skota Spedinga tālšāvienu no savas laukuma puses), bet Itālija no diviem soda sitieniem realizēja vienu.

Otrajā puslaikā, jau līdz tā trešajai minūtei, Francija ātri guva vēl 10 punktus, tai skaitā ienesot bumbu ieskaites zonā pēc lieliska ātrā uzbrukuma, ko iesāka pirmajā spēles pusē "apdalītais" Nakaitači, tādējādi panākot sev komfortablo 25:3.
Itāļi, protams, ar to nebija mierā, tāpēc aktivizējās un, izmantojot oponentu nogurumu un tam sekojošo neuzmanību, ilgā uzbrukumā arī tika pie pirmā piezemējuma, samazinot rezultāta starpību līdz 15 punktiem.

Francijai gan, kā atceramies, bija jārisina savi uzdevumi, t.i., bija jācīnās par bonuspunktu, ko dod par četriem piezemējumiem, tāpēc viņi, lai arī kopumā nevar teikt, ka bija dominējoši, taču, izmantojot Itālijas nespēku un meistarības trūkumu, vēl reizi tika viņu zonā, precīzāk, nolika bumbu tieši pie vārtu staba.

Lai arī kā pēdējās minūtēs itāļi ne mēģinātu samazināt rezultāta starpību, Francijas komandas izdarīja tieši tik daudz, lai viņiem to neļautu. Nevar teikt, ka šī bija "Les Bleus" labākā spēle, taču viņi izdarīja visu, kas nepieciešams, lai Pasaules kausu sāktu ar uzvaru pret nebūt ne to vājāko "Azzurri" komandu.

Francija – Itālija 32:10 (15:3)

Piezemējumi: Slimani (43), Mass (68) – Vendits (51)
Realizācijas: Mišalaks (44, 69) – Allans (52)
Soda sitieni: Mišalaks (6, 10, 27, 39, 41), Spedings (37) – Allans (33)

Spēles apskats un labākie momenti

Pasaules kauss regbijā, D grupa

#KomandaSUNZGP:ZPBP
1.Īrija110050:715
2.Francija110032:1004
3.Rumānija00000:000
4.Itālija100110:3200
5.Kanāda10017:5000

  +1 [+] [-]

, 2015-09-20 00:09, pirms 9 gadiem
Mišalaks kā vienmēr lielisks, gan lielgabals piešauts gan diriģē spēli. Visu cieņu tiesnesim, bet uz beigām varēja iedot kādu kartiņu, daudzie sodi nosita spēles tempu, pie ātrākas spēles domājams Mišalaks būtu vēl vairāk izcēlies