Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Foulijs nospārda arī Velsu, Austrālija triumfē A grupā

Juris Miņins
Juris Miņins

Foulijs nospārda arī Velsu, Austrālija triumfē A grupā
Bernards Foulijs
Foto: AFP/Scanpix

Šodien Pasaules kausā regbijā starp Austrālijas un Velsas izlasēm notika cīņa par pirmo vietu A grupā. Spēlē netika gūts neviens piezemējums, bet sitienu realizācijā daudz labāk veicās austrālietim Bernardam Foulijam, kurš guva visus savas komandas punktus, nodrošinot uzvaru ar 15:6.

Austrālijas un Velsas spēle bija cīņa, kuru mājnieku līdzjutēji, domājams, gribēja redzēt vismazāk, jo tieši šīs abas komandas aizlika kāju priekšā Anglijas izlasei, kura jau pirms pēdējās spēļu kārtas vairs pat teorētiski nevarēja kvalificēties Pasaules kausa izslēgšanas mačiem. Neskatoties uz to, maču klātienē vēroja vairāk kā 80 tūkstoši skatītāju.
Tāpat, no vienas puses, protams, grupu turnīra kontekstā šī spēle vairs neko nenozīmēja, jo abas komandas bija garantējušas sev vietu ceturtdaļfinālā, taču, no otras puses, abām komandām negribējās jau pirmajā kārtā tikties ar B grupas labāko komandu, DĀR, tāpēc abām vienībām bija liela interese izcīnīt uzvaru, lai tālāk spēlētu ar nosacīti vājāko Skotijas izlasi.

Pirmais puslaiks pagāja cīņā un nevienai no komandām neizdevās iegūt kādu būtisku kā teritoriālo, tā psiholoģisko pārsvaru. Rezultāta pārsvaru, kas mērāms trīs punktos, ieguva austrālieši, jo pagājušā mača varonis Bernards Foulijs bija lielisks arī šajā spēlē, realizējot visus trīs pirmajā puslaikā izpildītos soda sitienus. Viņa oponents Dens Bigars gan nebija tik veiksmīgs, jo trešajā sitienā bumbu raidīja garām vārtiem. Puslaika izskaņā Mets Gito varēja dubultot pārsvaru, taču viņa mēģinājums raidīt bumbu vārtos no savas laukuma puses bija nesekmīgs.

Puslaiks noslēdzās pie rezultāta 9:6 un abām komandām lielajā pārtraukumā bija jādomā par to kā spēli dažādot un ar ko pārsteigt oponentus, jo, kā bija redzams, ar parastajiem gājieniem nekas vērā ņemams neizdevās, bet spēlēt un spēlēties ar minimālu pārsvaru varēja būt bīstami.

Spēles turpinājumā gan nekas būtisks nemainījās, jo turpinājās tāda pati punktu gūšana, t.i., no soda sitieniem. Tiesa, Austrālija vienā brīdī palika 13 vīru sastāvā, jo dzeltenās kartītes bija nopelnījuši Dīns Mams un Vils Genia. Tiesa, viņus tas nekādā veidā neapturēja un austrālieši arī šādā situācijā turpināja pārliecinoši darboties aizsardzībā.

Kopumā Austrālija, tāpat kā pirms nedēļas, rādīja ļoti pārliecinošu spēli un, lai arī šoreiz iztika bez piezemējumiem, svinēja uzvaru ar 15:6. Interesanti, ka jau otrajā mačā pēc kārtas uzbrukumā, tā rezultatīvajā daļā, lielāko darbu padara Bernards Foulijs, kurš šovakar guva visus savas komandas punktus, bet iepriekšējā mačā (pret Angliju, 33:13) guva 28 punktus un bez viņa vēl tikai Mets Gito spēles pašā izskaņā spēja veikt piezemējumu.

Pēc šīs spēles kļuva zināms, ka A grupā pirmajā vietā ierindojas Austrālija, bet otrajā – Velsa, kas arī nozīmē to, ka austrālieši ceturtdaļfinālā tiksies ar skotiem, bet velsiešiem pretī stāsies DĀR regbisti.

Austrālija – Velsa 15:6 (9:6)

Piezemējumi:
Realizācija:
Soda sitieni: Foulijs (24, 30, 36, 50, 72) - Bigars (4, 33)

A grupa

VKomandaSUNZGP:ZPBP
1.Austrālija4400141:35117
2.Velsa4301111:62113
3.Anglija310273:7226
4.Fidži410384:10115
5.Urugvaja300327:16600