Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Valmieras "Fēnikss" izbraukumā tiek galā ar "Rāmavas lāčiem"

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Valmieras "Fēnikss" izbraukumā tiek galā ar "Rāmavas lāčiem"
Foto: Zigismunds Zālmanis (LRF)

Latvijas regbija XV čempionāta spēlē Rīgas Tehniskās koledžas stadionā Valmieras “Fēnikss” pārspēja “Rāmavas lāčus” ar 20:8 (7:0).

Pirmos punktus, jau mača 6.minūtē, guva “Fēnikss” pēc Jāņa Kauča piezemējuma, Dāvis Bajās trāpīja vārtos arī realizācijas sitienu un valmierieši izvirzījās vadībā ar 7:0, bet līdz pārtraukumam rezultāts vairs nemainījās. Otrā puslaika sākumā “lāču” midzenī bumbu ienesa arī Kristaps Bērze, panākot 12:0.

Tikai 61.minūtē pirmos punktus guva arī laukuma saimnieki – “Rāmavas lačiem” soda sitienu precīzi izpildīja Jānis Pelēcis, bet 5 minūtes vēlāk soda sitienu uz pretējiem vārtiem tikpat sekmīgi izpildīja arī Dāvis Bajārs un rezultāts kļuva 15:3. Aizraujošas izvērtās spēles pēdējās 10 minūtes, jo “Rāmavas lači” nepadevās - Kārlis Vents ienesa bumbu arī Valmieras mājās un sadeldēja rezultāta starpību līdz 7 punktiem 15:8, tomēr sajutis deguma smaku “Fēnikss” beigās atbildēja ar piezemējumu – otrreiz šajā mačā izcēlās augumā raženais Kristaps Bērze.
Ar rezultātu 20:8 spēle arī beidzās.

Valmieras “Fēniksa” regbists Jānis Kaucis pēc spēles paslavēja pretiniekus par sīksto aizsardzību “Spēle bija līdzvērtīga jau no pirmajām minūtēm. Pēc pirmajiem diviem piezemējumiem likās, ka spēlē tā arī aizies, bet “lāči” nelaida bremzes vaļā – turpināja labi aizsargāties un nedeva mums daudz iespēju līdz pašām beigām. Bija domāts, ka krietni vieglāk būs, bet galīgi negāja. Ļoti labi “Rāmavas lāči” izrādīja pretestību – “cepuri nost” džekiem. Uzvarējām tikai pateicoties komandas pašatdevei, bija bardaks, bet sakārtojām - cīnījāmies neraugoties ne uz ko. Vēl atlikušas divas spēles pret “Livoniju” un pret “Ežiem”, varbūt šajās spēlēs arī izšķirsies kādas vietas un medaļas, redzēsim. Taisīsim drīz arī Brenguļos laukumu vaļā, un cerams, tur varēsim sarīkot lielus svētkus komandai.”

“Rāmavas lāču” regbists Aivars Spangers: “Pie punktiem tikām – prieks par to. Bija gan piezemējums, gan soda sitiens, bet tāpat, kā visās iepriekšējās spēlēs – problēma bija veijerī – visi piezemējumi caur veijeri tika ienesti. Kapājām, čaļi grib spēlēt, bet ir vairāk jātrenējas, ja gribam labi spēlēt. Nāksim visi uz treniņiem, būs rezultāts, būs arī uzvaras. Domāju, ka arī šo spēli vajadzēja uzvarēt. Tagad mums palikusi tikai viena spēle pret “Jūrmalu” - to gan vajadzētu uzvarēt”.

Valmieriešiem tā bija otrā uzvara trīs spēlēs, bet “Rāmavas lāčiem” – ceturtais zaudējums pēc kārtas.

Izmantotie resursi:
Latvijas Regbija Federācija