Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kanāda pārliecinoši uzveic Krieviju, ASV piekāpjas Itālijai

Juris Miņins
Juris Miņins

Kanāda pārliecinoši uzveic Krieviju, ASV piekāpjas Itālijai
Ornels Grega gūst piezemējumu.
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī turpinājās starptautiskās pārbaudes spēles regbijā, jo savas cīņas aizvadīja abas Ziemeļamerikas spēcīgākās izlases. Kanāda pārliecinoši pārspēja Krieviju (46:21), bet ASV nācās atzīt Itālijas pārākumu ar (24:20).

Pēc tam kā vakardien savas pārbaudes spēles aizvadīja pasaules regbija grandi, iespēju pārbaudīt spēkus pret sava līmeņa komandām nelaida garām abas Ziemeļamerikas izlases, kuras 2015. gadā spēlēja Pasaules kausā.

Pirmie laukumā devās kanādieši, kuri pie sevis bija uzaicinājuši Krievijas izlasi. Viesmīlību "Canucks" gan neparādīja, jo jau pirmajā puslaikā, līdz 25. minūtei, ieguva gandrīz vai graujošu pārsvaru – 26:0. Tikai šajā brīdī krieviem izdevās izveidot kaut kādu atbildes uzbrukumu un pārtraukumā komandas devās pie rezultāta 26:7 par labu Kanādai.

Otajā puslaikā scenārijs bija līdzīgs. No sākuma kanādieši guva 17 punktu un tikai tad krieviem izdevās kaut kādas atbildes, taču tas viņus neglāba no zaudējuma puslaikā ar 20:14, bet spēlē – ar 46:21.

Par spēles galveno varoni var nosaukt kanādieti Gordonu Makroriju, kurš viens pats guva 26 punktus – divas reizes bumbu ieskaites zonā ienesa pats un septiņas reizes (no astoņiem mēģinājumiem) raidīja bumbu vārtos.

Otra šīs nakts pārbaudes spēle gan bija ar sportisko intrigu bagātāka, jo abas komandas visas spēles gaitā spēlēja, kā saka, "punkts punktā" un katrai vienas komandas veiksmīgajai un rezultatīvajai epizodei, pretinieki spēja atrast savu "veiksmes stāstu".

Mazliet precīzāki un veiksmīgāki izrādījās itāļi, kuri uzvarēja pateicoties Karlo Kannas precīzajiem sitieniem pa vārtiem, tajā skaitā mača 79. minūtē realizētajam soda sitienam. Kanna šajā spēlē vārtos raidīja piecus no sešiem sitieniem, ko mēģināja izpildīt, tajā skaitā vienu dropsitienu. Viņa oponenets Eidžejs Makgintijs no ASV izlases bija gan precīzāks, jo vārtos lidoja visas viņa spertās bumbas, taču ar to izrādījās par maz.
Divi piezemējumu Itālijas izlases labā Ornela Gregas kontā.

Pēc abu Ziemeļamerikas komandu spēlēm, pašlaik pārbaudes spēļu kalendāra piektās nedēļas mačos ir palikusi vairs tikai viena cīņa, jo jau šovakar savu pirmo pārbaudi šajā vasarā aizvadīs Francija, kas izbraukumā tiksies ar Argentīnu.

Pārbaudes spēles regbijā, 17.-19.06.

MājniekiViesiRezultāts
DĀR AAnglijas "Saxons"26:29
BrazīlijaKenija17:18
TongaGruzija20:23
JaunzēlandeVelsa36:22
AustrālijaAnglija7:23
JapānaSkotija13:26
DĀRĪrija32:26
KanādaKrievija46:21
ASVItālija20:24
ArgentīnaFrancija---