Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Kvīnslenda zaudē pēdējā minūtē, taču uzvar “State of origin” sērijā

Juris Miņins
Juris Miņins

Kvīnslenda zaudē pēdējā minūtē, taču uzvar “State of origin” sērijā
Foto: AFP/Scanpix

Pateicoties Maikla Dženingsa piezemējumam mača pēdējā minūtē Jaundienvidvelsas “Bues” spēja izcīnīt uzvaru pār Kvīnslendas “Maroons” ar 18:14, kas viņiem ļāva svinēt uzvaru arī visā “State of origin” sērijā ar 2-1.

“State of origin” mači, kā tos dēvē pašā Austrālijā, ir Austrālijas sporta lielākā un nozīmīgākā cīņa, kurā tiekas divu valsts štatu, Jaundienvidvelsas un Kvīnslendas, regbija līgas labākie spēlētāji. Lai arī regbijā-13 arī ir starptautiskās sacensības, bet šī trīs maču sērija ir Austrālijas turnīrs, bieži vien to sauc par spēli (spēļu sēriju – aut.), kurā piedalās visi labākie pasaules regbija līgas spēlētāji.

Sākontējā komandu komplektēšanas noteikumu redakcijā kā galvenais arguments spēlētāja pieskaitīšanai tai vai citai komandai, bija tas, kurā organizācijā viņš sāka savu sportista karjeru, taču kopš 2012. gada likumi ir mainīti un tiek ņemti klāt arī blakus faktori, taču visiem spēlētājiem ir jābūt ar Austrālijas regbija pilsonību un jāvar pārstāvēt valsts starptautiskā līmenī.

Pievēršoties 2016. gada “State of origin” sērijai, jāsaka, ka līdz trešajam mačam intrigu neizdevās saglabāt, jo pirmajā cīņā uzvarēja Kvīnslenda ar 6:4, bet otrajā mačā viņi bija pārāki pār Jaundienvidvelsu ar 26:16, piekšlaicīgi nodrošinot titulu.

Tiesa, tā kā “State of Origin” nav nekāda parasta regulārās sezonas spēle, tad “Blues” nevarēja jau priekšlaicīgi padoties un trešo cīņu sāka apņēmīgi.

Tiesa, pirmie piezemējumu guva “Maroons”, kad bumbu ieskaites zonā nogādāja Gregs Inglišs, taču tad gan “Blues” deva prettriecienu, kad Taisons Frizelli un Endrjū Fifita katrs guva pa piezemējumam un klāt vēl tika realizēti realizācijas sitieni.

Mača kulminācija, kā jau šādām cīņām pienākas tika atstāta uz spēles izskaņu, kad vispirms, pēc rupjas Jaundienvidvelsas komandas kļūdas, kad viņi pazaudēja bumbu ieskaites zonā, piezemējumu veica “Maroons” (Dariuss Boids) un šajā brīdī likās, ka sēriju Kvīnslenda varētu uzvarēt sausā, taču tas vēl bija visa sākums, jo pēc ļoti veiksmīga un, kā to nosauca mača komentētāji, brīnumaina uzbrukuma, bumba nonāca ieskaites zonā, kad to tur nogādāja Maikls Dženingss.

Jāpiebilst, ka, kā jau tik principiālām spēlēm pienākas, tajā neiztika arī bez asumiem, taču līdz nopietniem kautiņiem tie nenonāca. Tiesa, trīs spēlētāji pēc mača saņēma disciplinārosdus. Jau pieminētais Inglišs, kurš atklāja mača rezultātu, vēlāk pielietoja neatļautu spēka paņēmienu un par to viņam būs jāizlaiž četri NRL mači. Korijs Pārkers un Endrjū Fifita saņēma pa viena mača sodam.

Par sērijas labāko spēlētāju atzina Kameronu Smitu, kurš pārstāv Kvīnslendu, bet rezultatīvākā spēlētāja un produktīvākā bumbas piezemētāja gods šoreiz tika “Maroons” pārstāvim Deinam Gagaī.

Interesanti, ka pēdējo 11 sezonu laikā desmit gadījumos pie uzvarām ir tikuši Kvīnslendas “Maroons”, kuriem šī ir arī otrā uzvara pēc kārtas.

"State of Origin" trešā mača labākie momenti

”State of origin” 2016. gada izcīņa

#SpēleRezultātsSkatītāji
1.Jaundienvidvelsa-Kvīnslenda4:680 251
2.Kvīnslenda-Jaundienvidvelsa26:1652 293
3.Jaundienvidvelsa-Kvīnslenda18:14---

Izmantotie resursi:
NRL - The official site of the National Rugby...

     [+] [-]

, 2016-07-14 01:32, pirms 8 gadiem
Super! Man patik kaa pats ar sevi saraksties.