Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

"Ķekava"/"Miesnieki" nevar savākt sastāvu, spēle pret "Garkalni"/"Livonia" atcelta

Rolands Eliņš

"Ķekava"/"Miesnieki" nevar savākt sastāvu, spēle pret "Garkalni"/"Livonia" atcelta
Foto: Latvijas Regbija federācija

LETA. "Ķekava"/"Miesnieki" regbija-15 komanda nevar nokomplektēt sastāvu otrdien gaidāmajai Latvijas čempionāta vadošo komandu spēlei, tādējādi cīņa ar "Garkalne"/"Livonia" vienību tiek atcelta. Abām komandām šovakar Upesciema stadionā plkst.18.15 bija jāuzsāk savstarpējais mačs.

Regbija klubs "Miesnieki" vēsta, ka vairākas reizes lūdza Latvijas Regbija federāciju (LRF) noteikt citu datumu šai spēlei, ņemot vērā to, ka daļa komandas aizvadītajā nedēļas nogalē Sanktpēterburgā piedalījās Eiropas regbija-7 čempionvienību kausā. "Miesnieki" ziņo, ka no turnīra pārradās tikai pirmdienas vakarā, bet no LRF puses klubs nav saņēmis atbildi.

"Papildus informējam, ka saskārāmies arī ceļojumu ierobežojumiem un turpceļā Krievijas Federācijas robežkontroles punktā lielākā daļa komandas pavadīja vairāk nekā desmit stundas. Neskatoties uz to, centāmies nodrošināt pilnvērtīgu sastāvu šī vakara spēlei, kas diemžēl, neapdraudot spēlētāju veselību, nav izdevies," paziņojumā sociālajā vietnē "Facebook" raksta "Miesnieki", kas savu lēmumu pamato ar atteikšanos riskēt ar kluba un Latvijas izlases spēlētāju veselību.

Sezonas pirmajā savstarpējā mačā ar 29:23 pārāka bija "Garkalne"/"Livonia" vienība, kas uzvarējusi visās astoņās šīs sezonas spēlēs.

Dalību 2021.gada Latvijas čempionātā regbijā-15 turpina piecas komandas: "Garkalne"/"Livonia", "Ķekava"/"Miesnieki", Rāmavas "Lāči", Valmieras "Fēnikss" un "Eži"/"EK Sistēmas". Augustā vairāku spēlētāju savainojumu un Covid-19 dēļ no meistarsacīkstēm izstājās "Jūrmalas" klubs.

2021.gada Latvijas čempionāts regbijā norisinās no 17.jūnija līdz 10.oktobrim. Pamatturnīrā līdz 12.septembrim plānots izspēlēt divu apļu turnīru. Nolikums sākotnēji paredzēja, ka pirmo divu vietu ieguvējas automātiski kvalificēsies pusfināla cīņām, bet klubi no trešās līdz piektajai vietai aizvadīs ceturtdaļfināla spēli par iekļūšanu pusfinālā (3.-6., 4.-5.). Līdz ar Jūrmalas kluba izstāšanos visticamāk pusfinālā uzreiz iekļūs pirmās trīs komandas.

Pēc tās tiks aizvadītas pusfināla spēles, kurā pamatturnīra pirmās vietas ieguvēja cīnīsies pret 4.-5.vietas pāra uzvarētāju, bet otrajā vietā ierindojusies komanda Latvijas čempionāta pusfinālā visticamāk spēkosies ar trešās vietas ieguvēju. Visās "play-off" spēlēs uzvarētājs tiks noskaidrots vienā cīņā.

Izmantotie resursi:
LETA

     [+] [-]

, 2021-09-07 20:35, pirms 3 gadiem
Regbija federācija, dunduki.