Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Čīle šokē ASV un pirmo reizi kvalificējas regbija PK finālturnīram

Juris Miņins
Juris Miņins

Čīle šokē ASV un pirmo reizi kvalificējas regbija PK finālturnīram
Foto:twitter.com/rugbyworldcup/

Čīles regbija izlase aizvadītajā naktī notikušajā mačā, nonākot iedzinējos ar 0:19, spēja atspēlēties un ar 31:29 pārspēja ASV nacionālo komandu, kas viņiem garantēja vietu 2023. gada Pasaules kausā.

Aizvadītajā naktī tika izspēlēta otrā 2023. gada Pasaules kausa Amerikas kvalifikācijas zonas izslēgšanas maču kārtas cīņa, kurā, kā jau ziņojām iepriekš, par ceļazīmi uz Franciju cīnījās ASV un Čīles izlases. Pirmajā cīņā, kas norisinājās Santjago, ASV izlase, neskatoties uz ļoti smagajiem spēles apstākļiem, prata tikt pie panākuma, taču tas bija minimāls, 22:21, tāpēc bija skaidrs, ka kārtas uzvarētāja noskaidrošana ir atstāta uz otro maču.

Savās mājās amerikāņi ļoti ātri startēja un pēc nospēlētām 30 minūtēm rezultāts bija 19:0 par labu Garija Golda trenētajiem "Ērgļiem", taču 32. minūtē dzelteno kartīti saņēma Niks Kiveta un čīlieši prasmīgi izmantoja viena vīra pārsvaru, gūstot divus piezemējumus un pārtraukumā komandas devās pie rezultāta, kas solīja cīņu atlikušajās 40 minūtēs – 19:14.

Arī otrajā puslaikā amerikāņi pirmie bija rezultatīvi, taču šoreiz nebija svarīgs sākums, bet gan nobeigums un tajā, pēdējo mača pusstundu uzvarot ar 17:3, labāki izrādījās čīlieši, kuri šajā spēlē svinēja panākumu ar 31:29, bet divu maču summā rezultāts kļuva 52:51, kas Dienvidamerikas komandai pirmo reizi tās pastāvēšanas vēsturē ļāva kvalificēties regbija Pasaules kausa finālturnīram.

Jāpiebilst, ka Čīles komanda šajā kvalifikācijas turnīrā faktiski vienpersoniski ir "izslēgusi" visu Ziemeļamerikas regbiju. Vispirms viņi "aizsūtīja mājās" Kanādu, kas bija pirmā reize PK vēsturē, kad kanādieši nespēlēs četrgades svarīgākajos mačos, bet tagad bez biļetes uz finālturnīru atstāja arī amerikāņus.

Čīles izlases 2023. gada Pasaules kausa finālturnīrā spēlēs D apakšgrupā, kur vņu pretinieki būs Anglija, Japāna, Argentīna un Samoa.

ASV izlase gan vēl nav zaudējusi cerības uz spēlēšanu Francijā, taču tagad viņiem būs jāpiedalās noslēdzošajā jeb "pēdējās cerības" kvalifikācijas turnīrā, kurā četras komandas cīnīsies par pēdējo ceļazīmi uz 2023. gada PK finālturnīru. Jau šobrīd ir zināms, ka bez amerikāņiem turnīrā piedalīsies Portugāle un Kenija, bet ceturtā dalībniece noskaidrosies pēc nedēļas, kad savu "ply-off" maču būs aizvadījušas Tonga un Honkonga. Spēles uzvarētājiem tiks ceļazīme uz PK, bet zaudētāji pievienosies "atpalicēju" grupai.

Izmantotie resursi:
https://www.world.rugby/

  -1 [+] [-]

, 2022-07-17 15:26, pirms 2 gadiem
Nevis Čīle uzvarēja, bet Amerikosi paši sevi apspēlēja, vispār pazors riktīgs!

     [+] [-]

, 2022-07-17 19:22, pirms 2 gadiem
NaVI Broky rakstīja: Nevis Čīle uzvarēja, bet Amerikosi paši sevi apspēlēja, vispār pazors riktīgs!
ASV nezaudēja vienā mačā, viņi zaudēja 2 maču summā. Ja tāda izlase kā ASV, kurai ir gan nauda, gan ambīcijas, nespēj uzvarēt faktiski pusprofesionālo Čīles izlasi (1 PRO komanda valstī, taču tikai 3 gadus eksistējoša), turklāt, izšķirošo maču spēlējot savā laukumā un izsējot 19 punktu pārsvaru... tad, laikam jau, kaut kas īsti nav ar tiem amerikāņiem.

Rudenī viņiem vēl būs ļoti jāpacenšas, lai tiktu pie biļetes uz PK, šajos mačos bija vieglāk nokārtot šo jautājumu.