Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:102, Did:0, useCase: 3

Jaunzēlande pieveic Angliju, Austrālija – Velsu

Juris Miņins
Juris Miņins

Jaunzēlande pieveic Angliju, Austrālija – Velsu
Konrads Smits
Foto: AFP/Scanpix

Šajā nedēļas nogalā pasaules regbijā norisinājās vairākas nacionālo izlašu pārbaudes spēles. Tā Jaunzēlande izcīnīja savu otro uzvaru divu nedēļu laikā, pieveicot Angliju. Panākumu izcīnīja arī viņu kaimiņi, Austrālija, kuri izrādījās pārāki pār Velsu.

Spēles sākumā aktīvāki bija angļi, kuri pirmajās 20 minūtēs, lai arī ļāva jaunzēlandiešiem gūt vienu piezemējumu, paši bija dominējoši uz laukuma. Vispirms lielisku individuālo piezemējumu guva Ārons Mejs, kurš aizbēga no visiem oponentiem, bet vēlāk precīzi sitieni pa vārtiem padevās Ovenam Farelam. Piezemējums viesu rindās – Ārona Krudena kontā, pēc lieliska “All Blacks” uzbrukuma, kas sekoja pavisam drīz pēc tam kā viņi bija zaudējuši punktus.

Puslaiks noslēdzās vēl ar Anglijas pārākumu (14:11), kas deva cerību par veiksmīgu spēles turpinājumu, jo angļiem pirms nākamgad paredzētā Pasaules kausa izcīņas ir visai lielas ambīcijas un šīm pārbudes spēlēm ir jābūt kā “ieskriešanās ceļam” pirms turnīra.

Diemžēl, bet otrajā spēles pusē angļiem neizdevās nekas no mača sākumā iesāktā, jo Jaunzēlandes komanda parādīja to, ka tieši viņi ir labākā regbija komanda pasaulē uz šo brīdi – Ričijs Makovs un Čārlijs Faumuina nogādāja bumbu ieskaites zonā, kas kopumā deva viesiem 10 punktu pārsvaru – 24:14. Spēles beigās gan angļi guva soda piezemējumu, taču tas viņus neglāba, jo līdz spēles izskaņai bija atlicis pārāk maz laika un cīņa noslēdzās ar rezultāt 24:21 Jaunzēlandes labā.

Citā vakardienas spēlē Austrālija ar 33:28 pieveica Velsu. Šī cīņa bija ļoti aizraujoša, jo jau pirmajā puslaikā abas komandas kopā spēja gūt sešus piezemējumus un abas vienības visai brīvi darbojās uzbrukumā. Turklāt, abas vienības spēlēja arī bez noteikumu pārkāpumiem. Tas gan mainījās otrajā mača pusē, kad velsieši sāka spēlēt nedisciplinēti un sāka biežāk kļūdīties, kas arī bija noteicošais faktors komandas zaudējumā.

Interesanti, ka abas šīs komandas Pasaules kausā spēlēs vienā apakšgrupā, līdz ar to velsieši jau ir paspējuši izrādīt zināmas bažas par cīņu nu jau atbildīgākajā turnīrā.

Tāpat vakardien norisinājās arī citi mači. Tā Francija ar 40:15 pārspēja Fidži, Īrija ar 29:15 pārspēja DĀR, Samoā cieta zaudējumu no Itālijas ar 13:14, bet Skotija ar 41:31 pārspēja Argentīnu. Tāpat arī ASV regbisti izrādījās pārāki par Rumāniju (27:17), bet Gruzija ar 9:23 piekāpās Tongas regbistiem.

Nākamā rudens pārbaudes spēļu kārta norisināsies 15. novembrī, kad Anglija tiksies ar DĀR, Skotija ar Jaunzēlandi, Francija ar Austrāliju, Velsa mērosies spēkiem ar Fidži, Argentīna un Itālija noskaidros labākos savā starpā, bet Gruzija viesosies pie Īrijas regbistiem.

Izmantotie resursi:
Live rugby 2014 | Aviva Premiership 2014 |...
Planet Rugby | Rugby Union News, Live Rugby...

  +1 [+] [-]

, 2014-11-09 10:58, pirms 10 gadiem
Žēl,ka man pieeajamie sporta kanāli ļoti maz rāda regbiju. Sport1, Eurosport, Eurosport2, VSB.

     [+] [-]

, 2014-11-09 11:08, pirms 10 gadiem
Gandrīz visas spēles ir redzamas internetā. Jaunzēlandei redzēju tikai otro periodu. Nospēlēja ļoti labi un uzvarēja pelnīti.

     [+] [-]

, 2014-11-09 11:27, pirms 10 gadiem
Krauklis 777 rakstīja: Gandrīz visas spēles ir redzamas internetā. Jaunzēlandei redzēju tikai otro periodu. Nospēlēja ļoti labi un uzvarēja pelnīti.
Spēles sākumā angļi gan viņus spieda kā gribēja un, ja ne ātrais atbildes mēģinājums/piezemējums, tad spēle būtu pilnīgi citādi izvērtusies.

P.S. Netā ir redzamas visas spēles kā izlašu (PK līmeņa izlašu), tā klubu līmenī (tur rāda pat ne tikai TOP čempionātus, bet arī otro līgu mačus).

     [+] [-]

, 2014-11-09 11:51, pirms 10 gadiem
To pašu var var teikt par otro periodu. Angļiem variantu nebija.Tāpēc noskatīšos visu spēli. Vispār Jaunzēlandieši smagi iesāk spēles, bet pēc tam aiziet. Piekrītu par spēlēm internetā. Visas spēles, kuras mani interesē, skatos. Plus Aviva Premiership (Anglija)mājaslapai , ka var redzēt spēles ierakstā.