Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Regbija izlase lūko piesaistīt Velsas un Francijas spēlētājus ar latviešu saknēm

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Regbija izlase lūko piesaistīt Velsas un Francijas spēlētājus ar latviešu saknēm
Foto: rugby-latvia.lv

Latvijas regbija izlase lūko piesaistīt Velsas un Francijas spēlētājus ar latviešu saknēm, aģentūrai LETA atklāja valstsvienības menedžeris Kārlis Vents.

Rudenī Starptautiskā Regbija federācija ("World Rugby") paplašināja iespējas valstsvienībās spēlējušajiem regbistiem spēlēt zem citas valsts karoga, ar nosacījumu, ja pats, kāds no vecākiem vai vecvecākiem ir dzimuši šajā konkrētajā valstī.

Latvijas izlases redzeslokā ir velsietis Žans Batists Bruzuljē, kurš spēlē Anglijas pēc spēka otrā čempionāta jeb "RFU Championship" vienībā "Hartpury College", un francūzis Dimitrijs Fundū-Mulele, kurš ir Francijas pēc spēka trešās līgas jeb "Federale 1" komandā "Graulhet". Abiem regbistiem viens no vecvecākiem ir latvieši.

Bruzuljē savulaik 20 gadu vecumā ir spēlējis Velsas regbija-7 izlasē. "Par viņu diezgan daudz cīnījāmies, lai atzītu par piemērotu spēlēšanai Latvijas izlasē. Viens ir cīņas spēlētājs, otrs - saspēles vadītājs. Nozīmīgi spēlētāji," teica Vents.

Tāpat Latvijas izlasē drīkst spēlēt austrālietis Drū Pauels, kurš pērnvasar pārstāvēja "Miesnieku" klubu, bet ziemā viņš startē snovbordkrosa sacensībās un martā cer debitēt Pasaules kausā sporta veidā, kas ir ziemas olimpisko spēļu programmā, tāpēc pagaidām ir nostāk no regbija.

Tikmēr Feivors Maduka, kuram ir Lielbritānijas pilsonība un kurš 2019. gadā debitēja Latvijas izlasē, pēc medicīnas studiju pabeigšanas "Rīgas Stradiņa universitātē" ir atgriezies dzimtenē.

Latvijas izlase nedēļas nogalē Kristapa Staņas vadībā aizvadīja pirmos treniņus, sākot gatavoties Eiropas čempionāta "Conference 1" ziemeļu divīzijas spēlēm. Pirmo spēli latvieši aizvadīs 2. aprīlī Baldonē pret Luksemburgu, 23. aprīlī turpat Baldonē pret Zviedriju, bet 7. maijā Prāgā būs mačs pret Čehiju.

     [+] [-]

, 2022-02-24 13:59, pirms 2 gadiem
Bruzuljē ir otrs izplatītākais uzvārds Latvijā
Uzreiz aiz Fundū Mulelēm.