Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Anglija vēl aizvien nepārspēta, Austrālija izglābjas Edinburgā

Juris Miņins
Juris Miņins

Anglija vēl aizvien nepārspēta, Austrālija izglābjas Edinburgā
Džordžs Fords
Foto: AFP/Scanpix

Savu nu jau kārtējo uzvaru galvenā trenera Edija Džonsa vadībā aizvadītajā vakarā izcīnīja Anglijas regbija valstsvienība, kas ar 37:21 pārspēja DĀR komandu, bet Austrālijas izlase tikai ar 23:22 spēja pieveikt Skotiju.

Turpinoties gada izskaņas pārbaudes spēlēm starptautiskajā regbijā, vakar vakarā Anglija uzsāka savu rudens testu sēriju. Pirmais viņu pretinieks bija DĀR izlase. Jāsaka, ka mača sākums gan nebija padevies mājniekiem, jo Pets Lambī līdz mača sestajai minūtei bija paspējis realizēt gan soda sitienu, gan raidīt vārtos dropsitienu, tāpēc angļi faktiski maču iesāka no 0:6.

Mača turpinājums gan visu salika pa plauktiņiem un, ko norāda virkne pasaules regbija paziņēju, Anglija kārtējo reizi pārsteidza, demonstrējot ļoti pārliecinošu sniegumu. Džonijs Meijs un Kortnijs Louss bija veiklāki par visiem pirmajā puslaikā, veicot piezemējumus un nodrošinot puslaika rezultātu 20:9.

Otrajā puslaikā Tvikenhemas stadiona saimnieki turpināja tādā pašā garā – Džordžs Fords un Ovens Farels nogādāja bumbu ieskaites zonā un vēl 14 punktus Farels guva ar sitieniem pa vārtiem uz ko āfrikāņi spēja atbildēt tikai ar Johana Gūsena un Villija Lerū piezemējumiem.

Jāpiebilst, ka šī bija pirmā Anglijas regbija izlases uzvara pār DĀR izlasi kopš 2006. gada. Tāpat ievērības cienīgs ir fakts, ka Edija Džonsa vadībā Anglijas izlase vēl ne reizi nav zaudējusi un šī bija 10. uzvara pēc kārtas.

Citā spēlē, kas norisinājās Britu salās, Skotija Edinburgā uzņēma Austrāliju. Lielāko mača daļu mājnieki bija vadībā un kontrolēja spēli, jo austrālieši nerādīja pārliecinošu sniegumu, bieži kļūdījās, pārkāpa noteikumus un zaudēja bumbu, taču ar to bija par maz, lai mājnieki tiktu pie uzvaras.

Spēles pašā izskaņā Tevita Kuridrani piezemēja bumbu skotu ieskaites zonā, samazinot rezultāta starpību līdz vienam punktam, bet Bernards Foulijs mača 74. minūtē ar precīzu realizācijas sitienu nodrošināja viesiem uzvaru – 23:22.

Iepriekšējās nedēļas lielākā neveiksminiece Jaunzēlande, kas negaidīti bija piekāpusies Īrijai, šajā nedēļā atspēlējās uz itāļiem. “All Blacks” guva desmit piezemējumus un pārspēja “Azzurri” ar 68:10, bet paši īri neatstāja cerības Kanādai – 52:21.

Starptautiskās pārbaudes spēles regbijā, 2. nedēļa

MājniekiViesiRezultāts
Čehija“Barbarians”0:71
Uzlecošā Itālija“Heriots RC”50:33
“Barbarians”Fidži40:7
Manstera“Maori All Blacks”27:14
GruzijaJapāna22:28
ItālijaJaunzēlande10:68
AnglijaDĀR37:21
SkotijaAustrālija22:23
PortugāleBeļģija26:21
SpānijaTonga13:28
RumānijaASV23:10
FrancijaSamoa52:8
VācijaUrugvaja24:21
VelsaArgentīna24:20
ĪrijaKanāda52:21

Izmantotie resursi:
Planetrugby.com | : Planetrugby.com